A MAC nem ülhet sokáig a babérjain

   

Szombaton megnyerték első felnőtt trófeájukat, hétfőn már a tavalyi nagy rivális Fehérvár otthonában kell visszavágniuk a két héttel ezelőtti vereségért.

A Galati alapszakaszvégi összeomlásával, úgy tűnik, megnyugodhat a Fehérvár is. Az al-dunai csapat már biztosan nem érheti utol a Titánokat, annak esélye pedig, hogy a Beograd teszi meg ezt, már csak matematikai, és az is csak alig. Kóger István tanítványainak 42 pontjuk van, a Beogradnak 33, három meccs van hátra, szürreális lenne, ha a belgrádiak 9 ponttal jönnének ki egy olyan túrából, amely Brassó, MAC, Dunaújváros állomásokból áll. Ha a csapatra nehezedő nyomás csökkenni is látszik, ez nem jelenti azt, hogy a MAC érkezése ne lenne esemény a városban. A két rivális közötti különbség tavalyhoz képest nagyot nőtt, de ettől még a fővárosiak legyőzése fontos maradt a fehérváriak számára.

Ezzel együtt a Fehérvár nincs jó passzban, az elmúlt négy meccsen egyetlen pontot gyűjtött. Hazai pályán a Csíkszereda ellen hozták döntetlenre a rendes játékidőt, miután már 3-0-ra is vezettek az első harmadban, majd büntetőkkel kikaptak. Bizakodásra adhat okot, hogy amikor utoljára – január 6-án – nyertek, akkor is a MAC-ot fogadták. Azon a meccsen ők álltak fel háromgólos hátrányból, így nyertek 5-4-re.

A MAC számára sem ígérkezik könnyűnek a hétfő esti feladat. Majoross Gergely tanítványai szombat este még Miskolcon ünnepelték a Magyar Kupában elért győzelmüket, hétfőn pedig már egy másik kedves ellenfél otthonában kellene felébredni az eufóriából, amit a csapat első felnőtt trófeájának megszerzése kapcsán éltek át. A miskolci szintű fegyelmezettséget és élességet nem lesz egyszerű reprodukálni a Titánok ellen, márpedig ha meg akarják szorongatni a négy ponttal vezető DVTK-t az alapszakasz végén, akkor a három egység mindegyikére szükségük van. A mérleg másik serpenyőjében ott van, hogy nagy győzelmet arattak a bajnoki címvédő otthonában, büszkék lehetnek a játékra, amit a jégre tettek szombaton, és ez kellő önbizalmat biztosíthat számukra. Az már a vezetőedző feladata, hogy ügyeljen arra, az önbizalomból ne legyen elbizakodottság.

Fehérvári Titánok–MAC Budapest 2-4

 

A Magyar Kupa-győztes szoros csatában győzött Székesfehérváron.

A friss kupagyőztes MAC Budapestnek nem sok pihenő jutott. A szombati diadal után két nappal már Fehérváron volt jelenése Majoross Gergely együttesének. Január elején egyszer már összecsaptak a felek az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, akkor egy sokáig emlékezetes és fordulatos mérkőzésen a Titánok 5-4-re nyertek. Azon a mérkőzésen 7 perc után már három góllal vezettek a fővárosaik, ezt észben tartva energikusan kezdett a Fehérvár és nem hagyta, hogy előnyhöz jussanak a látogatók. A hazai kapuban Scola biztosan állt a lábán, előbb a Bálizs által indított Nagy Gergő helyzetét, majd Jubinville lövését is védte, míg a másik oldalon Pillók veszélyeztetett. A Titánok első sora remekül működött, több veszélyes kontrát is vezettek Justék. Ezek a 10. percre hoztak eredményt: Just lépett ki, tökéletes passzt adott a támadást kísérő Kroghnak, aki a hálóba lőtt (1-0). A gól után azonnal reagáltak a fővárosiak és átvették a játék irányítását. Előbb Jubinville közelijét védte kivetődve Scola, majd Keresztury kiugrását is hatástalanította a Fehérvár kapusa. A hazai kontrákban is volt fantázia, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, nem unatkoztak a szurkolók. A harmad végére Terbócs helyzete jutott, de az eredmény nem változott.

A középső harmad elejét nagyon megnyomta a MAC és úgy tűnt, egy lövés után Scola mögé került a játékszer. A játékvezetők videóztak, végül úgy ítélték meg, hogy nem haladt át a korong a gólvonalon. A 22. percben aztán már nem volt kérdés, Nagy Krisztián passzát Nagy Gergő a kapuba vágta (1-1). Kis híján azonnal válaszoltak a hazaiak; Shupe és Pillók ugrottak ki, de végül lövés sem lett az akcióból. A 27. percig bírták a csapatok kiállítás nélkül. Ekkor Láday ült ki két percre, de a hazaiak kivédekezték az emberhátrányt. A másik oldalon Nagy Krisztián mehetett a büntetőpadra. Éppen kiegészültek a vendégek, amikor újra vezetést szerzett a házigazda; a kapu mögül Mazzag passzolt Hamvaihoz, aki közelről nem hibázott (2-1). A gól után Nagy Krisztián szúrt oda Scolának, mehetett is vissza a büntetőpadra. A Fehérvár nem tudta növelni előnyét és ezt megbüntették a fővárosaik. A 35. percben, kulcsszituációban elcsúszott a hazai bekk, Vokla köszönte szépen és kiegyenlített (2-2). A végére Krogh kétperces büntetése maradt, de újabb gól nem esett, a döntés az utolsó játékrészre maradt.

A második harmad jó része MAC-fölényben telt és maradt a vendégek lendületéből a záró felvonásra is. Scola azonban sokáig állta a sarat. Egészen az 50. percig, amikor Escobedo húzott befelé és mivel senki sem támadta, a hálóba lőtt (2-3). Először vezetett a mérkőzésen a friss kupagyőztes, de korántsem érdemtelenül. A gól után emberelőnybe került a Majoross-csapat, ám ekkor még nem tudta eldönteni a mérkőzést. Ami nem ment fórban, az ment öt az öt ellen. Az 53. percben Nagy Gergő letámadott, korongot szerzett és gólra váltotta a ziccert (2-4). Idő még volt bőven, de a negyedik vendéggól érezhetően lezárta az összecsapást. Másfél perccel a vége előtt Kóger István időt kért, kapusát is lehívta. A végére még egy Krogh-helyzet maradt, amit Bálizs védett. A MAC Budapest a kupadöntő utáni első meccsén érezhetően nem volt olyan éles, de így is győzött Székesfehérváron és tovább küzdhet az alapszakasz első helyéért. A Titánok sem lehetnek szomorúak, hiszen nagy csatára késztették a kupagyőztest és a HK Beograd vereségével a rájátszás helyük is biztossá vált.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 310 néző. Játékvezetők: Babic, Kincses, Váczi, Soós.
Scola: 90,7% (Lemay)
K
Bálizs: 89,5% (Arany G.)
Krogh, Szabó Dániel, Just, Pillók, Shupe
1
Pozsgai, Olson, Somogyi, Booras, Jubinville
Imre, Láday, Kocsis, Hamvai, Mazzag
2
Escobedo, Kovács B., Nagy K., Nagy G., Terbócs
Reiter A., Szaller, Szász, Sofron, Balogh
3
Ruikka, Vokla, Könczei, Kovács Cs., Nikiforov
Korbuly, Takács, Erdei, Szabó B., Tóth Renátó
4
Silló, Mestyán, Roczanov, Keresztury, Bödök
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:29 FHA Krogh Shupe Just
1-1 21:24 MÚB Nagy G. Nagy K.
2-1 29:57 FHA Hamvai Mazzag Erdei
2-2 34:41 MÚB Vokla Terbócs
2-3 49:54 MÚB Escobedo Booras Jubinville
2-4 52:18 MÚB Nagy G. Nagy K.
19 Kapura lövések száma 43
6 Kiállításpercek 4
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum