A Debrecennek nagyon össze kell szednie magát

   

Újabb lépést tehet a MAC a döntőbe jutás felé szombaton este a Tüskecsarnokban a Debrecen ellen.

Az eddigi két mérkőzést olyan magától értetődő természetességgel húzta be Majoross Gergely legénysége, mint amennyire magától értetődő, ha azt mondjuk, hogy éjszaka sötét van. A MAC volt a párharc esélyese, ebben senki nem kételkedett, de hogy két mérkőzés után 11-2-es összesített gólkülönbséggel álljon két győzelemmel az alapszakasz végére belelendült Debrecen ellen, azt alighanem a legelvakultabb MAC-fanatikusok sem várták. Pedig ráadásul meg sem erőltette magát a csapat, a keddi, első összecsapás például az alapszakaszban is kifejezetten visszafogottnak számított volna. A január elejétől playoff-üzemmódban pörgő társaság a játék minden elemében könnyedén múlta felül ellenfelét. Ennek ugyanakkor megvan a veszélye is. A Fehérvár ellen 5 mérkőzésen kivívott továbbjutás után szünetet tarthatott a csapat, miközben ellenfelét várta, és ez meglátszott a teljesítményükön az első alkalommal. Mivel eddig a Debrecen nem tudta felpörgetni Somogyiékat, a szakvezetésre vár ez a feladat. A MAC egyértelműen a döntő első számú várományosa ebben a párharcban, de elkényelmesedve nem lehet odaállni az utolsó etapra.

Hatalmasat kell kapaszkodnia a Debrecennek – írtuk a csütörtöki, második mérkőzés előtti beharangozónkban, és a helyzet mit sem változott azóta. Két sérült játékos, Hetényi és Németh A. ugyan vállalta a játékot, és végül a fiatal Molnárnak sem kellett pihennie, de ezen kívül másnak nem örülhetett sem Jason Morgan vezetőedző, sem a szurkolótábor. Ugyanannyira egyoldalú volt a meccs, mint a keddi, a Debrecen próbálkozott, a MAC pedig lőtte a gólokat. Brassóból több, mint egy hete visszatért már a csapat, így a buszon töltött napok fáradtsága már a múlté kell legyen. Bár az alapszakaszban és a Magyar Kupában kétszer is le tudta győzni a budapestieket a DHK, egyáltalán nem látszik az, hogy a játékosok elhinnék, az elődöntőben is meg tudják tenni ugyanezt. Úgy látszik, az elődöntők nem mennek jól a DHK-nak, egy éve a Miskolc söpréssel ment tovább ellenük, de legalább volt viszonylag szoros mérkőzés is a négy között. Muszáj lesz összeszedniük magukat Dudáséknak, ha szeretnének még valamit az elődöntőtől. Ha nem teszik, akkor nagyon egyoldalú lesz a párharc.

“Nagyon csalódott voltam csütörtök este – mondta blogunknak Jason Morgan, a DHK vezetőedzője. – A játékosok szinte semmit nem tartottak be az előzetesen megbeszéltekből. Elfogadom, hogy nem volt könnyű a szezonjuk, év közben volt edzőváltás, át kellett állniuk egy új szisztémára, nagyot kellett küzdeni az alapszakasz végén, majd a negyeddöntőben, de arra nincs mentség, hogy nem adnak bele mindent a mérkőzésbe. Márpedig ez volt az érzésem legutóbb. Mintha nem lettek volna száz százalékig ott a meccsen. Ki lehet kapni, de akkor is látni kell, hogy a játékosok minden tőlük telhetőt megtettek.

2-0-ra vezet a MAC az elődöntőben, és a harmadik mérkőzés az ő pályájukon lesz. Nagyon össze kell szednünk magunkat. Ha a MAC most is nyer, akkor óriási lépést tesz a döntő felé. Láttunk ugyan már csodákat, amikor az egyik fél három mérkőzéses hátrányból fordítani tudott és tovább tudott menni, de ennek azért kicsi az esélye. Mi ennél nagyobb esélyt akarunk megtartani magunknak. Egyértelműen mi vagyunk az esélytelenek, nem kell nyomás alatt játszanunk, azt várom a játékosoktól, hogy élvezzék a mérkőzést és adjanak ki mindent magukból. Pénteken jó edzést tartottunk, megmozgattuk a társaságot és videón elemeztük az eddigi meccseket. Próbálunk a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre. Elsősorban a fejekben kell rendet tenni, elvárom, hogy mindenki maximálisan tegye oda magát, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég. Nem feltartott kézzel akarunk odaállni a kezdő bedobáshoz.”

91

Fotó: Mudra László (MAC)

MAC Budapest–Debrecen 7-2

   

Már csak egy meccset kell nyernie a MAC Budapestnek a MOL Liga-döntőhöz, a DHK harmadjára sem bírt komoly ellenállást tanúsítani, hatalmas volt a különbség a felek között.

Elöljáróban még meg kell jegyezni: sokáig semmi sem utalt arra, hogy ennyire ideges és kiállításperc-rekordokra apelláló lesz a találkozó vége.

Villámgyorsan megadta az alaphangot a MAC, az első sor az első támadásból gólt szerzett, hiába védett nagyot Gyenes Nagy Krisztián lövése után, nem birtokolta a korongot, Somogyi lecsapott, belepiszkált, bement (1-0). Mindez a 12. másodpercben történt, keresztülhúzva a debreceniek lehetséges elképzeléseit. A vendégek érthető módon össze is zavarodtak, nem igazán tudtak menni az egyenlítésért. Emberelőnyben sem volt helyzetük, Roczanov viszont megugrott, csilingelős vasat lőtt. A folytatásban a MAC előbb szimpla, majd dupla fórba került, ezt még túlcifrázták, de alig egészültek ki a piros-fehérek, gyors passzok után Escobedo került kihagyhatatlan helyzetbe (2-0). Továbbra is a hazaiak domináltak, volt, hogy percekig bent tartották a korongot öt az öt ellen is, de a szünetig nem változott az eredmény.

A második felvonásban sem sokat módosult a játék képe, a MAC támadott, kereste a tökéletesnél is tökéletesebb ziccereket, miközben a DHK kontrái nem voltak különösebben veszélyesek. A történetbe az vitt színt, amikor az eleve frusztráltnak tűnő Jesse Dudas összeakadt Kereszturyval, a huzakodásból kisebb pofozkodás lett, ezt a debreceni bekk simán nyerte, csakhogy közben megsérült a keze, be kellett mennie az öltözőbe. Hogy ebben a húsz percben is legyen gól is, arról Vladimir Nikiforov gondoskodott, kilépett Kovács Csaba passzával, bevarrta (3-0). A végén volt néhány momentuma a Debrecennek is, Bálizs Bencének kétszer kellett védenie bravúrral. Összességében azonban a háromgólos különbség inkább a Debrecen számára volt hízelgő.

Az utolsó menetre most vagy soha alapon jött ki a Debrecen, a szépítéshez azonban az is kellett, hogy Drew Olson öt percet kapjon térdelésért, Vaszjunyin sérült meg az esetnél. A vendégek villámgyorsan közelebb kerültek, Bradley Smith találta meg a leggyorsabban a MAC-kapu előtt ténfergő pakkot (3-1). A maradék négy és fél percben odaadó védekezés és Bálizs-bravúrok akadályozták, hogy veszélyessé váljon a helyzet MAC-szempontból. A DHK még próbálkozott egy darabig, hiába, majd az 54. perctől kezdődően gyorsan pont került a sztori végére. Ráadásul nem is egy, hanem négy. Előbb Escobedo vágott hatalmas gólt (4-1), majd egymás után jött még három találat. Vladimir Nikiforov, Mestyán és Booras volt pontos pillanatokon belül (7-1). Nem sokkal az utolsó dudaszó előtt egy debreceni kapu előtti tülekedésben két vendég játékos kapott véglegest, Hári Norbert szúrásért, Gyenes kapus  verekedésért – ebben Tóth Richárd volt benne MAC-részről, aki a jegzőkönyv szerint 2+2-vel megúszta –, így Pleszkánt is be kellett cserélni. A MAC-előnyből előbb DHK-s gól lett, Jared Brown hajtott végre hibátlan szólót (7-2), majd egy újabb bunyó, a kezdeményező Brown földre vitte a passzív Nagy Gergőt, még egy debreceni mehetett a kelleténél korábban zuhanyozni. A maradék idő lecsorgott újabb konfliktusok nélkül, a MAC 3-0-ra vezet a párharcban, úgy, hogy 18 gólt szerzett és 4-et kapott eddig. Folytatás hétfőn Debrecenben.

Ez a ’90-es évek magyar jégkorongjára hasonlított

   

A MAC vezetőedzője nem elégedett saját csapatával sem.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Ismét borzalmasan játszottunk: az első harmad még úgy-ahogy elment, a második tragédia, a harmadik pedig a ’90-es évek magyar jégkorongjára hasonlított, ahol minden volt, csak hoki nagyon kevés. Ez nekünk nyilván nagyon veszélyes, hiszen mi a döntőre készülünk, míg az ellenfél valami egészen másra. Remélem, hogy a negyedik meccset is valahogy túl tudjuk élni eltiltások és sérülések nélkül.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 730 néző. Játékvezetők: Babic, Juhász, Kis-király, Kókai.
Bálizs: 97,1% (Arany)
K
Gyenes: 88,9% (Pleszkán: 100%)
Olson, Kovács B., Booras, Nikiforov, Jubinville
1
Dudas, Smith, Brown, Hári, Schultz
Escobedo, Mestyán, Roczanov, Keresztury, Terbócs
2
Hetényi, Szagyikov, Piszkunov, Berta, Vaszjunyin
Ruikka, Vokla, Könczei, Kovács Cs., Bödök
3
Györfy, Vincze, Németh, Saluga, Molnár
Silló, Tóth R., Somogyi, Nagy K., Nagy G.
4
Godó
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Morgan Jason, György István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:12 MÚB Somogyi Nagy G. Nagy K.
2-0 08:46 MÚB Escobedo Jubinville Booras
3-0 35:46 MÚB Nikiforov Kovács Cs.
3-1 42:31 DHK PP Smith Piszkunov
4-1 53:40 MÚB Escobedo Nagy G. Terbócs
5-1 55:13 MÚB PP2 Nikiforov Booras Escobedo
6-1 55:47 MÚB PP Booras Nagy K. Nagy G.
7-1 56:10 MÚB PP Booras Nikiforov Escobedo
7-2 57:35 DHK SH Brown
40 Kapura lövések száma 34
53 Kiállításpercek 109

A MAC–Debrecen galériája

 

A MAC–Debrecen góljai és egyéb eseményei

   

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum