A DVTK gyorsan visszavenné a pályaelőnyt

   

Ehhez a döntőre egyre esélyesebb UTE-nak is lesz egy-két szava. A párharc kimenetele továbbra is megjósolhatatlan.

Az egymás elleni elődöntőt a DVTK és az UTE is ott folytatta, ahol a negyeddöntőket abbahagyták: vagyis egy újabb rendkívül kiélezett mérkőzéssel. Ebből első körben az UTE jött ki jobban, az utolsó percben lőtt góllal megszerezte a vezetést a párharcban, és elvette ellenfele pályaelőnyét. Egy ilyen hosszú sorozatban ez persze nem sokat jelent, igaz, hogy a lilák lélektani előnyre tettek szert, hazai pályán növelhetik előnyüket, ami már valóban fejvakargatásra okot adó helyzet lenne a miskolci szakvezetésnek és a játékosoknak. A Jegesmedvék számára egyértelműen az lehet a cél, hogy az elvesztett pályaelőnyt mihamarabb visszavegyék. Ehhez fegyelmezettebb játékra és az előnyök hatékonyabb kihasználására lesz szükség, ezek azok a területek, amelyekben Doug Bradley vezetőedző a fejlődés lehetőségét látta az első meccs után.

A két dolog szorosan összefügg egymással. Az UTE fegyelmezetten játszott, csak négy előnyt engedélyezett ellenfelének, ami a DVTK számára szokatlan lehetett a Fradi-féle széria után, ahol az első meccset leszámítva a zöldek kétszer-háromszor több kiállítást szedtek össze, amit olykor sikeresen, máskor hiába igyekeztek hősiesen kivédekezni. Most fordult a kocka, a címvédő többet volt hátrányban, mint ellenfele. Ha ezt a fegyelmet tartani tudja a lila csapat, talán azzal okozhatja a legnagyobb gondot ellenfele számára. Ezzel együtt a Miskolcnak sincs oka összetörni, jó meccset játszottak az Újpesttel, amelyen egy mérkőzés végi szituáció döntött. Ha idegenben összekapják magukat, és több hibára tudják kényszeríteni az ellenfél védelmét, akkor a kiállításpercek aránya meg is fordulhat, amivel visszavehetik az elvesztegetett pályaelőnyt.

Ez nem lesz egyszerű. Az egész éves kiváló teljesítmény visszahozta a nézőket is a Megyeri útra, a DAB elleni, rendkívül kiélezett hétmeccses negyeddöntő pedig szurkolói közösséget kovácsolt a szép számú seregből. Nem csak a közönség, a csapat is sokat formálódott a negyeddöntő alatt. Jól jelzi a fejlődési folyamatot, hogy kedden úgy sikerült nyerniük a címvédő otthonában, hogy egyik legjobb formában lévő csatárukat az első harmad végén elvesztették. Márpedig Sikorcin Ladislav bombaformában érkezett, a DAB elleni negyeddöntő utolsó három meccsén 5 pontot szerzett, ezzel oroszlánrészt vállalt a továbbjutásból, elég csak arra gondolni, hogy e három meccs mindegyike egyetlen góllal dőlt el, egyszer büntetőkkel, egyszer hosszabbításban. A sorok kényszerű megbontása sem volt azonban akadály. Ami a Jegesmedvék számára optimizmusra adhat okot: kéthetes kihagyás után ismét játszott Tóth Adrián, az ő játéka az idő előre haladtával biztosan javulni fog.

Egy nap pihenő után tehát folytatódik az őrület a MOL Ligában, újabb parázs meccsre van kilátás Újpesten. Az ezzel kapcsolatos praktikus információk közül ki kell emelni, hogy a meccs az eredeti időponthoz képest egy órával később, este hétkor kezdődik. Aki hétköznap nem jut el vagy be a Megyeri úti csarnokba, az sem marad le a hangulaton kívül semmiről, az M4 Sport ugyanis élőben közvetít.

UTEMIS 2

UTE–DVTK Jegesmedvék 1-4

   

A miskolciak Sakaris 2 góljának és Adorján remek kapusteljesítményének köszönhetően visszavették a pályaelőnyüket az újpestiektől.

A meccset a Jegesmedvék kezdték aktívabban. A korai rohanásban Toulmin nekilökte a palánknak Nagy Richárdot, aki segítséggel hagyta el a jeget, a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. Játékostársuk elvesztése után a lila-fehérek is felpörögtek, ám továbbra is a vendégek vezettek veszélyesebb támadásokat. A 8. percben Gröschl bottal akasztotta Magosit, aki elsodorta a kaput, az UTE-játékos büntetést kapott. Ennek ellenére Dósa passzából Tóth majdnem emberhátrányos gólt szerezte a hazaiak, ám utóbbi nem talált kaput. Az előnyt végül kihasználta a DVTK, a korongjáratás végén Sakaris talált be Silának. 35 másodperccel később már 2 góllal vezettek a miskolciak, Pavuk a palánk mellől a kapu elé tette a korongot, amire remek ütemben érkezett Magosi. A 12. percben Dósa gáncsolta a kiugró Sakarist, második emberelőnyüket is megnyomták a Jegesmedvék. A kiegészülés után fordult a kocka, Toulmint kapott akadályozásért büntetést. Az első UTE-előny pontatlan játékot hozott.

A második harmad néhány perces csúszással kezdődött a jég lassú száradása miatt. A korongbedobás után a csapatok onnan folytatták a meccset, ahol a szünet előtt abbahagyták, pörgős játékot hoztak. Többnyire a vendégek vezettek támadásokat, ám a 30. percben a hazaiak közel jártak a szépítéshez, egy UTE-akció végén Nemes hátrahagyta a korongot Kiss Dánielnek, aki nem találta el a kaput. Nem sokkal később Tóth Gergő odacsapott Pavuknak, ezért kiült a büntetőpadra, ám közben Láda Balázs is szabálytalankodott, így 2 percen át 4 a 4 ellen zajlott a játék. A büntetőpadról visszatérve Tóth Gergő helyzetbe került, de Adorján védett. Másfél percre rá Hegyi Ádám volt a kelleténél durvább a saját kapuja előtt, így emberelőnybe került a DVTK. A Jegesmedvék éltek a lehetőséggel, Johnson belőtte a korongot a kapu elé, ahol Nagy Nilan botján és Sakaris korcsolyáján is irányt váltott a korong. A játékrész végén előnybe került az UTE, közel jártak a szépítéshez, ám Adorján több bravúrt is bemutatott, a legnagyobbat Kiss Dániel próbálkozásánál hárított.

Adorjan MISDAB

Fotó: dvtk.eu

A záró húsz percre áthúzódott 34 másodpercnyi UTE-előny. Hazai szempontból rosszul végződött, ugyanis a kiegészülés pillanatában Toulmin betört az újpesti harmadba és belőtte a 4. Jegesmedvék-gólt. A 45. percben szépítettek a lila-fehérek, Hegyi Ádám palánk mellőli lövése irányt változtatott a kapu előtt álló játékosokon, Adorján tehetetlen volt. A találat után lelkessé vált az UTE játéka, de nem jött össze az újabb gól. Az 52. percben Gőz Balázs kilőtte a korongot a pályáról, az újpestiek nem tudtak érdemben felállni a miskolci harmadban. A vendégek kivédekezett hátránya után fordult a kocka, Kiss Dániel büntetésével a DVTK játszhatott 5 a 4 ellen, nem szegezte kapujához az ellenfelét. Az 58. percben a meccshez nem illő jelenet történt, Dömötör Róbert hátulról palánkra lökte Sakarist, a lila-fehér játékos 5+végleges fegyelmit kapott. A hátralévő játékidőt a vendégek lepörgették.

A DVTK Jegesmedvék 4-1-re győztek, ezzel visszavágtak a keddi vereségükért és visszavették a pályaelőnyüket. A párharc szombaton folytatódik Miskolcon.

A saját szurkolóink előtt is nyerni akarunk

   

Az UTE-nak az első, a DVTK-nak a második harmada volt nagyon gyenge.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Rosszul kezdtünk, sokkal lassabbak voltunk, mint kellett volna, a Miskolc ezt meg is bosszulta. 2-0-nál rengeteg lehetőségünk volt, de nálunk semmi sem pattant be, a másik oldalon meg bement a harmadik, a hátrányos góllal pedig végleg lezárta a meccset a Miskolc. Nem szabad még egyszer így kezdenünk, ezt a meccset el kell felejteni.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK): A mérkőzés előtt az előnyös játékunkról beszélgettünk sokat, szerencsére ennek meglett az eredménye, kétszer is fórból találtunk be. A második harmadunk nagyon nem tetszett, az egyik legrosszabb volt, amit a szezonban láttam. Szerencsére a harmadikban kijavítottuk. Hazamegyünk, és a saját szurkolóink előtt is nyerni akarunk.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Megyeri út, 902 néző. Játékvezetők: Kincses, Haszonits, Muzsik, Kis-király.
Sila: 85,2% (Ágoston)
K
Adorján: 96,2% (Kiss B.)
Gröschl, Kiss D., Dósa, Pápa, Tóth G.
1
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Miskolczi
Nagy N., Hegyi, Benk, Hebar, Ropret
2
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Kovács, Nagy R., Nemes, Frolík, Csányi
3
Tuominen, Joe, Johnston, Toulmin, Sakaris
Turbucz, Dömötör, Virág
4
Szopos, Laczkó, Popovics, Albert, Sági
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Bradley Douglas, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:07 MIS PP Sakaris Toulmin Joe
0-2 09:42 MIS Magosi Pavuk Leppanen
0-3 36:40 MIS PP Sakaris Johnston Tuominen
0-4 40:34 MIS Toulmin
1-4 44:20 UTE Hegyi Benk Ropret
26 Kapura lövések száma 27
35 Kiállításpercek 8

Az UTE–DVTK góljai

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum