Június 20-án draftol a Vegas Golden Knights

 

George McPhee, a Las Vegas GM-je és stábja keményen dolgozik, annak ellenére, hogy még egy ideig nem tudják, kik lesznek elérhetők számukra.

Az NHL 31. csapatának kerete június 20-án délután 5 órakor lesz ismert. Eddig kell a Vegasnak benyújtani a bővítési draft pick-jeit. “Bárcsak holnap lenne a draft ? nyilatkozta még novemberben McPhee. ? Izgalmas lesz, immáron egy igazi szervezet vagyunk, és már nincs messze, hogy csapattá is váljunk.” A Las Vegas október óta készül erre a napra, de a felkészülés főként várakozásból áll. A stáb október elején megtartotta az első mock draftját, betűrendben minden csapatot áthámoztak, és mindenhonnan kiválasztottak egy játékost. McPhee tervei szerint ezt minden hónapban egyszer elvégzik a felkészülés érdekében.

A Las Vegasra rá is fér a gyakorlás, a kérdések újra és újra átrágása, mert a szabályok értelmében nincs sok idejük a halogatásra. Június 17-én kapják meg a védett játékosok listáját ? logikusan így ismerté válik a draftolható játékosok köre ?, három nappal később pedig véglegesíteniük kell választásaikat. A korai mock draftokból nemigen lehet nagy következtetéseket levonni, hiszen októbertől júniusig minden csapat kerete rengeteg átalakításon megy keresztül, így igazából a folyamat gyakorlására volt megfelelő. McPhee ugyanazt várja, mint mások: a draft szövődő fenyegetése megnöveli az aktivitást.

A jelenlegi szabályok lehetővé teszik, hogy a Vegas rögtön versenyképes keretet alkothasson: minden klubnak szabaddá kell tennie legalább egy tapasztalt védőt, és két csatárt, akik a szezonban legalább 40 meccsen vagy az elmúlt két idény során legalább 70-en pályára léptek. A csapatok 8 mezőnyjátékost és egy kapust, vagy 7 csatárt, 3 védőt és egy kapust tudnak védelem alá helyezni. Az első- és másodévesekre nem vonatkozik ez.

Így a csapatok inkább megpróbálják értékesíteni majd értékeiket, mint hogy a bővítési drafton esetleg elveszítsék őket a semmiért cserébe. A Las Vegas jégkorong jogi ügyeiért felelős igazgatója, Andrew Lugerner meg is említette ezt. “Minden másképp fog kinézni júniusban. A csapatok cserélni fognak a draft miatt. Utoljára, amikor bővítési draftra került sor, még nem létezett fizetési sapka. Szerintem ez nagyban befolyásolja a dolgok dinamikáját.”

A draft határidejének lejárta előtt a Vegas szintén kapcsolatba léphet és igazolhat szabadügynököket, akik védettség nélkül állnak, bár McPhee bizonytalan még őket illetően. “Nem öltünk nagy energiát ebbe. Nem tudom még, hány szabadügynököt szeretnénk igazolni. Majd eljön ennek is az ideje. Jó csapatot jó draftolással lehet építeni, nem pedig túlköltekezéssel.”

A szabályok szerint a Las Vegas választottainak fizetése meg kell haladnia a jelenleg érvényben lévő 73 millió dolláros fizetési sapka 60%-át, azaz 43,8 millió dollárt. McPhee szerint nem nehéz ezt a számot megütni. Emellett várható, hogy más csapatok kompromisszumokat javasolnak majd a Vegasnak, értékeket kínálnak majd, hogy egyes védettség nélküli szabadügynökök ne kerüljenek kiválasztásra. McPhee dolgos időszakra és sok tárgyalásra számít.

A Vegas valójában négy nap alatt kétszer fog draftolni, hisz június 23-án és 24-én tartják az elsőévesek draftját Chicagóban. Az 1/1-es draftpickre a harmadik legrosszabb mérlegű csapat valószínűségével indulnak, így a Vegas semmiképp sem draftolhat a hatodik helynél hátrébb. Tovább javítja az esélyüket, hogy az első vagy második helyre várt Nolan Patrick korábbi vezetőedzője, Kelly McCrimmon jelenleg McPhee segítője. A draftlottót április 29-én tartják. A Colorado Avalanche 18%, a Vancouver Canucks 12,1%, a Vegas Golden Knights és az Arizona Coyotes 10,3%-kal indul az első választás jogának megkaparintásért.

A Vegas Golden Knights kerete egyelőre egy játékosból áll, március elején entry-level szerződéssel 3 évre leigazolták a 21 éves Reid Duke-ot a WHL-es Brandon Wheat Kings együtteséből.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum