Utánpótlás A Vasas nyerte a Debrecen?DVTK meccset

 

Izgalmas mérkőzéssel zárult az U18-as alapszakasz: a Debrecen hosszabbításban verte a DVTK-t, a Vasas  így megtartotta negyeddöntőt érő hatodik helyét.

Az elődöntőt érő pozíciók már korábban elkeltek. Az alapszakaszt a címvédő Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia nyerte, húsz mérkőzésből tizenhétszer győzött, kétszer hosszabbításban kapott ki, a Debrecentől, illetve az UTE-től, rendes játékidőben csak utóbbi tudta felülmúlni.

Kiss Dávid vezetőedző így értékelte csapata teljesítményét: “Nagy vonalakban meg vagyok elégedve az eddig látottakkal. Különösen annak tükrében, hogy az U18-as csapat feladata a szezonban az volt, hogy minél több játékost adjunk az U20-as együttesnek, és minél több serdülőt dobjunk be az ifjúságiak mezőnyében. Ez pedig jól sikerült. Sokan kaptak lehetőséget a mérkőzéseken, mégis elértük a célunkat, az alapszakasz-elsőséget, és az EBJL-ben is vezetjük csoportunkat. A bajnokság azonban még csak most kezdődik, az eddigi hónapokat arra használtuk, hogy elsajátítsuk a dolgokat, amelyek a playoffban hozzásegítenek bennünket a sikerhez. A folytatásban negyven helyett az a huszonkét játékos kap szerepet, akik maximálisan hozzák a szintet, amit a rájátszásban elvárunk.”

Kiss elmondta, minden meccsből tanultak valami fontosat, a hullámvölgyet pedig a játékosok forgatásával igyekeztek orvosolni. Ez jellemzően a decemberi-januári időszakban következett be, amikor a keretből sokan pályára léptek a budapesti U20-as divízió 1/B-s világbajnokságon, illetve Kanadába utaztak az U18-as válogatottal. Az alapszakasz-második MAC Budapest vezetőedzője, Kangyal Balázs hasonló tapasztalatokról számolt be, náluk is akkor jött a hullámvölgy, amikor a válogatott játékosok távollétében áltagosan 9-10 ember vett részt az edzéseken. Az akadályokat azonban még úgy is jól vették, hogy 2002-es születésűek is jégre léptek a mérkőzéseken.

“Ez az év kicsit nehezebb volt, mint a többi. Változtattunk a koncepción, az U20-as együttes létszáma csökkent a felnőttcsapat létrejöttével, illetve néhány fiatal Észak-Amerikában folytatta tanulmányait. Úgyhogy tizenkét játékost, az idősebbek zömét az év elején felvittük az U20-ba, miközben 5-6 olyan gyerek is bekerült a keretbe, aki az előző szezonban még az U14-ben játszott. Ennek ellenére jöttek a győzelmek, de nagyobb hozadéka inkább a Fehérvár ellen büntetőkkel elvesztett mérkőzésnek és az UTE-tól elszenvedett 3-2-es vereségnek volt, továbbá ide sorolnám az EBJL-ben a Vienna Capitals ellen idegenben aratott győzelmet is. A srácok mindegyiken a maximumot nyújtották, és megtapasztalták, hogy ez sokkal többre elég, mint ahogy gondolták. Büszke vagyok a fiúkra, örülök, hogy bejutottunk az elődöntőbe, de annak még jobban, hogy a gyerekek minden téren fejlődtek.”

Kangyal úgy véli, a korosztály tavalyi rájátszása annyira speciális volt ? a Fehérvár és a MAC is kiemelkedett a magyar és az osztrák liga mezőnyéből egyaránt ?, hogy azt a magas szintű hokit két egymás utáni évben nem lehet megismételni. Ettől azonban izgalmas lesz a folytatás, hiszen az UTE is csak egy hajszállal maradt le az elődöntőt érő helyekről ? miközben az alapszakaszban kétszer is verte a Fehérvárt. A negyeddöntőben a Vasas lesz a lilák ellenfele, amely egészen az utolsó mérkőzésig izgulhatott, megtartja-e hatodik helyét, ráadásul a sorsa nem a saját kezében volt. Ugyanis ha a DVTK kedden rendes játékidőben vagy hosszabbításban legyőzte volna a Debrecent, megelőzi vetélytársát a tabellán.

Ettől nem is volt messze, hiszen kétszer is vezetett a találkozón, amely hatvan perc után 3-3-mal zárult. De alig kezdődött el a hosszabbítás, a debreceniek belőtték a győzelmet jelentő gólt, a Vasas pedig a hatodik hely megtartásának örülhetett.

Bár az angyalföldiek az alapszakaszban kétszer is kikaptak az UTE-tól, egyik meccsen sem adták olcsón a bőrüket,ami Jánosi Csaba szerint bizakodásra ad okot. A vezetőedző a Vasas honlapján elmondta, ha még egy kicsit nyomás alá tudják helyezni a lilákat, lehet keresnivalójuk. Mindent megtesznek, hogy a folytatásban ne statisztaszerepet játsszanak. Veszítenivalójuk egyébként is inkább az újpestieknek van. A negyedikCsíkszereda és az ötödik Debrecen tulajdonképpen már fordulók óta készülhet egymás ellen, hiszen egyik csapat sem tudott feljebb vagy lejjebb lépni a tabellán az utolsó körökben. Az alapszakaszban a csíkiak mindkétszer diadalmaskodtak a hajdúságiak ellen, a két nyert meccsig tartó párharc azonban egyáltalán nem lefutott. A győztesre az elődöntőben a Fehérvár vár.

A negyeddöntő két vesztese az ötödik helyért játszik, míg a hetedik helyért négyen szállnak harcba. A hatodik helyről lecsúszó DVTK a tizedik KMH-val, a nyolcadik Győr a kilencedik Pesterzsébettel csatázik. A két győztes között dől el a hetedik pozíció, míg a két veszteshez csatlakozik az alapszakaszt pont nélkül záró Tisza Volán a kilencedik helyért való csatározásban.

A rájátszás csütörtökön startol.

Program, rájátszás:

2017. február 2., csütörtök:

Negyeddöntő:

18:40 UTE?Vasas

A 7-10. helyért:

17:00 Győr?Pesterzsébet

17:45 DVTK Jegesmedvék?KMH

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum