Andrew Johnstonnak nem volt párja a döntőben

   

De a miskolci harmadik sor teljesítménye is párharcot eldöntő jelentőségű volt a statisztikák szerint.

A MOL Liga döntőjében érdekelt csapatok játékosai közül Jon Booras lett a legértékesebb, aki sorozatban másodszor kapta meg ezt az elismerést, tavaly még a DVTK Jegesmedvék színeiben. A vele készült rövid interjú a szövetség honlapján elolvasható. Az alábbiakban a döntő öt meccsének statisztikáit elemezzük.

Nem meglepő módon mindkét csapatban a légiósok vitték a prímet. Őket ezért is hozza minden csapat, hogy így tegyenek. Andrew Johnston teljesítménye mindenesetre kiemelkedő. A miskolci légióssor vezére a döntő öt meccsén három gólt és négy asszisztot szerzett, ami felelősségteljes védőmunkával is párosult, +5-ös plusz/mínusz mutatója is a legjobb lett a mezőnyben. Két csatártársa, Peter Sakaris és Grant Toulmin egyaránt 1+3-mal végzett. Mellettük még figyelemre méltó Colin Joe 1+4-e. A kiváló bekk többnyire csendesen tette a dolgát, de azért négyszer többször volt fent lőtt, mint kapott gólnál, ez is megsüvegelendő.

A DVTK pontszerzői a MOL Liga-döntőben:

dvtk_kanadai

A másik oldalon Jeff Jubinville vezeti a kanadai tabellát, ő ugyan gólt nem szerzett, viszont ötször volt asszisztos. A már említett Booras és a szezon közben igazolt Vladimir Nikiforov, akárcsak Sakaris és Toulmin egy gólt lőttek és háromszor adtak gólpasszt. Mellettük két hátvéd is ponterősnek bizonyult, Sean Escobedo és Kovács Bronson kétszer-kétszer találtak az ellenfél hálójába a döntő öt mérkőzésén, egyszer-egyszer pedig passzt adtak.

A MAC pontszerzői a MOL Liga-döntőben:

MAC_kanadai

A magyar játékosok közül a DVTK oldalán ki kell emelnünk a harmadik sor teljesítményét, amely minden valószínűség szerint az egész párharc kimenetelét is meghatározta. Miskolczi Márk és Tóth Adrián 1+2-t ért el, Hajós Roland egy gólt és egy gólpasszt tett bele a közösbe. A MAC csapatából három csatár emelhető ki, Somogyi Balázs három gólja kiemelkedő teljesítmény, a sora azonban viszonylag szellősen védekezett, így a plusz/mínusz mutatója erősen negatív lett. Nagy Krisztián nem talált ugyan be, de három gólpasszával így is az egyik legjobb magyar csatár lett. Terbócs István két gólja is kiemelkedő, +2-es mutatója a magyar csatárok között a legjobb, vesztes csapat tagjaként is pozitív mérleggel zárta a finálét.

img_6056

Fotó: Ritó Ákos

A plusz/mínusz mutatók kapcsán mindig el kell mondani, hogy a szakmán belül ennek a statisztikának a megítélése a legkevésbé egyértelmű, az utóbbi években komoly kritikák születtek arra vonatkozóan, hogy mit is mér valójában. Két szembeötlő számot láthatunk a táblázatból, pozitív értelemben Joni Tuominen 5-ös mutatója, míg a negatív tartományban Drew Olson mínusz 5-je mellbevágó, amivel ? Könczei Áronnal holtversenyben ? a legrosszabb lett az egész mezőnyben. Az egész finálé egyik legemlékezetesebb jelenete volt, amikor az utolsó meccs első harmadában Galanisz Nikandrosz takarította el őt a kapu elől gólveszélyes helyzetben. Sok mindent elárult ez a két csapat mentális felkészültségéről.

pluszminusz_donto

Kiállításpercekben Magosi Bálint gyűjtötte a legtöbbet, az ő hárommeccses eltiltása az egész első sor játékára rányomta a bélyegét. Kisbüntetésekből Escobedo és Kovács Bronson hetet-hetet kapott, ezzel magasan ők lettek a legtöbbet büntetett játékosok. A túloldalon szintén hátvéd, Gőz Balázs kapta a legtöbb kétperces kiállítást, szám szerint négyet. Csapatszinten a MAC sokkal fegyelmezetlenebb volt, a fővárosiak 64 perc kiállítást kaptak, mindet kétperces kisbüntetések formájában. Ezzel szemben a DVTK csak 18-at.

bunti

Az NHL-ben külön díj jár a Stanley Kupát eldöntő gólért, ennek MOL ligás megfelelőjét idén Pavuk Attila szerezte, az utolsó meccsen ő lőtte a mindent eldöntő találatot. Érdekes módon neki ez volt a második ilyen gólja, négy évvel ezelőtt nevelőegyesülete, a DAB színeiben ő szerezte meg a vezetést a HSC Csíkszereda elleni döntő utolsó meccsén, amelyet végül 4-0-ra nyertek a dunaújvárosiak. Tavaly Jon Boorasé, tavalyelőtt Jesse Dudasé, azelőtt Peter Polciké volt az érdem. Még korábbra visszatekintve Sándor Szilárd gólja Pavukhoz hasonlóan kétszer döntött a szezon legfontosabb meccsén, de Peterdi Imre és Jozef Hruby is ennek az elit társaságnak a tagja.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum