Gőz Balázs megúszta, Michael Schwindt nem

 

Két esetet vizsgált a fegyelmi bizottság a pénteki Ferencváros?DVTK MOL Liga-negyeddöntő uán.

A játékvezetők kisbüntetéssel honorálták a miskolci Gőz Balázs megmozdulását, aki úgy lökte a kapura Erdélyi Tamást, hogy a zöld-fehérek védője nem tudta folytatni a játékot. A testület úgy ítélte meg, mindez nem indokol további szankciókat:

“A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos törött botját eldobva, kezével meglökte ellenfelét. Az ütközés következtében bal lábuk összeakadt. A Ferencvárosi TC játékosának jobb lába az esés következtében maga alá fordult. A játékos a mérkőzést nem tudta folytatni. Az orvosi jelentés szerint a lábán zúzódást szenvedett. A szabálytalanság mértéke megegyezik a játékvezetők által kiszabott büntetéssel. A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, az esettel kapcsolatban további szankciót nem alkalmaz.”

A másik esetben Michael Schwidt, az FTC bekkje ütött rá a gólhelyzetben kilépő miskolci csatár kezére, amiért ugyancsak két percet kapott. Az áldozat nem sérült meg a durva szabálytalanság után. A fegyelmi bizottság ezt nem hagyta annyiban, 1 meccses eltiltást szabott ki a légiósra, aki így a szombati harmadik negyeddöntőn nem játszhat. A testület szerint “a játékos megmozdulása nem a korong megszerzésére irányult. Az ütés erejét tekintve az könnyen sérülést okozhatott volna.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum