Utánpótlás Több MAC?Klagenfurt típusú meccs kellene

 

Jó erőfelmérőnek bizonyult a MAC Budapestnek az U16-os European Rookie Cup. Tokaji Viktor vezetőedzőt a szarajevói selejtezőtorna tapasztalatairól kérdeztük.

Olyan mérkőzésekből kellene sok a magyar utánpótláscsapatoknak, amilyet a MAC Budapest játszott a Klagenfurttal az U16-os European Rookie Cup szarajevói selejtezőtornáján ? mondta Tokaji Viktor, aki szerint jól és összeszedetten hokizott a csapata az osztrákok ellen, azonban a játék kivitelezésében, a passzok pontosságában, a sebességben és fegyelmezettségben is felettük volt az ellenfél, így nyerhetett 4-3- ra. Bár a budapestiek örültek volna a négyes döntőbe jutásnak, az eredmény másodlagos volt abból a szempontból, hogy a sorozatterhelés remek felmérőnek bizonyult a serdülőbajnokság rájátszása előtt.

“Nem volt egyszerű kezelni, hogy alig 72 óra leforgása alatt három meccset is játszottunk, még ha a Szarajevo ellen nagy gólkülönbségű győzelmet is arattunk, a Medvescak Zagrebet pedig viszonylag simán múltuk felül. A horvátokat a KHL-es csapat menedzsmentje és felszerelésmenedzsere kísérte el a tornára, és a csapat komoly játékerőt képviselt. Azt a viadal előtt tudtuk, hogy a Klagenfurt nagyon erős, hiszen az osztrák korosztályos bajnokságban második a Salzburg mögött. A tornán játszott mérkőzések nagyban segítették a csapat felkészülését a bajnokság rájátszására. Sok mindent megfigyelhettünk a játékosokkal kapcsolatban, például, hogy kik azok, akik előre tudtak lépni a szezon közben, milyen a csapat karaktere, ki hogyan teljesít sorozatterhelés alatt. A Klagenfurt ellen a küzdőszellem rendben volt, és a kivitelezésbe csúszott hibáktól függetlenül jól dolgoztak a fiúk, mindannyian dicséretet érdemelnek.”

A háromnapos torna nem csak a mérkőzésekről szólt, a csapatok ugyanis különböző előadásokon is részt vettek. Tokaji szerint ezek hasznosnak bizonyultak, erősítették a játékosok személyiségfejlődését. ”Az első előadáson a fennálló társadalmi problémákat igyekeztünk átbeszélni, megértetni velük, mik azok a kifejezések, hogy diszkrimináció, mi írja le pontosan, kik azok a migránsok, ilyen és hasonló dolgokba mentünk bele. A második arról szólt, hogy a profi világban is előfordul, hogy adják-veszik a mérkőzéseket akár a játékosok, akár a menedzserek, és ennek milyen következményei lehetnek. A harmadikon a dopping volt a központi téma, arról beszéltünk, milyen következményei vannak annak, ha valaki tiltott szert használ, abban az esetben is, ha az akaratán kívül történik.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum