Hamarosan visszatérhet Török Viktor

 

A fiatal csatár december közepén igazolt haza a német Landshutból a MOL ligás DAB-hoz, és máris sokak kedvence lett. Török Viktor 14 évesen került Grazba, két idényt húzott le az EBJL-csapatban, majd miután a stájerországi klub utánpótlása meggyengült, saját fejlődése érdekében új együttes után nézett. Kiss Zsomboron keresztül a német juniorligában (DNL) szereplő EV Landshuthoz került, ahol hamar megfelelt a próbajátékon, a csapat első számú centere lett. Kezdetben a német fiatalok erőnlétileg jobban álltak nála, de sikerült hamar felvennie a versenyt. Első szezonjában 41 meccsen szerzett 33 pontjával magasan a csapat legeredményesebb játékosa lett, egyértelmű volt, hogy a bajor gárda az idei szezon során is szeretné soraiban tudni. Idén is eredményesen szerepelt, 24 találkozón 10+8 pontig jutott, nagy szerepet játszott a Landshut felsőházba jutásában.

Felmerül a kérdés, ha utánpótlásévei nagy részét légióskodással töltötte, vajon miért igazolt haza szezon közben. “Az iskolai szünetekben, mikor itthon voltam, a Dunaújváros edzéseire jártam le ? kezdte a csatár. ? Az akkori tréner, Lee Gilbert és Strenk Hunor másodedző megkerestek, és felvetették a felnőtt bajnokság lehetőségét. Nagyon megörültem a hírnek, hiszen az utóbbi évek folyamán a MOL liga roppantul megerősödött. Úgy gondolom, személyes fejlődésemhez elengedhetetlen, hogy felnőttek között is megméressem magam. Az edzőkkel úgy állapodtam meg, hogy csak akkor hagyom el a német klubomat, ha itthon a teljesítményemhez mérten folyamatos játéklehetőséget kaphatok. Boldogan, nagy reményekkel jöttem, ugyanakkor egy szuper csapatról és jó barátokról kellett lemondanom. A németországi éveim során rám is átragadt a soha nem adom fel mentalitás.”

December 28-án, a Galac elleni hazai mérkőzésen mutatkozott be Török Viktor a MOL Ligában, ám pár nappal később személyi változás történt az Acélbikáknál, Heikki Malkia vette át Gilbert helyét a kispadon. “A sors fintora, hogy hazatérésemet követően két héttel edzőváltás történt. Az új trénernél nem tudtam, mire számíthatok, így továbbra is keményen dolgozom, be szeretném bizonyítani, hogy a MOL Ligában is meg tudom állni a helyemet.”

A 19 éves csatár első meccsein a negyedik sorban kapott szerepet, majd január 11-én az Újpest ellen Malkia bedobta a mélyvízbe, Becze Tihamér és Danyil Kaszkov mellé került a második trióba. “Egy-két hét elteltével már az új edzőnél is megkaptam a bizalmat, így kerültem a második sorba olyan játékosok mellé, akiktől bőven van mit tanulnom. Sajnos néhány meccset követően influenzát kaptam, így pihenőre kényszerültem. Ha minden jól megy a hét végén visszatérhetek.”

A beilleszkedéssel semmi problémája nem akadt Töröknek, mindenki szívesen fogadta a klubnál. A rutinosabbak sokat segítenek neki a taktikai és fizikai felkészülésben, amiért nagyon hálás. Céljai pedig Dunaújvárosban is bőven akadnak. “5 éves korom óta jégkorongozok, erre tettem fel az egész életemet, szeretnék olyan magas szinten játszani, ami csak megadatik. Az idei szezonban mindenképp a legjobb 4 között akarunk végezni az Acélbikákkal. Egyelőre még nem kapok speciális szerepet a klubnál, hiszen az a meghatározó játékosok feladatköre, de szeretnék majd én is közéjük tartozni.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum