A jégen válaszolhat az óvásra a Debrecen

   

A DHK pénteken elveszített egy megnyert meccset, azok után, hogy a Brassó szerdán a pályaelőnyt is elvette tőle. A playoffban nincs idő halmozni az adósságokat.

A MOL Liga versenybírósági bizottságának döntése értelmében a Debrecen–Brassó negyeddöntő harmadik mérkőzése 1-0-s brassói vezetésről indul. Mint ismeretes, az első mérkőzés játékvezetői mizériával kezdődött, a kért külföldi bírók nem jelentek meg, a meccset közel egyórás csúszással egy alkalmi magyar négyes vezette. Azt ugyan a vendégek edzője, Martin Lacroix is elismerte, hogy vereségük a gyenge játéknak, és nem a zebráknak volt köszönhető, ám a csapat később mégis óvott, a vb pedig helyt adott a kérelemnek, döntése értelmében újra kell játszani a 6-3-as hazai sikerrel zárult találkozót, egyben elmarasztalta a Játékvezetői Testületet, amelynek a bíróküldés megszervezése lett volna a feladata. A DHK cikkünkig hivatalosan nem reagált az ítéletre, de két munkanapja van arra, hogy fellebbezzen. Reméljük, a továbbiakban minden érintett fél minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy a továbbjutás kérdése ne a zöld asztalnál, hanem a fényesre gyalult jégen dőljön el.

Szombaton a küzdelmek Brassóban folytatódnak, a hazaiak a második meccset nyerték, így elvették ellenfelük pályaelőnyét, 1-0-ra vezetnek összesítésben. Az első és a második meccsen teljesen más arcát mutatta mind a két csapat, ennek megfelelően mindkétszer viszonylag nagy gólkülönbségű eredmény született. A Brassó játékában jobban összeállt a védekezés, így Tőke is nagyobb százalékban tudott hárítani. Bátran mondhatjuk, a junioréveit éppen Debrecenben töltő, csíkszeredai születésű kapus az év egyik felfedezettje. Az idei a harmadik éve a felnőttek között, és látványosat javultak a statisztikái tavalyhoz képest, védési hatékonysága 3 százalékpontot emelkedett. Persze a tavalyi Brassó tagjaként nehéz lett volna bárkivel is felvennie a versenyt, de ebben a szezonban számtalan mérkőzésen bizonyította, hogy a legnehezebb helyzetekben is lehet rá számítani. Szintén fontos volt, hogy Mihály Árpád nagy kedvvel és eredményesen is játszott, Roberto Gligával mindketten két-két pontot hoztak össze.

A Debrecen kényelmesebbre vette a tempót, mint amit az első meccsen mutatott, Jason Morgan vezetőedző is elismerte, jobb volt az ellenfél, megérdemelten nyert. Meglátjuk, a sportszerű hangnemen mennyit változtat az óvás és az első meccs eredményének megsemmisítése. A csapat előtt álló feladat a küzdőszellem felélesztése és a befejezések pontosabbá tétele. Ez utóbbi különösen az emberelőnyös játékon mutatkozott meg szerdán, 9 előnyből csak 1 gólt szereztek a hajdúságiak. Ez a rájátszásban megengedhetetlen nagyvonalúság, sokkal jobban kell gazdálkodni a helyzetekkel a továbbjutáshoz. Ezt az egyetlen gólt egyébként az a Schultz szerezte, aki játékára egyáltalán nem lehetett panasz, a vereség ellenére kijelenthető: nagyon jó vásárt csináltak a két meccs erejéig az NHL-ben is megfordult szélsővel a debreceniek.

Brassó–Debrecen 2-3

   

A Debrecen a jégen megint jobb volt.

Az előző mérkőzés óta történtek és az óvás miatt nyilvánvalóan érdekes mellékízt kapott ez a párharc. A meccset úgy kezdték a csapatok, hogy a párharcban 1-0-ra a Brassó vezet. Hogy a megnyert meccs törlése a Debrecent agyonnyomja vagy felspannolja, nagyjából ez volt a kérdés.

Hári Norbert a 6. perc elején vezetést szerzett, de megnyugodni nem volt idejük a vendégeknek, mert Molnár Zsolt perceken belül egyenlített. Az igen jó formában hokizó Jesse Schultz azonban visszavette az előnyt, még ebben a harmadban. A brassói problémák a 32. percben fokozódtak, a fiatal Molnár Dávid ezen a mérkőzésen is gólt szerzett. Klempa nyugtatta meg a brassói szurkolókat a 34. percben, akik innentől kezdve még egy gólban bíztak, de azt nem szállították a kedvencek ezen az estén.

A Debrecen szép és fontos győzelmet aratott, kiegyenlítette ezzel a párharcot.

Igazi playoffmérkőzés volt

   

Mindkét vezetőedző dicsérte a szombati Brassó–Debrecen hangulatát.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): Nagyszerű, színvonalas mérkőzés volt, a hangulat fantasztikus, a lelátó tele szurkolókkal. Nagyon szoros volt, ahogy a rájátszásban szokott lenni. Természetesen más végeredményt szerettünk volna, de sajnos ezúttal nem sikerült semmi emberelőnyben. Dolgozunk ezen, és reméljük, a következő mérkőzésen másképp lesz. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, mindkét kapus nagyszerűen védett, megérdemlik a gratulációt. Az a jó a playoffban, hogy egy másik nap másik mérkőzés jön, reméljük, más végeredménnyel.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): A szurkolók számára igazán élvezetes, jó mérkőzés volt, amely eldőlhetett volna így is és úgy is. A kapusok remekeltek, lőttünk néhány szép gólt, de sajnos ki is hagytunk számos egyéb lehetőséget. Örülök a végeredménynek, még ha nem is volt ez könnyű meccs, és óriási intenzitással kellett dolgoznunk az első pillanattól az utolsóig. Igazi playoffmérkőzés volt, nagyon szoros és színvonalas. Nyertünk, és ez az egyetlen dolog, ami számít most. Vasárnap új meccs jön, egészen biztosan nem lesz egyszerű kipihenni magunkat, és aztán újult erővel belecsapni.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2017. feb. 18., szombat. Játékvezetők: Lauff, Jura, Siko, Mathe.
Tőke: 89,7% (Béres)
K
Gyenes: 94,1% (Pleszkán)
Filip, Nagy I., McDonald, McGregor, Klempa
1
Varga, Dudas, Brown, Saluga, Schultz
Bors, Clarke, Molnár Zs., Mihály, Gliga
2
Hetényi, Bezrukov, Németh, Koszourov, Hári
Imecs, Nagy Cs., Tranca, Zsók, Zabludovszkij
3
Györfy, Smith, Godó, Berta, Vaszjunyin
Bíró O., Fodor, Péter, Bíró M.
4
Wéber, Vincze, Molnár D.
Lacroix Martin, Martinas Adrian
E
Morgan Jason, György István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:07 DHK Hári Németh Bezrukov
1-1 08:22 BRA PP Molnár Zs. Gliga
1-2 13:19 DHK Schultz Brown Hetényi
1-3 31:38 DHK Molnár D. Hári Bezrukov
2-3 33:45 BRA Klempa McDonald McGregor
34 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 26

A Brassó–Debrecen góljai

   

A szombati mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum