A Fehérvár az első pontjaira hajt a DAB ellen

   

Eddig senkinek sem sikerült veretlenül zárnia az alapszakaszt a Titánokkal szemben. Az Acélbikák, akik számára a negyedik hely a tét, megtehetik ezt.

Eddigi három mérkőzésükből csak egy, a legelső volt viszonylag sima, azon 5-2-re nyertek a Bikák. A másodikon Dunaújvárosban 2-1-re, az első fehérvári találkozón 3-2-re nyert a DAB. Nem beszélhetünk tehát előre lefutott mérkőzésről, hiába van szakajtónyi különbség az eddig összegyűjtött pontszámokban és az egymás elleni mérlegben. Ráadásul a mezőny egyik csapata sem tudta legyőzni négy alkalommal Kóger István tanítványait, négy rendes játékidős győzelemről pedig végképp nem beszélhetünk. Eddig a MAC és az UTE húzta ki a legtöbb pontot belőlük, a lehetséges 12-ből 9-et. Őket szorosan követi a Brassó, DVTK, Galati, Beograd, Csíkszereda alkotta ötös, amely 8 pontot szereztek. Legalább egyszer minden csapat bukott, tehát helyezéstől függetlenül kijelenthetjük, bravúr lenne a dunaújvárosiaktól, ha nekik jönne össze egyedüliként a hibátlan mérleg.

A két csapat utolsó alapszakasz-mérkőzése ráadásul nagy téttel bír a vendégek számára. A DAB még mindig versenyben van a rájátszásbeli pályaelőnyt érő negyedik hely megszerzéséért. Azariéknak 65 pontjuk van, lemaradásuk két-két pont az 5. helyen álló Brassóval és a 4. Debrecennel szemben. Ha az utolsó fordulóban a DAB rendes játékidőben nyer, 68 pontja lesz, amivel biztosan megelőzi a Brassót, és a Debrecent is akkor, ha az bármilyen módon kikap Csíkszeredában. Ha hosszabbításban győznek a vendégek, a Brassót akkor is előzik az ötödik helyen, hiszen az egymás ellen elért eredmények alapján jobbak. A Debrecent viszont csak akkor, ha a másik meccsen az erdélyi csapat rendes játékidőben győz. Minden más esetben minden marad a régiben, azaz a Debrecen a negyedik, a Brassó az ötödik, a DAB a hatodik helyen zárja az alapszakaszt.

Fehérvár–Dunaújváros 6-5

   

Hónapokon át küzdöttek az Acélbikák azért, hogy megelőzzék a Brassót – és nem sikerült nekik. Először nyert a DAB ellen a kis Volán a szezonban.

Gólgazdag meccset húztak be nem kis nehézségek közepette a Fehérvári Titánok. Az Acélbikáknak a játéknap előtt arra is volt esélyük, hogy a legjobb négy közé kapaszkodjanak, ehhez minimum nyerniük kellett volna az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Danyil Kaszkov jelezte is, hogy komolyan gondolják a dolgot a vendégek, akik azonban a folytatásban már egyszer sem vezettek. Mazzag, Láday és Krogh találataival az első harmad végére 3-1 volt a hazaiaknak, és innentől szinte a legvégéig őrizték az előnyüket. Az újvárosiak közelebb jöttek, a fehérváriak megint elléptek – az újvárosiak kapus is cseréltek a negyedik bekapott gól után –, mindez 5-3-ig tartott. Az utolsó felvonásban ellenben csak DAB-gólok születtek, az egyenlítő találatot az 58. percben érte el Becze Tihamér. A ráadásban aztán a duplázó Hamvai Szilárd döntötte el a pluszpont sorsát, három azaz a kupaselejtezőt is ide számítva négy vereség után győzött Fejér megyei rangadón a MOL ligás Volán a szezonban.

A Dunaújvárosi Acélbikák a 6., a Fehérvári Titánok a 8. helyen zártak, izgatottan várhatják, melyiküket ki választja majd negyeddöntős ellenfélül kedden.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 308 néző. Játékvezetők: Rencz, Varjú, Soltész, Kis-király.
Scola: 90,0% (Lemay)
K
Koitmaa: 75,0% (Lajcs: 84,6%)
Krogh, Szabó B., Pillók, Shupe, Tóth
1
Hruby, Ölander, Dansereau, Cseter, Azari
Imre, Láday, Kocsis, Hamvai, Mazzag
2
Hudec, Ladigin, Becze, Borbás, Kaszkov
Korbuly, Reiter A., Varga, Sofron, Balogh
3
Hüffner, Magosi, Németh, Léránt, Nagy M.
Arany, Takács, Szász
4
Tanka, Lévai, Odnoga
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Malkia Heikki, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:26 DAB Kaszkov Ladigin Becze
1-1 08:57 FHA Mazzag Tóth
2-1 12:42 FHA Láday Kocsis
3-1 18:04 FHA Krogh Szabó B. Tóth
3-2 26:49 DAB Hudec Borbás Kaszkov
4-2 28:15 FHA Hamvai Pillók Kocsis
4-3 33:25 DAB PP Azari Ölander
5-3 38:57 FHA Arany Szabó B. Shupe
5-4 42:25 DAB Cseter Azari Dansereau
5-5 57:09 DAB Becze Kaszkov Borbás
6-5 60:47 FHA Hamvai Láday Kocsis
28 Kapura lövések száma 50
12 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum