Jön a negyedik Magyarország?Székelyföld gálamérkőzés

 

Még alakul, de máris fantasztikus a névsor. A hagyományokkal szakítva Magyarországon, Dunaújvárosban kerül sor a magyar jégkorong egyik legszórakoztatóbb tét nélküli rendezvényére.

Nem csak a helyszín, de az időpont is eltér a megszokottól, ugyanis nem szezon közben, hanem annak legvégén, május elsején rendezik a mérkőzést. Így a világbajnokságról hazatérő válogatottak is részt tudnak azon venni. A program még alakulóban van, a szervezők gőzerővel dolgoznak annak véglegesítésén. A magyar szelekt többé-kevésbé összeállt, 21 játékos mondott eddig igent a felkérésre. A székely válogatott kerete még nincs ilyen készültségi állapotban, de 1-2 héten belül véget ér a román bajnokság, utána várhatóan napokon belül fel tudják tölteni a hiányzó posztokat.

A dunaujvaros.com megszólaltatta a házigazda és főszervező Vargyas Lászlót az eseménnyel kapcsolatban, aki a következőket mondta: ?A 2015-ös gálamérkőzésen Szuper Levente, Ladányi Balázs, és Horváth András is javasolta, hogy a következőt tartsuk Magyarországon, s mivel ebben is igen nagy volt az egyetértés, így nem sokat gondolkoztunk azon, hogy hol csapjanak össze egymással ismét a csapatok. A történelmi előzmények alapján az is egyértelmű volt, hogy ezt a mérkőzést Dunaújvárosban kell megrendezni, mert azt már a tavalyi jubileumi gálamérkőzés is bebizonyította, hogy nagyon szeretik itt a jégkorongot, s ha ezzel a rendezvénnyel még egy kicsit tudunk segíteni a dunaújvárosi jégkorongnak, vagy akár egy gyerekkel is meg tudjuk szerettetni a sportágat, már megérte a befektetett munka. Igyekeztünk úgy összeállítani a csapatokat, hogy olyan játékosok korcsolyázzanak jégre május elsején, akikért megéri, sőt, érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésre, s természetesen nekem is az a vágyam, hogy tényleg telt ház előtt, nagyon jó hangulatban töltsük el ezt a délutánt.

img_3474

Az biztos, hogy Gebei Péter és Vas Mátyás játékvezetőként vesz részt a mérkőzésen, s rajtuk kívül valószínűleg még két erdélyi bíró is korcsolyát húz majd. Ahogy a legutóbbi gálán, úgy idén is gondolunk a jótékonykodásra, ahogy ennek részletei is tisztázottak lesznek, természetesen azonnal be is számolunk róla. Az már most hatalmas öröm számomra, hogy rengetegen érdeklődnek a gálamérkőzés iránt, sok helyről kapunk segítséget, s ezt én egy nagyon magas színvonalú rendezvénnyel szeretném meghálálni. A célunk az, hogy minél több embert csábítsunk Dunaújvárosba, de nem csak a mérkőzésre, hanem az azt megelőző programokra is. Utóbbiak pontos menetrendje még nem dőlt el, ezen is nagy erőkkel dolgozunk, s a jövőben ezt is megosztjuk az érdeklődőkkel. Az Igazi Csíki Sörrel már megegyeztünk, lesz kürtőskalács és kolbászsütő is, az erdélyi ízek szerelmeseire is gondoltunk természetesen, emiatt is érdemes lesz ellátogatni Dunaújvárosba. Nagyon köszönjük az esemény fővédnökeinek, dr. Dorkota Lajosnak, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgárának, valamint Böjte Csabának, hogy a rendezvény mellé álltak, s természetesen minden jégre korcsolyázó hokissal azon leszünk, hogy a székely és a magyar csapat negyedik gálamérkőzésén is felejthetetlen élménnyel gazdagítsuk a sportág szerelmeseit.?

img_3611

A csapatok keretei a március 15-i állapotok szerint:

Magyarország: Ladányi Balázs, Szuper Levente, Vas János, Szélig Viktor, Horváth András, Palkovics Krisztián, Pozsgai Tamás, Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint, Nagy Gergő, Kovács Csaba, Peterdi Imre, Tokaji Viktor, Szilassy Zoltán, Azari Zsolt, Somogyi Balázs, Rajna Miklós, Kiss Dániel, Kiss Ákos, Hegyi Ádám, Kozma Zoltán.

Székelyföld: Becze Tihamér, Molnár Szabolcs, Bartalis István, Bartalis Balázs, Sofron István, Nagy István, Moldován Ervin, Péter Róbert, Ruczuj Gellért, Baróti Zsolt, Borsos Attila, Antal Zsombor.

magyar szekely 2017

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum