A Debrecen megszerezheti a negyedik helyet

   

Ehhez nem kell mást tennie, csak legyőzni azt a Galati-ot, amely karácsony óta 9 meccsen 74 gólt kapott.

Több fronton is nagy versenyfutás alakult ki az idei MOL Liga alapszakaszának végén. Ezek közül a legérdekesebb, hogy ki jut a legjobb négy közé. A legkedvezőbb helyzetben a Debrecen van, amely 66 ponttal ötödik most. A jelenlegi negyedik Brassó csak egy ponttal gyűjtött többet, ráadásul már befejezte a küzdelmeket, míg a DHK-nak két meccse is van, mindkettő a liga hátsó fertályához tartozó csapatokkal szemben: szombaton a Galac, vasárnap a Csíkszereda próbálja útját állni. Elvileg versenyben van még a DAB is, hiszen 62 pontja mellett még két meccse van hátra az alapszakaszból, Belgrád, Titánok sorrendben. A DHK mérlege a Brassóval szemben pozitív, vagyis pontegyenlőség esetén ők kerülnek előrébb. A DAB viszont gólaránnyal veri a hajdúságiakat pontegyenlőség esetén. Ha tehát a Debrecen a maradék két meccsen 1 pontot gyűjt, már biztosan megelőzi a Brassót. Ha a DAB mind a hat lehetséges pontot bezsebeli a hét végén, akkor viszont három egységet kell összekaparniuk a debrecenieknek, ami nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak. A papírforma tehát debreceni negyedik helyet ígér, a kiírás sajátosságai és a Fehérvár kerete körüli bizonytalanságok okán azonban megtörténhet, hogy a pályaelőny kevésbé lesz előnyös, mint egy ötödik helyezés.

DHK 2

A galaciak idei utolsó mérkőzésükre készülnek a MOL Ligában. A csapat első szezonjában a 9. helyen végzett, és nem hiányzott sok ahhoz, hogy még jobb eredményt érjen el. A Román Kupa megnyerése azonban talán korán jóllakatta a társaságot, amely ezt követően már nem tudta felvenni a versenyt a többiekkel. Januárban ráadásul távozott a csapat egyik legjobbja, Lakosil kapus, ami teljessé tette az összeomlást. A kupa óta játszott 9 mérkőzés gólkülönbsége 16-74, ez meccsenkénti átlagra számítva 1,8-8,2.

Az alapszakasz végének egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha akár csak pontot is tudnának szerezni a DHK ellen. Annál is inkább, mert a rájátszás közeledtével a Debrecen egyre élesebb, jelenleg hétmeccses nyerő szériában van. A kupaelődöntőt leszámítva gyakorlatilag mindenkit legyőztek, aki szembejött velük az utóbbi egy hónapban. Olyan topcsapatokat is, mint a MAC vagy az UTE. Szombaton feltehetik a koronát alapszakasz-teljesítményükre, és már egy hosszabbításos győzelemmel is felkapaszodhatnak a MOL Liga negyedik helyére.

Dunarea Galati–Debrecen 6-5

   

Nem sikerült egy lépésből megszereznie a negyedik helyhez szükséges három pontot a Debrecennek. Phil Bushbacher mesternégyessel búcsúzott a MOL Ligától.

Sokadszorra bizonyosodott be a MOL Ligában, hogy az esélyesebb csapatok ellen bravúrt elérni is nagyon nehéz, de a papíron gyengébb ellenfelek legyőzése sem magától értetődő feladat a MOL Ligában. Nem volt ez másként szombaton sem, amikor a Debrecen annak a Galati-nak az otthonába látogatott, amely az elmúlt hetekben nagyobbnál nagyobb vereségeket könyvelt el, legutóbbi, hárommeccses magyarországi túrájának gólkülönbsége például 3-36 lett. Toronymagas esélyes volt tehát a DHK, amely azonban nagyon erőtlenül kezdett, a 21. percre 3-0-t mutatott az eredményjelző. Nem csak az eredményben, hanem már a nevezési lapon is akadtak furcsaságok, a vendégek például nevezték a mérkőzésre Szilágy Leventét, aki tavaly elvileg abbahagyta a versenysportot, jelenleg a csapat sportigazgatója.

A gyenge kezdés után azonban összeszedte magát a DHK. A második harmadban mindez még csak mezőnyfölényben nyilvánult meg, a hátrányon csak egy gólt sikerült faragni. A harmadik harmad elejére azonban úgy tűnt, összeállt a gépezet, öt perc alatt három gólt rámolt ellenfele kapujába, az 51. percben pedig már 5-3-ra vezetett. A Galati azonban nem az a feladós típusú csapat, Phil Bushbacher ez utóbbi találatra 18 másodpercen belül válaszolt, ez volt saját maga harmadik, csapata negyedik gólja. Itt azonban még korántsem volt vége, az igazi körömrágás csak ezután következett. Végül 73 másodperccel a rendes játékidő vége előtt az egyenlítést is megszerezte a Galati, ekkor már üres kapuval a hátuk mögött támadtak az al-dunaiak.

A hosszabbítás nem indult jól a hazaiak számára, a 27. másodpercben emberhátrányba kerültek, amit azonban sikerült kivédekezni. A túloldalon Bertát látták szabálytalannak a játékvezetők, és a Dunarea élt is ezzel a lehetőséggel, Bushbacher váltotta gólra a fórt, feltéve a koronát saját maga teljesítményére, négy gól mellett adott egy gólpasszt is. A Debrecen megnehezítette saját maga dolgát ezzel, vasárnap Csíkszeredában legalább hosszabbításban győznie kell ahhoz, hogy a DAB eredményeitől függetlenül megszerezze a negyedik helyet.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 950 néző. Játékvezetők: Gergely, Mathe, Scriban, Gheorghies.
László: 100% (Radu: 83,9%)
K
Pleszkán: 78,6% (Gyenes)
Góga, Durkech, Rusnák, Popa A., Bushbacher
1
Varga, Dudas, Brown, Piszkunov, Schultz
Lusneac, Flinta, Munteanu A. C., Lőrincz, Koljada
2
Bezrukov, Smith, Németh, Koszourov, Hári
Tamás, Berdila, Georgescu, Mihály, Irimia
3
Hetényi, Györfy, Molnár, Berta, Vaszjunyin
Pál Zs., Munteanu A. I., Neagos
4
Vincze, Godó, Szilágyi
Trandafir Marius, Irimia Gherghisan
E
Morgan Jason, György István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:03 GAL Popa A. Bushbacher Rusnák
2-0 14:10 GAL PP Bushbacher Durkech Rusnák
3-0 20:56 GAL Bushbacher Rusnák Popa A.
3-1 30:55 DHK Koszourov Piszkunov
3-2 41:45 DHK Vaszjunyin
3-3 43:11 DHK Schultz Brown
3-4 45:19 DHK SH Brown Molnár
3-5 50:52 DHK Molnár Piszkunov Koszourov
4-5 51:08 GAL Bushbacher Góga Durkech
5-5 58:47 GAL Koljada Rusnák
6-5 63:39 GAL PP Bushbacher Góga Rusnák
28 Kapura lövések száma 45
46 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum