Spiller Goalie Brodeur aurája

 

Edzőváltás történt a St. Louisnál, a kapusedző is távozott. Martin Brodeur, a klub alelnöke a főnök kérésére átvette a posztot.

Brodeur fogalom a kapusszakmában, forradalmasította a játékot, ütőkezelésével, előrelátási képességével mindig több lépéssel az ellenfél mezőnyjátékosai előtt járt. Beszállt, és az eddigi eredmények alapján máris parádés munkát végez Allennel és Huttonnal, a Blues két hálóőrével. A Brodeur előtti szakaszban egyiküknek sem ment fényesen, már klubcseréről csiripeltek a madarak. De jött a legenda, és vele a fordulat is. Allen és Hutton remekel, de tényleg:, mintha varázsütésre történt volna minden. Brodeur elárulta, mindkettőjüktől azt kérte, legyenek agresszívebbek a területükön, merjenek még 20-30-40 centivel előrébb merészkedni, ezt a védőkkel is közöljék, akik ennek megfelelően tudnak segíteni.

Allen és Hutton azóta átlagban a korábbihoz képest 1-gyel kevesebb gólt kap, 5 százalékkal jobban véd, és ennek a csapat is hasznát látja. Ez kölcsönös is: a kapusok is sokat köszönhetnek a kicsit újszerű védekezésnek. Brodeur annak idején a New Jerseyben szimbiózisban élt védőivel, szinte ő volt a harmadik hátvéd, a bekkek pedig hihetetlen hatékonysággal többször Stanley Kupáig repítették a brigádot. Ezúttal valami hasonló készül St. Louisban is, igaz, Brodeur már nem a kapuban, hanem a kapusedzői poszton tud hozzátenni a sikerhez.

Most nézzük Hutton egyik fontos tíz másodpercét, amivel hozzájárult a Detroit lenullázásához. Ő az ötödik Blues-kapus, aki SO-val zárt a Joe Louis Arénában. Tekintve, hogy a két csapat egy divízióban van, és sokszor találkozik, ez óriási bravúr.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum