Mit hoz Brassóban az újabb páros sorszámú meccs?

   

Ezeket eddig rendre a Corona nyerte. Ha a Debrecennek sikerül megtörnie a mintát, akkor véget ér a párharc.

Két meccset is behúzott szerdán a Debrecen a MOL Liga negyeddöntőjében, hiszen a jégen kívül a zöld asztalnál is győzelmet aratott az első csatát megóvó Brassó ellen. Ezt az ítéletet ki-ki a szája íze, vérmérséklete és klubhovatartozása szerint értékelheti, mi magunk hajlunk arra, hogy igazságos döntés született, hiszen a jégen jobban játszó Debrecen mindenki által elismerten jó játékvezetés mellett verte akkor a Brassót. Szerdán 7-4-es brassói győzelmet követően tértek vissza ismét Debrecenbe a felek. Sikerült a visszavágás a vasárnapi fölényes brassói győzelemért, a páratlan sorszámú meccsek koreográfiájához hűen repülőrajtot vett a rengeteg sérültje miatt mindössze háromsornyi játékost nevező Debrecen, és röpke negyed óra alatt sikerült kipontoznia a korábban remekül teljesítő, mellesleg tavalyig Debrecenben védő Tőke Zoltán kapust.

A siker legfőbb kovácsa a hazaiak oldalán egyértelműen a korábban az NHL-ig is eljutó, az AHL-ben kifejezetten eredményes időszakot magáénak mondó Jesse Schultz volt, aki gólig és négy gólpasszig jutott. Ezzel megelőzte a brassóiak ászait, Klempát, McDonaldot és McGregort, ő gyűjtötte a legtöbb pontot a párharc és a teljes MOL Liga-rájátszás során. Mellette az idén igen jó szezont futó Hári Norbert, valamint Jesse Dudas is több gólban vállalt részt, utóbbi eddig a párharc és a Liga rájátszásának legeredményesebb védője. Ne feledkezzünk el az általában csak kisebb feladatokat kapó Godó Dánielről sem, aki az alapszakaszban 38 meccsen 2+3-ig jutott, a rájátszásban viszont 5 fellépésen 2+2-nél tart, ráadásul szerdán ő nyitotta ki a gólzsákot. A debrecenieket az sem zavarta, hogy sérülés és betegség miatt egysornyi játékosuk, azaz Pados, Dancsfalvi, Németh Attila, Varga Arnold és Hetényi hiányzott.

Péntek este Brassóban páros sorszámú mérkőzésre kerül sor. Ezeken eddig a brassóiak voltak jobbak, és a hagyomány folytatására ezúttal óriási szükségük lesz. Az életben maradásért küzdenek a kék-sárgák, már nem hibázhatnak többet, ha tovább akarnak menni az elődöntőbe. Szerdán az eladdig minden mérkőzésen eredményes csodatriójuk csődöt mondott, egyetlen pontot sem szerzett, viszont több kapott gólnál is jégen volt. Csak Zabludovszkij tudott betalálni Gyenes hálójába egyéni akcióból, akkor, amikor már minden eldőlt. Nemcsak Klempáék gólképtelensége volt feltűnő, hanem a rendkívül erőtlen védekezés is. A debreceniek számos alkalommal úgy tudtak átmenni a brassói védelmen, mintha az ott sem lett volna.

Ráadásul a heves vérmérsékletű Garrett Clarke a külföldi játékvezetőknél ostoba módon ismét kiharcolt magának egy nagyfegyelmit. Ez már a második volt neki a rájátszásban, ami miatt most pihennie kell. A kanadai védő az alapszakasz 3 mérkőzésén összeszedett 61 perce mellé a rájátszás 5 meccsén már 72 percnél jár. A 8 mérkőzésen gyűjtött 133 perc még az ő viharos pályafutásában is kiemelkedő rekord. Egy éve Miskolcon Jason Morgan vissza tudta fogni, Brassóban Martin Lacroixnak ugyanez vagy nem célja – ami nemigen hihető –, vagy nem sikerül. Legutóbb Patrik Polc nevezésével Richard Filipet hagyta ki a kanadai mester a keretből, logikus lenne, ha a Clarke-nál sokkal fegyelmezettebb és hasonlóan eredményes szlovák védő kerülne vissza a csapatba a fenegyerek hiányában. De ha minden kötél szakad, ott van még az ukrán Jemeljanyenko is. Az biztos, hogy bármiféle keresnivalója csak akkor lehet a társaságnak, ha ismét képes lesz csapatként viselkedni, nem úgy, mint legutóbb Debrecenben.

Brassó–Debrecen 3-1

   

Patrik Polc visszatért a Brassó kapujába, és megnyerte a meccset csapata számára. 2-1 után lehúzta a rolót, 97% felett teljesített. 3-3 után a hetedik meccs jön itt is, mint a még nyitott párharcokban mindenhol.

Komoly érdeklődés mellett tartotta életben esélyeit az egyetlen még életben lévő nem magyarországi csapat. Ahogy a brassói edző legutóbb megígérte, visszatér a két csapat Debrecenbe a hetedik meccsre.

Az első ütésváltást gyorsan lezavarták a csapatok. McGregor vezetőgóljára Schultz két per alatt válaszolt, fórból. A második harmad 5. percében Ian McDonald mattolta Gyenes Dávidot, kevesen gondolták ekkor, hogy ez lesz a győztes találat. Márpedig ez lett. A Debrecen komolyan támadta a hazaiak kapuját, de Polc nem engedett el maga mellett több korongot ezen az estén. Mindkét csapaton látszott, hogy fontos a mai meccs, de mindig az kapart igazán, akinek égett a háza.

Átlagos színvonalú, de nagyon izgalmas csata végén üres kapus találattal zárta le a kérdést a Brassó, az 59 percben Zabludovszkij talált a nem kevésbé ügyesen védő Gyenes árván maradt ketrecébe. 3-1-re nyert a Corona, ezzel kiegyenlítette a párharcot. 3-3 az állás, vasárnap az utolsó egymásnak feszülés következik, Debrecenben.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1600 néző. Játékvezetők: Rudolf, Branislav, Mathe, Redai.
Polc: 97,3% (Tőke)
K
Gyenes: 94,1% (Pleszkán)
Filip, Nagy I., McDonald, McGregor, Klempa
1
Berta, Dudas, Brown, Hári, Schultz
Bors, Nagy Cs., Molnár Zs., Mihály, Gliga
2
Bezrukov, Varga, Koszourov, Saluga, Molnár D.
Imecs, Bíró O., Tranca, Zsók, Zabludovszkij
3
Wéber, Smith, Vincze, Godó, Vaszjunyin
Csíki, Balázs, Fodor, Péter, Bíró M.
4
Györfy
Lacroix Martin, Martinas Adrian
E
Morgan Jason, György István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:27 BRA McGregor McDonald Bors
1-1 07:37 DHK PP Schultz Dudas
2-1 24:03 BRA PP McDonald Nagy I. Mihály
3-1 58:52 BRA EN Zabludovszkij Tranca Klempa
35 Kapura lövések száma 37
14 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum