Lesz-e MAC-válasz a Fehérvár üzenetére?

   

A Titánok az első meccs 7-1-es veresége után talpra álltak, és csütörtökön alaposan meglepték ellenfelüket. Most a MAC-on a sor, hogy beleálljon.

„Arra számítok, hogy minden sorozat véget ér egyszer, legyen így szombaton a Tüskecsarnokban” – ezt Kóger István nyilatkozta a MAC elleni második meccs után. A sorozat, amelyre a Fehérvár szakvezetője célozhatott, a Titánok idei nyeretlensége a MAC otthonában. Való igaz, eddig nem termett ott sok babér számukra, az alapszakasszal együtt három meccsnél tartanak, pontot nem sikerült szerezniük, az összesített gólkülönbség 17-3 a hazaiak javára. De minden adott ahhoz, hogy most valóban megtörjék a szériát. A Fehérvár szakvezetője a második meccsen úgy is elégedett lehetett, hogy csapata kikapott, hiszen nagy csatára késztette sokkal esélyesebb ellenfelét, amely csak hosszabbításban tudott felülkerekedni rajtuk. Határozott válasz volt ez az első meccs gyámoltalan 1-7-je után.

Ennek megfelelően a csapat tagjai egy nap pihenőt kaptak, a pénteki EBEL-meccsre 15 mezőnyjátékossal utazott a Fehérvár AV19, Kocsis Ferenc, Szabó Bence, Szabó Dániel, Reisz Áron és Sárpátki Tamás is itthon maradt. Egyedül Kiss Patrik debütálhatott, érdekes lesz látni, hogy játszik-e szombaton, hiszen neki három napon belül ez lenne a harmadik meccse. A juniorválogatott egyik hőse csütörtökön gólt szerzett, a 4. percben az ő találatával vezetett a Volán.

Mondani sem kell, mennyire fontos volt az a gól. Mi is azt írtuk a beharangozónkban, hogy a MAC számára a legfontosabb feladat, hogy ne engedje ellenfelének megérezni az esélyt. Tudták ezt ők is, azonban ezt sokkal nehezebb a gyakorlatba is átültetni, különösen, ha az ellenfél vért iszik meccs előtt. Így aztán a meccsterv mehetett a kukába, az első harmadban a MAC annak örülhetett, hogy a hazai fölény csak 2-1-es gólkülönbségben mutatkozott meg. Mivel már a playoffban vagyunk, a későbbiekben sem lehetett ész nélkül letámadni, innentől kiegyenlített játék folyt.

Majoross Gergely vezetőedző is elismerte a Volán erényeit, egyben kifejezte reményét, hogy játékosai megértették az üzenetet: az első győzelem arányát mielőbb el kell felejteni, vissza kell térni a fegyelmezett és egyszerű játékhoz. A képlet egyszerű: ha ezt sikerül a jégen is megvalósítani, a csapat nagy lépést tehet az elődöntő felé, ha nem, akkor ezen az ágon is hosszabb párharcra rendezkedhetünk be, amivel a semleges nézők csakis jól járnának.

MAC vs Titanok 7 - 1

Fotó: Dömötör Csaba (MAC)

MAC Budapest–Fehérvári Titánok 2-3

   

Kóger István csapata megcselekedte, amire minden Fehérvár-szurkoló vágyott: a MOL ligás csapatával győzte le a MAC-ot. Kapuslehozatal alatt egyenlítettek, büntetőkkel nyertek a Tüskecsarnokban a nagyon lelkes Fehérvári Titánok.

A harmadik mérkőzésen fordult elő először, hogy a MAC kezdte jobban a találkozót és ezt tartani is tudta perceken át. A Fehérvár beszorult kapuja elé, ám Scola kapus vezetésével átvészelte a nehéz időszakot. A vezetést mégis a Fehérvár szerezte meg. A végig kimagaslóan játszó Reisz Áron volt nagyon harcos, átjátszotta magát két emberen még a saját védőharmadában, megindult, 2-1-es kontrát vezetett, amit a másik oldalra koncentráló bekk miatt egyedül fejezett be, eredményesen és szépen. 0-1 a 7. percben. Innentől kiegyenlítettebbé vált a játék képe, és kezdetben a Volánnak voltak nagyobb lehetőségei. Bizony megint kellett a a MAC-nak a Bálizs jelentette hátsó támaszték. Aztán fordult a kocka, a hazaiak veszélyeztettek többet. Sokat lőttek távolról, általában pontatlanul. Egy ilyen kísérletből lett az egyenlítés is. Kovács Bronson palánkról visszapattanó korongját Pozsgai paskolta a kapuba a 14. percben, 1-1. Számtalan nagy lehetőség adódott az utolsó percekben Scola kapujánál, de a fehérvári kapus mindannyiszor bravúrosan mentett. Emlékezetes négyes sorozatot produkált tíz másodpercen belül, mindegyik kísérlet hárítása önmagában is parádés volt.

A második harmadban kifejezetten unalmas meccset láttunk. A MAC ritkán pörgette fel a ritmust, pedig ilyenkor a vendégeknek azonnal komoly gondjaik voltak, beszorultak, kapkodtak, vészhelyzeteket próbáltak megoldani. A Volánnak jobbára a kontrák maradtak, Reisz szaladt el ismét, de ezúttal Bálizs megnyerte a párharcukat. A másik oldalon sokan kerültek nagy helyzetbe, de egyaránt elhibázták a befejezést. A Fehérvár dicséretesen tartotta magát, a MAC pedig jobbára takaréklángon hokizott.

Nagyon gyenge előnyre jött ki a MAC a szünet után. De a Nagy, Nagy, Terbócs sor egyperces munkája meghozta a vezetést.  Harmadik nekifutásra nagyon formás gólt lőttek. Nagy Gergő tette keményen középre a korongot, Nagy Krisztián robbant be rá, és két méterről Scola fölött a léc alá bombázott. 2-1 a 43. percben. A Volánban nem volt elég erő a folytatásban ahhoz, hogy nyomást gyakoroljon a hazai csapatra, a MAC pedig továbbra is érthetetlen játékot mutatott. Nem volt elég rámenős Majoross Gergely csapata, nem lehetett azt érezni, hogy szét akarja szedni ellenfelét. Helyzetig elég könnyedén jutottak el Jubinville-ék, de továbbra sem tudták Scolát átjátszani. Érthetetlen nyugodtan tették dolgukat, pedig csak egygólos volt az előnyük. A Titánok játékosai közül többen is harcosként küzdöttek, Reisz Áront kell kiemelni, aki sem magát, sem ellenfeleit nem kímélte, de nagyon szimpatikusan kapart. Ezúttal Kiss Patrik és Láday Tamás volt társa ebben elsősorban, de Imre Patrik és Sárpátki Tamás is átlag felettit alakított. Ha a játék képe alapján nem is feltétlenül, de a hozzáállás és a valós tudáshoz képest a jégen mutatott teljesítmény miatt megérdemelten egyenlített az 59. percben a fiatal Volán. Kiss Patrik vágta a hosszú felsőbe Sárpátki kapu mögül visszatett korongját. 2-2.

Scola igézte meg Olsont a 62. percben, majd Voklát és Somogyit a 64.-ben. Kocsis is lezárhatta volna a meccset a másik oldalon, nem sokkal később. A tíz perc ráadás végére mindkét csapat elfogyasztotta energiatartalékját. Nagyon jó tempó és komoly küzdelem jellemezte a 4 a 4 játékos elleni ráadást, ha ilyen lett volna a korábbi hatvan perc, parádés meccset láttunk volna.

Nagy Gergő kezdte a sorozatot, Scola védett. Reisz volt az első fehérvári, szépen találta meg Bálizs kötényét. Booras sem tudta átrázni Scolát. Kiss Patrik zárhatta volna le a meccset, nem tette, Bálizs fogott. Jubinville-nek kellett életben tartani a MAC-os reményeket, de a mérkőzés egyik fehérvári hőse, Scola ezt is megoldotta magabiztosan. Kóger István csapata óriási győzelmet aratott a MAC otthonában, a legutóbbi mérkőzés után, a mostanival együtt már mindenképpen járt ez a siker. A győztes gólt a mai mérkőzés másik főszereplője, Reisz Áron szerezte.

A lelkes Volán-szurkolók egy megpróbáltatásokkal teli szezon végén nagyon megérdemelték ezt az élményt. Ahogy az előző szezonban, úgy ebben is a MOL Liga-csapat szállította a tavaszi eufóriát.

Scola AVS 20106_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A sors igazságtalansága lett volna, ha nem mi nyerünk

   

A MAC két, a Fehérvár három győzelemre áll az elődöntőbe jutástól.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Fordítva alakult, mint a legutóbbi meccs, amelyen nem feltétlenül mi érdemeltünk győzelmet. Ezúttal végig uraltuk a mérkőzést, helyzetet helyzetre halmoztunk, ám nem tudtunk elég gólt lőni, és végül egyéni hibából egyenlített a Fehérvár. Utána kihagytunk még vagy három százszázalékos helyzetet, a szétlövés pedig már lutri. Tragédia nincs, a találkozó előtt is két győzelemre álltunk az elődöntőtől, most is.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Nagyon nehéz volt… Főleg a második harmad hajrájában nagy esélye volt a MAC-nak, hogy eldöntse a meccset, de sikerült kihúznunk a végéig. Biztos voltam abban, hogy a csapat mindent megtesz majd, és a döntetlen után a sors igazságtalansága lett volna, ha nem mi nyerünk a szétlövésben.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 1100 néző. Játékvezetők: Babic, Fazekas, Pálkövi, Kókai.
Bálizs: 90,3% (Arany G.)
K
Scola: 95,6% (Lemay)
Olson, Kovács B., Booras, Nikiforov, Jubinville
1
Krogh, Szabó B., Reisz, Kocsis, Sárpátki
Pozsgai, Mestyán, Nagy K., Nagy G., Terbócs
2
Imre, Láday, Hamvai, Shupe, Mazzag
Ruikka, Vokla, Somogyi, Könczei, Kovács Cs.
3
Szaller, Szabó Dániel, Pillók, Szita, Balogh
Schmál, Jászai, Roczanov, Tóth Richárd, Keresztury
4
Korbuly, Kiss, Varga, Szász, Sofron
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:59 TIT Reisz Sárpátki Kocsis
1-1 13:54 MÚB PP Pozsgai Nikiforov
2-1 42:54 MÚB Nagy K. Nagy G.
2-2 58:17 TIT Kiss Sárpátki Kocsis
2-3 70:00 TIT GWS Reisz
45 Kapura lövések száma 31
14 Kiállításpercek 18

A MAC–Volán legjobb képei

   

A MAC–Titánok videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 21., vasárnap
ICEHL 16:00 RBSAVS 4-1VÉGE
EL 17:30 BRAFTC 2-5VÉGE
EXL 17:30 MISNIT 2-4VÉGE
  • DIGI SPORT 3
EL 18:30 DEBMAC 4-2VÉGE
február 22., hétfő
KHL 17:30 JOKVIT 
  • SPORT 2
EL 18:00 UTEVAS 7-3VÉGE
február 23., kedd
EL 17:30 BRAGYE 7-3VÉGE
ICEHL 20:15 HCBAVS 4-3VÉGE
február 24., szerda
EL 17:30 BRAGYE 4-3 HVÉGE
EL 18:30 TITVAS 2-5VÉGE
február 25., csütörtök
EL 17:00 MACUTE INFO
  • M4 SPORT
KHL 17:30 AVGSZJ 
  • SPORT 2
február 26., péntek
NHL 01:30 WSHPIT 
  • Arena4
EL 17:30 GYEBRA 
EXL 18:30 SBAMIS 
EL 18:40 VASTIT 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
  • DIGI SPORT 2
február 27., szombat
NHL 21:00 NSHCBJ 
  • Arena4
február 28., vasárnap
ICEHL 16:00 VICAVS 
EXL 17:30 MISBBY 
  • DIGI SPORT 3
Partnerünk
Archívum