Haszonits Miklós nem hibázott a MAC?DVTK végén

   

A játékvezetői testület külföldi szakemberek bevonásával vizsgálta a Haszonits?Magosi affért.

A MOL Liga-döntő második mérkőzésén a lefújás után dulakodás tört ki a játékosok között. Magosi Bálint, a kispadról bekorcsolyázó DVTK-csatár fizikai kontaktusba került Haszonits Miklós játékvezetővel. A bíró végleges fegyelmivel sújtotta a miskolci játékost, akit a MOL Liga fegyelmi bizottság a második GA-MI után járó automatikus egymeccses eltiltás mellé további két meccsre elmeszelt.

Ezt követően azt is megvizsgálták, hogy Haszonits hibázott-e. A vizsgálat eredményéről Beck Péter, az MJSZ Játékvezetői Testület vezetője tájékoztatta a Jégkorongblogot: ”A MOL Liga döntő második meccsén történt sajnálatos játékosfegyelmezetlenség kapcsán néhány sportszakemberben felmerült, hogy a játékvezetők ellenőrzése hogyan működik.

Sokak számára világos és elfogadható, hogy a játékvezetők is emberek, és követnek el hibákat, viszont az kevésbé ismert tény, hogy az ő ténykedésüket is figyeljük, és komoly büntetéseket kaphatnak, attól függően, hogy milyen hibát követnek el.

A Játékvezetői Testület Fegyelmi Bizottsága jelen esetben is vizsgálatot indított, abból a szempontból, hogy a játékvezető estlegesen nem volt okozója vagy kiváltója Magosi viselkedésének. A Fegyelmi Bizottság egyértelműen azon az állásponton volt, hogy a játékvezető megfelelően járt el, nem volt agresszív, és jól lépett fel, amikor meg akart akadályozni ? sikeresen ? egy nagyobb verekedést. Tehát itt nem hibázott.

Ehhez hasonló kényes esetekben általában kikérjük elismert külföldi szakemberek és IIHF-supervisorok véleményét is, hogy az elfogultság látszatát is elkerüljük. Ebben a szezonban sok esetben indult fegyelmi vizsgálat, amelyek közül több végződött eltiltással vagy pénzbüntetéssel. Ezeket az eseteket a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nem hozzuk nyilvánosságra, de szakmai berkekben tájékoztatjuk az érdekelteket.

Ebben az esetben minden hozzáértő egybehangzóan és egyértelműen megfelelőnek ítélte a játékvezető működését, kiemelve, hogy még ha agresszív is lett volna ? mint ahogy nem volt az ?, akkor sem lökheti meg őt semmilyen körülmények között a játékos.”

MACMIS F2

Fotó: Mudra László (MAC)

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum