Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a DAB

   

Dunaújvárosban nem mondtak még le a negyedik helyről, de ehhez a Belgrád és a Titánok legyőzése mellett a Debrecen botlásaira is szükség lenne.

Sokáig kimondottan kedvező pozícióból várta a DAB az alapszakasz hajráját, de karácsony után kritikus fontosságú hazai mérkőzéseken kezdték el gyűjteni a vereségeket, és ez mindent megváltoztatott. A közvetlen rivális Brassó ellen két meccsen öt pontot buktak, a mindenki más által jégbe gyalult Galati ellen kettőt, és a másik közvetlen riválistól, a DHK-tól is hosszabbításos vereséget szenvedtek. E négy meccsen mindössze három pontot szereztek Azariék, az elveszített 9-ből pedig 7 a legnagyobb vetélytársakhoz vándorolt. Ennek ellenére a csapatnak még mindig van esélye odaérni a negyedik helyre. Bár ez az esély inkább már csak matematikai – a DHK a negyedik hely legnagyobb várományosa –, a Brassó megelőzésére még reális a sansz, ehhez öt pontot kell szerezni. Ha viszont rendes játékidőben legyőzik a Beogradot és a Titánokat, akkor 68 pontja lesz az Acélbikáknak, ami akkor ér sokat, ha a jelenleg 66 pontos Debrecen nagyot botlik az utolsó két meccsén, vagyis ha a Galati és a Csíkszereda ellen összesen nem tudnak legalább három pontot összekaparni. Nem ez a valószínűbb forgatókönyv, de ha így lesz, akkor egymás elleni eredményben a DAB a jobb.

Ilyen esetben egy csapatnak mindig az aktuális ellenfelére kell koncentrálnia, az előtte álló feladatra összpontosítania. Ez szombaton nem lesz más, mint a ligaújonc Beograd legyőzése, akik éppen Dunaújvárosban szerezték első pontjukat a MOL Ligában, de hazai pályán két viszonylag sima vereséget szenvedtek. A belgrádiak már biztosan a 10. helyen végeztek első MOL ligás szezonjukban. A Csíkszereda pontokban még utolérheti őket, de az egymás elleni összevetésből, jobb gólkülönbségük okán, a szerbek jönnek ki jobban. Sokáig a 9. hely sem tűnt elérhetetlennek számukra, de ez végül nem jött össze nekik, hiába győzték le az al-dunaiakat, Csíkszeredában kikaptak, ezzel elúszott a feljebb lépés reális esélye.

Egy feladat maradt a csapat számára, a méltó búcsú, amelyhez minden feltétel adott, hiszen a csapatkapitány Dimitrije Filipovic és a gólfelelős Hugo Turcotte eltiltása is letelt, mindketten pályára léphetnek szombaton Dunaújvárosban.

DAB–HK Beograd 8-3

   

Az Acélbikák fölényes győzelmet arattak a ligaújonc ellen, és továbbra is élnek az esélyeik a negyedik hely megszerzéséért.

Nem sikerült szépen búcsúznia a MOL Ligától a Beogradnak. Mindebben aktív szerepet játszott az, hogy a DAB tényleg komolyan gondolta, hogy ami rajta múlik, mindent megtesz a negyedik hely megszerzéséért. Dansereaunak például négy perc sem kellett, hogy duplázzon, 13 perc elteltével már 4-0 állt az eredményjelzőn, a 27. percben pedig kapust cserélt Nemanja Jankovic vezetőedző. Nem is nagyon tehetett mást, hiszen ekkor már 6-0-ra nyertek az Acélbikák. A kapuscsere egy időre megállította a hazai hengert, de azért még a harmad utolsó percében meglőtték a hetedik, majd a 49. percben a 8. góljukat is. Ezt követően kissé alábbhagyott a figyelem, ami még egy ilyen meccsen is megengedhetetlen, 40 másodperc alatt kétszer is büntetett a Beograd. Egy perccel a vége előtt késleltett kiállítás alatt Turcotte is beköszönt a rend kedvéért, ezzel alakult ki a 8-3-as végeredmény.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 350 néző. Játékvezetők: Németh, Varjú, Kis-király, Pálkövi.
Duschek: 94,1% (Koitmaa)
K
Trifonov: 76,9% (Rankovic: 90,5%)
Hruby, Ölander, Dansereau, Cseter, Azari
1
Albers, Podunavac, Vucurevic, Filipovic, Saliji
Hudec, Ladigin, Becze, Borbás, Kaszkov
2
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Bjelogrlic, Turcotte
Lencsés, Hüffner, Németh, Léránt, Nagy
3
Anic, Szabados, Kerezovic, Zwick, Brkusanin
Magosi, Lévai, Odnoga, Tanka
4
Novakovic P., Ogrizovic, Vukicevic
Malkia Heikki, Strenk Hunor
E
Jankovic Nemanja
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:05 DAB PP Dansereau
2-0 03:48 DAB Dansereau Azari Ölander
3-0 09:20 DAB Becze Cseter Azari
4-0 13:01 DAB SH Odnoga Becze Hudec
5-0 25:25 DAB Dansereau Cseter Ölander
6-0 26:24 DAB Ladigin Azari Léránt
7-0 39:35 DAB PP Németh Becze Nagy
8-0 48:01 DAB Becze Azari Hudec
8-1 51:49 BEO Bjelogrlic Turcotte Zwick
8-2 52:30 BEO Szabados Brkusanin
8-3 58:58 BEO Turcotte Crnogorac
47 Kapura lövések száma 51
10 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum