Ocskay Gábor befejezi

   

Erről a Fehervár AV19 fb-oldala értesítette röviden a publikumot.

Ahol konkrétan az jelent meg a Volán első emberéről készült fotó mellett, hogy: ?Leköszönése előtti utolsó interjúját adja Ocskay Gábor, a klub szakosztály-igazgatója.? Kiderült még, hogy az interjút pénteken teszik majd ki a klub honlapjára.

A hír annyiban nem váratlan, hogy Ocskay Gábor már tavaly áprilisban jelezte, kész háttérbe húzódni a közeljövőben. Egy akkori nagyinterjúban arról is beszélt, hogy Fekti István, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia igazgatója lehet a későbbiekben a Fehérvár AV19 első embere.

Akkor Ocskay Gábor még nem készült nyugdíjba, mondván, szeretne részt venni az új hároméves Volán-terv alapjainak lerakásában. Úgy fogalmazott, ?legalább az első harmadot ? ha az egészségem engedi, és a bizalmat megkapom ? még szeretném vállalni?. Úgy érezte ugyanis, hogy bár az első számú utódjelölt mellett Gál Péter és Palkovics Krisztián is egyre jelentősebb szerepet vállal ? és nyilvánvalóan ugyanez igaz a szezon előtt szerződtetett Szélig Viktorra is ?, a napi ügyekben ezzel együtt még szükség lesz személyesen rá is. Mindig előre menekültek, magyarázta, és megint  erre van szükség. Ocskay Gábor szerint olyan volt ő, mint a hosszútávfutó, aki bután fut: amíg ereje van, addig megy. ?Akár mint a nyulak, akik iramot diktálnak a többieknek.?

A három évből egy tehát letelt, és bár közel sem ez volt a klub legsikeresebb szezonja ? hiszen az EBEL-ben csak első nekifutásra, illetve most végeztek az utolsó helyen, a magyar klubok közül pedig ezúttal ők fejezték be elsőként a MOL Liga-idényt is ?, érthető, ha végül ez a döntés született.

Ami Ocskay Gábor sok évtizedes sportvezetői és- szervezői pályafutását illeti, máris rögzíteni kell: aligha volt és van más, aki többet tett volna annak érdekében, hogy a magyar jégkorong szintet lépjen, és ne csak a közelében toporogjon, hanem eddig kétszer be is lépjen az A csoport kapuján. A leköszönő szakosztály-igazgatónak egyszerűen megkérdőjelezhetetlen a helye a magyar Hall of Fame-ben. A beharangozott interjút pedig kíváncsian várjuk.

Ocskay2

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum