Az FTC továbbra is az esélytelenek nyugalmával játszhat

   

Új helyszínen, a Tüskecsarnokban folytatódik a Ferencváros és a DVTK Jegesmedvék MOL Liga-negyeddöntője.

Bár a zöldeknek ki kellett mozdulniuk megszokott hazai környezetükből, lehet, hogy összességében nem járnak rosszul a váltással, a pesterzsébeti csarnok helyett olyan pályán fogadhatják ellenfelüket, amely a közönségnek nagyobb komfortot ad és jobban megközelíthető, így elképzelhető, hogy többen fogják buzdítani őket, mint Erzsébeten tennék. Márpedig a buzdításra szükség van, hiszen a DVTK legutóbb 6-0-s győzelemmel jelezte, hogy visszatért a párharcba. Mostanra mindkét csapat tudja ellenfeléről, hogy mire számíthat tőle, a meglepetésfaktor a múlté, hacsak valami forradalmi újítást ki nem találnak a szakvezetők.

A szombati indulatos mérkőzésen tartalékosan állt fel a vendégcsapat. Michael Schwindt egymeccses eltiltása, az első két meccsen +4-es plusz/mínusz mutatóig jutó Erdélyi Tamás sérülése miatt nem játszhatott, ezzel a második védőpáros egy az egyben kiesett. Ez meg is látszott a védőmunkán. Odalett az első két összecsapáson látott sziklakemény ellenállás, a Fradit ellenfele betolta a kapuba, könnyen került Sevela ketrece elé a DVTK, amely végül hat gólt szerzett különösebb megerőltetés nélkül. Az egyik oldalon a megtalált játék megőrzése, a másikon a védekezés újbóli megszervezése jelentheti a feladatot.

Egyik oldalon sincs veszve még semmi, a címvédő látványosan reagált a 0-2-es állásra, ugyanakkor a Ferencváros még mindig vezet egy győzelemmel, hazai pályán nem kapott ki, így jelenleg nála van a pályaelőny. Eddigi jó teljesítményük igazi csapatmunka eredménye, ehhez az is kellett, hogy megszűnjön a csapat féloldalassága. A Tendler, Shinkaruk, Sumi trióhoz felzárkózott Rafaj, Dubek, Szappanos, Kovács Viktor és Kiss Ákos is. A meccsek jelentős részében három sorral játszó Fradi mindhárom sora képes volt hozzájárulni az eredményességhez, ez kulcsfontosságú a nagyon erős első három sorral játszó miskolciak ellen. Peter Sevela parádéjára pedig a folytatásban is szükség lesz.

“Továbbra is mi vagyunk az esélytelenek – mondta blogunknak a negyedik mérkőzés reggelén Greg Lindqvist, a Ferencváros edzője. – Hazai mérkőzést játszunk idegenben, a Tüskecsarnokban. Két győzelem után legutóbb kikaptunk Miskolcon, de az élet megy tovább, a vereséggel ilyenkor már nem szabad foglalkozni. Amit lehet, igyekszünk belőle megtanulni, de most már csak a negyedik meccsre figyelünk. Schwindt eltiltása letelt, és szerencsére úgy néz ki, Erdélyinek is elég volt egy meccset kihagyni a sérülésével, vissza tud térni. Azt még ebben a pillanatban sem tudom megmondani, milyen összeállításban játszunk majd, várom a Fegyelmi Bizottság levelét, ugyanis rengeteg videó van előttük. Nem könnyű helyzet ez, hiába készülünk valamire, ha aztán az elképzeléseinkből néhány játékost ki kell venni. 2-1-re vezetünk a párharcban, ha úgy nézzük, egyszerű a feladatunk, a hazai meccseinket meg kell nyernünk. Véleményem szerint ez a negyedik mérkőzés kulcsfontosságú lehet. A DVTK lendületet kapott, ezt meg kell tudnunk törni, ha győzni szeretnénk. És ha nyerünk, azzal ellenfelünkre óriási nyomás kerülne, mivel nem maradna több hibázási lehetősége. Nagyon örülnénk, ha sok néző jönne el, hogy biztasson bennünket este.”

A felnőttjegyek 1000, a diákok 500 forintba kerülnek. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

FTCUTE tuske

Fotó: Claus János

FTC–DVTK Jegesmedvék 1-4

   

Kevés nagy helyzetéből kevés gólt szerzett a Ferencváros. Erővel a második harmad második feléig bírták a zöld-fehérek.

Őszinte hokit, mozgalmas meccset hozott az első harmad. A csapatok nem bántak egymással durván, és ahogy a ferencvárosi közönség kérte a játékvezetőket egy transzparensen a meccs előtt, a zebrák hagyták játszani a feleket. A miskolciak némileg összeszedettebb támadásokat vezettek, de a hazaiak előtt adódtak a nagyobb gólszerzési lehetőségek. A legnagyobbakat Tendler hagyta ki, kétszer is Adorjánnal állt szemben, de a fiatal DVTK-kapus nagyon összekapta magát erre a meccsre. Sevela is izgulhatott egy néhányszor, elsősorban a Fradi harmadik sora szorult be, az látszódott, hogy náluk a túlélésre kell berendezkedni. Panaszra semmi ok nem lehetett húsz perc után, minden kérdés nyitva maradt.

A második harmad eleji ferencvárosi próbálkozásokat megkontrázták a miskolciak és egy jobb szélen vezetett létszámfölényes akció végén Toulmin könnyedén lőtte a kapuba a korongot az átcsúszó Sevela mellett a kapuba. A Ferencváros nagyon gyorsan egyenlített. Galanisz vesztett bulit a saját kapuja előtt, Szappanos lövését Adorján fogta, de a kipattanót a nagyon aktívan játszó Sumi a hálóba lőtte. A vendégek edzője videózást kért, de a felvételek megtekintése után sem változott az ítélet: 1-1. A DVTK talán eggyel feljebb kapcsolt ebben a harmadban, az FTC pedig elkezdett fáradni a 2,5 soros játékban. A 30. percre nagy különbség alakult ki, a harmad középső felében szinte csak a kapu őrzésére maradt energiájuk a zöld-fehéreknek. Nem sikerült megúszniuk, Sakaris emberelőnyben eresztett meg egy kiváló csuklólövést távolról. A korong utat talált a jobb alsóba. 1-2. A ferencvárosiak a meccsben maradásért küzdöttek a folytatásban, de vészjósló volt számukra, hogy ehhez már a második periódusban hősiesen, az utolsó energiakészleteket kellett mozgósítani. Dicséretes, hogy ezt a törekvést siker koronázta. Ráadásul az utolsó öt percben még komoly helyzetekre is futotta a hazaiaktól. Tendler akciózott, majd Kiss Ákos lőtte szét a felső vasat. Hozzá tartozik, hogy nem sokkal korábban Pavuk Attila tette ugyanezt a másik oldalon.

A harmadik játékrészben sem változott a játék képe. A Fradi-játékosok nem mindig bírták a lépést tartani, jöttek is a szabálytalanságok. A DVTK nem jól, de türelmesen hokizott. Az 50. percben dőlt el a mérkőzés, Magosi Bálint viharzott a kapu elé a jobb oldalról, életerősen lőtte a léc alá a korongot. 1-3. Nem tűnt olybá, hogy innen van visszaút a fáradt FTC számára. Ráadásul három perc alatt négy kiállítással sújtották a hazaiakat a játékvezetők. Hosszú kettős hátrányokat védekezett ki az erejével teljesen elkészült zöld-fehér alakulat, mígnem az utolsó fórt Magosi lőtt passzából használták ki a vendégek. Ezzel lett 4-1 az eredmény.

A Ferencváros ezúttal nem használta ki olyan jól a nem túl nagy számú lehetőségét, mint az első két mérkőzésen, enélkül pedig nincs esélye a sokkal hosszabb kispaddal és jobb játékosokkal rendelkező DVTK Jegesmedvékkel szemben. Igazából a meccs felétől nem volt kérdéses, ki húzza be ezt a mérkőzést. A miskolciak ledolgozták a kétmeccses hátrányukat, és visszavették a pályaelőnyt. A párharc 2-2-re áll.

Nem ismertem rá a csapatomra

   

A Jegesmedvék irányítottak a Tüskecsarnokban.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Az első két harmadban kiegyenlített játék folyt, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, ám a harmadik harmadban bekapott találat – amellyel kétgólosra nőtt a különbség – eldöntötte a mérkőzést. A Jegesmedvék irányítottak, mi nem tudtunk olyan intenzitással játszani, ahogy kellett volna. Sajnos nem ismertem rá a csapatomra, nem voltunk elég kemények, jobban oda kellett volna tennünk magunkat bizonyos helyzetekben.

Douglas Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Nagy sorozatterhelésnek van kitéve mindkét csapat, ezért két fáradt együttes lépett jégre. Kétnaponta mérkőzést játszani nem egyszerű, de szerencsére sikerült jókor gólokat szereznünk, és nagyon örülünk a győzelemnek.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 550 néző. Játékvezetők: Kincses, Babic, Soós, Kókai.
Sevela: 85,7% (Soós)
K
Adorján: 95,7% (Kiss B.)
Jaborník, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj
1
Tuominen, Vojtkó, Hajós, Miskolczi, Toulmin
Schwindt, Erdélyi, Sumi, Szappanos, Kiss Á.
2
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Üveges, Lengyel, Farkas, Shinkaruk, Fliszár
3
Gőz, Joe, Johnston, Sakaris, Sági
Németh, Hardi, Kovács, Papp
4
Szopos, Bernáth, Popovics, Ritó, Albert
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Bradley Douglas, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:34 MIS Toulmin Miskolczi Hajós
1-1 23:46 FTC Sumi Szappanos
1-2 33:20 MIS PP Gőz Sakaris Joe
1-3 49:20 MIS Magosi Galanisz Pavuk
1-4 56:34 MIS PP2 Magosi Leppanen
23 Kapura lövések száma 28
22 Kiállításpercek 8

Az FTC–DVTK eseményei videón

 

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum