Hazai pályán ünnepelnének a Jegesmedvék

   

A MAC az esélytelenség esélyét igyekszik megragadni a MOL Liga döntőjének ötödik meccsén.

Hétfő után leegyszerűsödött a képlet a MOL Liga döntőjében: vagy zsinórban nyer három meccset a kihívó, vagy elmarad a trónfosztás, és sorozatban harmadszor hódítja el a trófeát a DVTK. Összesítésben 3-1-re vezetnek a miskolciak, de ahogy Doug Bradley a meccs után nyilatkozott, a negyedik meccset a legnehezebb megnyerni. A kiváló szakember remekül készítette fel csapatát a döntőre, jól láthatóan most vannak a csúcson. A fővárosiak eddig egyetlen egyszer tudták megbillenteni őket, amikor a második mérkőzésen 25 perc alatt bevertek két szólót, majd az első adandó emberelőnyt is értékesítették. Ezt leszámítva a mérkőzések legnagyobb részében a címvédő akarata érvényesül, a MAC-nak gondot okozott, hogy tartsa a lépést ellenfelével.

Pedig a keret és a döntőig mutatott játék alapján a potenciál megvan bennük, de az valamiért nem tör a felszínre. Ebben nem kis szerepe van az ellenfélnek, de hogy valami nem stimmel a MAC alapjátékával, azt jól mutatja a sok ki nem kényszerített hiba, az elrontott passzok, a ritmustalanság. A Fehérvár elleni negyeddöntőn nyoma sem volt ezeknek, akkor sokkal pörgősebb tempót tudtak menni, noha az EBEL-esekkel megerősített Volán legyőzése bármely MOL ligás csapat dicsőségére vált volna. Laikusként felvetődik a nézőben a gondolat, amely szerint az is lehet a mostani kudarcok oka, hogy a tényleg igen magas színvonalú negyeddöntők után az erősen kivérzett Debrecen már semmilyen megerőltetést nem igényelt a játékosoktól, ezt a hullámvasutat pedig nem tudták eddig kiheverni.

Mindenesetre temetni még nincs ok a csapatot, jóllehet a párharc eldőlni látszik, annak a bizonyos negyedik meccsnek különösen megkérik az árát. Így ha a DVTK most hátradől, azzal alaposan kiszúrhat magával és szurkolóival. Majoross Gergely még egy tényezőre hívta fel a figyelmet, ami a vendégek mellett szól, nevezetesen, hogy most már minden teher nélkül, felszabadultan játszhat csapata. Meglátjuk, ez mekkora energiákat szabadít fel bennük. És talán a szakember is készül egy kis meglepetéssel annak érdekében, hogy ne harmadik hazai meccsén avassák harmadszor bajnokká a miskolciakat.

Bradley mesternek kényszerűségből már elő kellett húznia valamit a kalapból, Magosi Bálint eltiltása miatt az emberelőnyös sorokon is változtatott. Sági Martin felkerült a légiósok közé negyedik csatárnak, a másik speciális egységet ennélfogva nem Galanisz Nikandroszék alkotják Pavuk Attilával és vele, hanem Tóth Adrián, Hajós Roland és Miskolczi Márk triója, akik többnyire a szokásos hadrendben, tehát két bekkel rohamoznak. Az egyik ilyen fórból hétfőn Miskolczi meg is lőtte első gólját a rájátszásban, a húzás tehát bevált.

Az eddigi négy meccs alapján óriási izgalmak várhatók szerdán Miskolcon. Eddig minden találkozó nagyon hasonló forgatókönyv szerint zajlott: a DVTK félelmetesen kezdett, a MAC nem kevésbé félelmetesen hajrázott. Az első felén mindenképpen célszerű lenne változtatnia a MAC-nak, meglepő volt látni, hogy hétfőn is mennyire enerváltan kezdtek, pedig saját közönségük előtt játszottak. Persze fejjel sem rohanhatnak a falnak, muszáj türelmesnek maradniuk, hiszen egyszerre csak egy meccset lehet megnyerni, amely hatvan percig tart, tehát idejük lesz bőven. Ha marad az eddigi miskolci meccsek forgatókönyve, annyi bizonyos, hogy gigászi küzdelem jön, amely csak az utolsó pillanatokban dől el.

A zsúfolt telt ház előtt viszonylag korai időpontban, 17 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

img_3608

Fotó: Ritó Ákos

MOL Liga-győztes és bajnok a DVTK Jegesmedvék

   

A szezon egyik legjobb, legközönségszórakoztatóbb mérkőzésén a bajnok megvédte címét. Zsinórban harmadszor bajnok és ligagyőztes a miskolci csapat. 

A MOL Liga döntő ötödik mérkőzésének nagy kérdése az volt, hogy a Jegesmedvék elviselik-e az esélyesség terhét, illetve a MAC ki tud-e találni valamit a hazaiak megállításra, az első meccslabda hárításához. A fővárosiak a korábbi meccsekhez képest gyorsabban, agresszívabban kezdtek, és a második percben már ki is hagytak egy helyzetet. A lendületüket Vokla kiállítása törte meg, amelyben az egyik lövés lecsorgott Bálizsról, és centikkel vánszorgott el a kapuvas mellett, így a fórt nem tudták kihasználni a Macik. Teljes létszámban nagy küzdelem alakult ki a jégen, a MAC támadott valamivel többet, ám igazán veszélyes helyzetbe nemt tudtak kerülni. A korábban megszokott nagy miskolci fölénynek most nem volt nyoma, hullámzó játék szórakoztatta a nézőket. A 14. percben egy magasan fölé szálló lövés a palánkról visszapattant a kapu elé, de pont Bálizs karjára, aki aztán megfogta azt. A védekezést érthető módon mindkét csapat nagyon megszervezte, és ez a feljegyezhető nagy helyzetek rovására ment.

A második harmadból alig telt el telt 10 másodperc, amikor egy megszerzett korongot Pavuk lőhetett kapura, de Bálizs fejjel védett. Egy perccel később Tóth közeli lövését, majd az ismétlését is hárította nagy bravúrral a vendégek kapusa. A 23. percben üresen tátongott a vendégkapu, Sakaris rá is húzta, de egy védő botja még odaért, így nem lett belőle a gól. Több fokozattal feljebb kapcsoltak a csapatok, sokkal élvezetesebb lett a meccs, és már helyzetekben sem volt hiány. A 27. percben kapta első előnyét a vendégcsapat, amelyben azonban csak egy kapuvasig jutottak Olson révén. A következő két percben óriási tűzijátékot rendezett a MAC a miskolci kapu előtt, de mindig volt egy blokk, vagy Adorján védett. A harmad közepén nagyon nyomott a vendégcsapat, amelynek következtében a 32. percben újabb emberelőnyhöz jutottak. A fór két perce alatt nagy helyzetekig jutottak, ám végül kihúzták azt a hazaiak a hátrányt. A nagy nyomás végül eredményre vezetett, a 34. percben megszerezte a vezetést a MAC. Terbócs vitte be a korongot a támadó harmadba, kicselezte az elé fekvő védőt, majd estében kilőtte a hosszú sarkot (0-1). Hamar egyenlíthettek volna a Jegesmedvék, de a kialakított helyzeteket elpuskázták. Az utolsó három percből kettőt előnyben játszhatott a fővárosi gárda, eredmény nélkül.

A harmadik játékrészben maradt a nagy tempójú, élvezetes játék. Egyik csapat sem tartalékolt, így nagy helyzetek adódtak mindkét kapu előtt. A 47. percben egyenlítettek a hazaiak: két lövés is elakadt egy védőben, a vendégek nem tudták kilőni a korongot, amit Hajós talált meg leghamarabb, és közeli emelése Bálizst is érintve hullott a gólvonal mögé (1-1). A 49. percben Nagy Gergő került egyedül szembe Adorjánnal, el is húzta mellett a korongot, ám a kapus eldobta a botját, így büntető következett. A rávezetést a sértett végezte el, de nagy erővel mellé lőtt. Nagyon izgalmasan alakult a meccs, mindkét csapatban benne volt a gólt, ám a kapusok remekeltek. Másfél perccel a vége előtt megfordították az állást a Jegesmedvék: Leppanen lőtte vissza a korongot a kék vonalról, ebbe ért bele Pavuk, és a pakk a hálóba vágódott (2-1). Majoross Gergely időt kért, és lehozta kapusát. Ebből nem tudták bevenni a hazai kaput, sőt Pavuk mehetett el, de már lejárt a játékidő, amikor a kapuba lőtt.

Az egyik csapat négy győzelméig tartó párharcban a DVTK Jegesmedvék 4-1- re győztek, így megnyerték a MOL Liga 2016-17- es kiírását.

0314mismac18

Fotó: Bán Olivér

A srácok nagyon jó csapatot alkottak

   

A miskolciak vezetőedzője már a szezon elejétől akaraterős együttessel dolgozhatott. Gyorsértékelések a bajnokavatás után.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “A srácok nagyon jó csapatot alkottak. Az első naptól fogva láttam, nagyon akaraterős együttessel dolgozhatok, ez az egész szezonunkat végigkísérte. A Ferencváros elleni széria próbára tette az együttest, de ez erőt adott a csapatnak a remek folytatáshoz, ami végül bajnoki címhez vezetett.”

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): “Azt gondolom, ma kiváló teljesítményt nyújtottunk, ezt vártam volna minden meccsen a csapattól. Összességében nem úgy játszottunk, ahogyan vártuk, ebben ennyi volt. Boldogok vagyunk a két év alatt elért MK-sikerrel és a két ezüstéremmel. Gratulálunk a miskolciaknak a harmadik bajnoki címhez.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1990 néző. Játékvezetők: Babic, Kincses, Kókai, Nagy.
Adorján: 97,2% (Kiss)
K
Bálizs: 92,9% (Arany)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Sági
1
Escobedo, Kovács B., Nagy G., Booras, Nikiforov
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Miskolczi
2
Pozsgai, Olson, Nagy K., Terbócs, Jubinville
Tuominen, Joe, Johnston, Toulmin, Sakaris
3
Ruikka, Vokla, Somogyi, Könczei, Kovács Cs.
Laczkó, Karda, Popovics, Szopos, Ritó
4
Mestyán, Roczanov, Tóth R., Silló
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 33:33 MÚB Terbócs Vokla
1-1 46:02 MIS Hajós Miskolczi Tóth A.
2-1 58:22 MIS Pavuk Leppanen Sakaris
28 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 2

A miskolci bajnokavatás és az oda vezető út utolsó méterei

   

A DVTK–MAC MOL Liga-döntő ötödik meccséről Bán Olivér, a Jegesmedvék háromszoros bajnok fotósa készített kiváló képeket.

A DVTK–MAC videó-összefoglalói

   

Gólok és érdekes jelenetek, a lefújás pillanata, a díjátadó és egy montázs. A bajnoki döntő legfontosabb mozgóképei egyben.

 

 

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum