A Capitals vissza akar vágni a Penguinsnek

 

A Pittsburgh tavaly a fővárosiak testén keresztül hódította el a kupát. Beharangozónk a Washington–Pittsburgh csata elé.

A párosítást látva mindenki azonnal rávágná, hogy Ovecskin vs. Crosby, pedig jelenleg nem ez a két játékos viszi a prímet csapatában. Az orosz mindössze három gólt szerzett eddig a rájátszásban, ezzel csak ötödik a házi rangsorban, amit T. J. Oshie vezet. Crosby ellenben hétpontos és harmadik, miközben a Pensben Malkin a legeredményesebb 11 egységgel. Ő a 2+9-ével a teljes listát is vezeti, méghozzá 3 pontos előnnyel.

A két csapat eddig kilenc alkalommal találkozott a rájátszásban. Elképesztő a Pittsburgh fölénye: összesen nyolcszor ment tovább, és tavalyi menetelése során is kiütötte a fővárosi klubot. Idén úgy tűnik, tovább fogja növelni az előnyét, hiába volt alapszakaszeéső a Capitals. Ennek oka, hogy az újoncokra épülő Toronto elképesztő módon megszorongatta a Washingtont, a hatmeccses párharcból öt csak ráadásban dőlt el. Tény azért, hogy a Washington önmagához képest gyengén ment, így ha Barry Trotz nem kapja össze a csapatot, rövid lesz a párharc.

caps pens po

A rájátszás-statisztikák kiegyensúlyozottak, mindkét oldalon minimálisak az eltérések, amelyek viszont a Penguins sikerét jósolják. Az emberelőny-kihasználás itt és ott is magas, viszont a hátrányok kivédekezése közepes. Aki itt tud javítani, lépéselőnybe kerülhet. A kapottgól-átlag is megegyezik, viszont a lőttek tekintetében sokkal jobb a Pittsburgh (4,3), mint a Washington (3), ami megint csak a sárga-feketék továbbjutását jósolja. Végül ott vannak a bulik, amelyeket a Pens 52,5, a Caps viszont csak 46%-os hatékonysággal hoz el, és ez egy-egy kulcsszituációban döntő lehet. Végül a két kapusról. Braden Holtby és Marc-Andre Fleury. Előbbi eddig elmarad önmagától, főleg a kapott átlaga magas, ebben javulnia kell a továbbjutás érdekében.  Fleury ellenben minden várakozást felülmúl, remekül helyettesíti a sérült Murrayt. A Pittsburgh szurkolóinak csak azon kell aggódniuk, nehogy jöjjön a szokásos hullámvölgye a playoffban, ami kiesést vagy jobb esetben csak egyn borzasztóan hosszú és kimerítő párharcot hozhat.

A Capitalsnak akkor van esélye, ha kihasználja a legjobb pittsburghi hátvéd, Kris Letang hiányát, és folyamatos nyomás alatt tartja ellenfele hátsó alakzatát. Biztosak lehetünk abban, hogy a fizikai hokit is csúcsra járatják a piros-fehérek, hiszen ebben sokkal jobbak, mint ellenfelük. A Pittsburgh a sebességgel, a gyorsasággal és a technikai tudásával operálhat, amivel már a Leafs ellen is alaposan megszenvedett a Washington.

caps pens regular

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 21., csütörtök
EL 14:30 FTCVAS 5-3VÉGE
EL 18:00 MACGYE 5-4 HVÉGE
EL 18:00 UTESCC 2-7VÉGE
EL 20:00 DEBBRA 1-2 BVÉGE
január 22., péntek
EXL 18:00 MISDUM 0-4VÉGE
január 23., szombat
EL 17:00 DABVAS 2-7VÉGE
EL 17:30 TITUTE 5-10VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 4-3VÉGE
január 24., vasárnap
EXL 17:00 POPMIS 5-3VÉGE
január 25., hétfő
KHL 17:30 JOKAVG 
    • SPORT 2
EL 20:00 DEBFTC 3-6VÉGE
január 27., szerda
EL 17:30 SCCVAS 
január 28., csütörtök
EL 17:30 BRADEB 
EL 17:30 GYEMAC 
EL 17:30 SCCVAS 
EL 18:00 DABTIT 
EL 18:30 UTEFTC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum