Ki állítja meg McDavidet?

   

Behangozónk az Anaheim?Edmonton párharchoz.

A rájátszásba 11 év után visszajutott Edmonton nagy csatában, de magabiztosan búcsúztatta a tavalyi döntős San Josét. A második kör várhatóan még komolyabb erőfelmérő lesz. Az Oilers ellenfele az az Anaheim, amely bombaformában érkezett a konferencia-negyeddöntőkbe. A Ducks március 12. óta 15 meccset nyert, közte a Calgary elleni párharcot is, és mindössze három meccset vesztett, egyiket sem a rendes játékidőben.

Ugyanakkor bármennyire is sima volt az Anaheim útja a nyolcba, főhet a feje Randy Carlyle mesternek. A hátvédsorból hiányzik az alapszakaszban kiemelkedő jégidővel rendelkező két bekk, Cam Fowler és Sami Vatanen, a Flames elleni negyedik meccs közben pedig Hampus Lindholm is csatlakozott hozzájuk, ami komoly érvágás a csapat számára. A legutolsó hírek szerint Fowler és Vatanen ott lehetnek az első meccsen, de ez valószínűleg csak közvetlenül a találkozó előtt derül ki.

dux oilers regular

A konferencia-elődöntő kimenetelét három dolog befolyásolhatja jelentősen. A speciális csapatrészek játéka, a korongbedobások és a Ryan Kesler?Connor McDavid párharc. Az Anaheim amennyire jól használja ki emberelőnyös helyzeteit, annyira rosszul védekezi ki a hátrányokat. Az Oilersnél fordított ez a mutató, jól védekeznek négyen az öt ellen, ám a létszámfölényes helyzeteken van mit javítani. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy a Ducks 23,1%-kal, az Oilers 12,5%-kal használja ki a fórt, hátrányban a Ducks utolsó a playoffban 62,6%-kal, míg az Oilers 80%-os. Ebben a szegmensben egy látványos előrelépés bármelyik oldalon a párharcot is eldöntheti. Mivel a speciális csapatrészek ilyen nagy ellentéteket mutatnak, felértékelődik a bulik elhozatala, amiben az Anaheim első volt az alapszakaszban, az Edmonton ellenben utolsó.

Külön csemegének ígérkezik a Kesler?McDavid csata. Az Oilers kapitánya 100 ponttal az alapszakasz legjobbja lett, ám a rájátszásban halványabban teljesített, mindössze két gólt szerzett eddig, az egyiket üres kapuba lőtte. A San Jose elég jól megoldotta a semlegesítését. A Ducks ellen viszont még nehezebb dolga lesz, hiszen Kesler személyében a liga egyik legjobban védekező csatára ellen kell bizonyítania, aki mellett ott lesz egy sorban Andrew Cogliano és Jakob Silfverberg is. Emiatt nagyobb szerep hárulhat a Leon Draisaitl, Milan Lucic párosra, akik ketten együtt mindössze két gólt tettek a közösbe. Főleg a némettől várhatnak sokat az Oilers szurkolói. Draisaitl az alapszakaszban összesen nyolc pontot, ezen belül hat gólt szerzett a Ducks ellen. Az Edmonton részéről végül ott van Cam Talbot. A Lundqvist árnyékából kilépett kapus nemcsak az alapszakaszban, a playoffban is bizonyított, és egyelőre jobb, mint a kollégája, John Gibson. Talbot kétszer is lehúzta a rolót a Sharks ellen, és meccsenként fél góllal kevesebbet kap. A képességei mellett ott van a mentális felkészültsége, a demoralizáló 0-7 után is képes volt magát összekapni, és győzelemre vezetni a csapatát.

Összességében elmondható, hogy mindkét csapat mellett szólnak érvek pró és kontra, így aki javulni tud valamiben, az nagy lépést tehet a konferenciadöntő felé. Nem lenne meglepő, ha a párharc csak a hetedik meccsen dőlne el, akár egy üres kapus góllal.

dux oilers po

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum