Máris folytatják a harcot az egyenlő erők

   

Megjósolhatatlan, hogy a Brassó vagy a Debrecen tesz-e szert lépéselőnyre vasárnap este.

Másodszor verte a Debrecen a Brassót, és ezzel egyelőre 1-1-re áll a párharc a MOL Liga negyeddöntőjében, hiszen egyelőre nincs végleges döntés a kért külföldi játékvezetők meg nem jelenése miatt elrendelt újrajátszás ügyében. A hazai vereséget követően lépéskényszerbe került az alapszakasz-negyedik Debrecen, hiszen elvesztette a pályaelőnyét. Kiélezett mérkőzésen végül sikerült visszavennie azt, így várja a folytatást, amelyre vasárnap kerül sor. Nagyon fontos volt a szombati meccs, hiszen ha elbukták volna Bertáék, könnyen jelentős brassói előnnyel mehettek volna a megismétlendő első mérkőzésre a csapatok. Ez óriási nyomást jelentett volna a játékosokra. Erről azonban már nem lehet szó, összesítésben 2-1 lesz valakinek, mielőtt ismét visszatérnének Debrecenbe. A rosszabbul álló félen is kisebb lesz tehát a nyomás.

A párharc egyelőre hullámzik, a jelenleg függőben levő keddi meccsen a Debrecen, a szerdain a Brassó nyert 3-3 góllal, hol az egyik, hol a másik csapat tudja felszívni magát. Most a Brassón lenne a sor, de ehhez a dobogóra vágyó debrecenieknek is lesz egy-két szavuk. Szombaton a mérkőzés legjobbja az 1+1-ig jutott Hári Norbert volt, de ismét érdemes kiemelni a 19 éves, saját nevelésű Molnár Dávidot, aki ezúttal is gólt szerzett, már a második meccsen volt eredményes a negyeddöntőben, még ha az első találata az óvás miatt veszélyben is van egyelőre.

Egyik napról a másikra nem lehet csodát tenni – írtuk szerda reggel, és mégis nagyot változott a játék képe. A keddi, bénult Brassó szerdán hatékonyan játszott, végre nemcsak Klempáék szereztek gólokat. A Debrecen közben szenvedett, a nagyobbnál nagyobb helyzetek is kimaradtak, az üres kapu is kevés volt. Aztán szombaton megmaradt ugyan a Gliga-féle sor eredményessége is, ám a Debrecenben is több pontos sor akadt. Jason Morgannak most arra kell figyelnie, hogy megmaradjon a lendület, míg Martin Lacroixnak elsősorban a speciális játékokat kell újra átvennie.

Szoros csatát vív egymással a két klub, és ennek a nézők lehetnek a legnagyobb nyertesei. Remélhetőleg vasárnap folytatódni fog az izgalmas, kiélezett csata, és ismét közönségszórakoztató meccsen dől el a következő győzelem sorsa.

BRADHK QF3

Fotó: Daniel-Maximilian Milata

Brassó–Debrecen 7-4

   

A DHK hiába vezetett két góllal az első harmad után, a Corona a következő két játékrészben 3-3 találatot lőtt Gyenesnek.

A Brassó már a 11. másodpercben emberelőnybe került, Brown ült ki a büntetőpadra bottal akasztásért. Az előnyt gyorsan kihasználták a brassóiak, a 37. percben Klempa révén megszerezték a vezetést. A kék-sárgák ezután lendületbe kerültek, a következő néhány cserében közel jártak a második góljukhoz. Néhány perc után a Debrecen is magára talált, a 4. percben pedig Hári passzát Dudas bombázta be a kék vonalról Tőke kapujába. Az egyenlítés után érett a DHK-fordítás, ám kimaradt egy magyar ziccer, amikor a brassói kapus már verve volt. A harmad felénél Smith büntetésével eljött a második brassói emberelőny, amit okosan kibekkeltek a debreceniek. Nem sokkal később 2 percen át 4 a 4 ellen játszhattak a felek, miután Clarke és Schultz páros büntetést kapott. A kiegészülések után Berta kiugrott és vezetéshez juttatta a DHK-t. 51 másodperc múlva érdekes gólt szerzett a DHK, Berta lövése után Tőke védett, a korong egy arra korcsolyázó hazai játékos lábáról a kapuba került. Az első magyar emberelőny a játékrész végén eljött, Gliga két percig pihenhetett, mindeközben a debreceni Schlultz 10 perces fegyelmi büntetést kapott.

A második harmad nyílt játékkal indult, ebből a Brassó jött ki jobban, a 24. perc elején Clarke szépített egy szólógóllal. A 28. percben hatalmas lehetőség nyílt a hazaiak előtt, Brown könyökhasználatért, Vincze palánkra lökésért kapott büntetést, így 2 percnyi 5 a 3 elleni játék várt a sárga-kékekre. A kettős emberelőny idő előtt véget ért, ám nem gól, hanem egy brassói szabálytalanság miatt. A kiegészülések után egyenlített a Brassó, Zabludovszkij passzát Zsók vágta be közelről. A 37. percben pedig újra a hazaiaknál volt az előny, egy szépen kijátszott akció végén McGregor talált be a tehetetlen Gyenesnek. A játékrész utolsó perceit megnyomta a Debrecen, ám nem jött össze az egyenlítés, így 3-0-ra elbukta a középső húsz percet.

A záró harmad 34. másodpercében emberelőnybe került a DHK, majd több mint fél perc erejéig kettős előnyben is játszhattak, majd fordult a kocka és a Brassó támadhatott 5 a 4 ellen. A folytatásban a csapatok jobban vigyáztak a szabálytalanságok elkerülésére. A debrecenieknek nem jött össze a támadások befejezése, Tőke kiváló formában védett. Az 51. percben kétgólosra nőtt a brassói előny, McGregor közelről belőtte önmaga második, csapata ötödik találatát. Ezután összeomlott a DHK, két perccel később McDonald is feliratkozott a gólszerzők közé, majd 34 másodperccel később Gliga is betalált. Az 56. percben Piszkunov kettős emberelőnyben kozmetikázott az eredményen.

A Brassó 7-4-re nyert, ezzel elvileg összesítésben 2-2 az állás, ám ha a Fellebviteli Bizottság megerősíti a Versenybizottság döntését, akkor 2-1-re vezetnek majd a brassóiak. A két csapat csatája szerdán folytatódik a cívisvárosban.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 1400 néző. Játékvezetők: Luka, Miha, Redai, Andre.
Tőke: 91,8% (Béres)
K
Gyenes: 82,1% (Pleszkán)
Filip, Nagy I., McDonald, McGregor, Klempa
1
Dudas, Smith, Brown, Schultz, Molnár D.
Bors, Clarke, Molnár Zs., Mihály, Gliga
2
Varga, Szagyikov, Piszkunov, Berta, Vaszjunyin
Imecs, Nagy Cs., Tranca, Zsók, Zabludovszkij
3
Hetényi, Györfy, Hári, Saluga, Godó
Bíró O., Balázs, Fodor, Péter, Bíró M.
4
Wéber, Vincze
Lacroix Martin, Martinas Adrian
E
Morgan Jason, György István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:37 BRA PP Klempa McGregor Mihály
1-1 03:48 DHK Dudas Hári
1-2 15:16 DHK Berta Vaszjunyin
1-3 16:07 DHK Berta Piszkunov
2-3 23:05 BRA Clarke
3-3 31:09 BRA Zsók Zabludovszkij
4-3 36:34 BRA McGregor Mihály Clarke
5-3 50:42 BRA McGregor McDonald Klempa
6-3 52:26 BRA McDonald Klempa McGregor
7-3 53:00 BRA Gliga Mihály Molnár Zs.
7-4 55:25 DHK PP2 Piszkunov Schultz Dudas
39 Kapura lövések száma 49
16 Kiállításpercek 47

A Brassó–Debrecen góljai

   

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum