Igazi rangadót játszanak Debrecenben

   

Utolsó hazai alapszakasz-mérkőzésén a DHK az UTE-t fogadja.

Négy pont a hátránya, de két mérkőzéssel több van a tarsolyában a Debrecennek a Brassóhoz képest a negyedik helyért folytatott versenyfutásban. Így nem a vendégek, hanem a hazaiak számára van több tétje a hétfő esti rangadónak, hiszen a lilák többé-kevésbé be vannak betonozva a harmadik helyre. Ők a DVTK-val szemben már nem tudják behozni a hátrányukat, és a MAC mögötti 5 pont is soknak tűnik, míg a Brassó már nem érheti be őket. Motivációs különbséget mégis nehéz keresni a két csapat között, hiszen mindketten biztos résztvevői a rájátszásnak, és mindkettejük számára az erre való felkészülés a fontos feladat. Edzőik egyre inkább azt várják el játékosaiktól, hogy közelítsenek a kieséses szakaszban szükséges harci morálhoz, pörögjenek fel, legyenek keményebbek és élesebbek.

A rájátszáshoz szükséges mentalitású játékosokból mindkét oldalon akad néhány. A Debrecen négy észak-amerikai légiósa feltétlenül ebbe a csoportba tartozik, ahogy az újpestieknél a játékmester Andrej Hebar vagy a csapatkapitány Kiss Dániel is. Így remélhetőleg az iramot és a keménységet illetően már kaphatnak is némi ízelítőt a szurkolók abból, hogy mi vár rájuk az IIHF-szünet után.

A Debrecen januári mérlege igen jó. Az új év első meccsén kikaptak a MAC-tól, de napokon belül vissza is vágtak ezért. Utolsó 5 mérkőzésüket megnyerték, és a győzelmek között csak egy született túlórában. Ez közel 78%-os teljesítményt jelent, 24 lőtt és 16 kapott gól mellett. Ugyanakkor óvatosságra intheti őket az, hogy a győzelmek között ott van a Beograd, a Titánok és a Csíkszereda elleni is, és ezek egyike sem volt túlzottan meggyőző, valamint később nagyon simán bukták el a kupaelődöntőt a MAC otthonában.

Az UTE januárja vegyes volt. Hét mérkőzésükből négyet nyertek, hármat elvesztettek, a megszerezhető pontok 57%-át gyűjtötték be. Kikaptak a Ferencvárostól, ami nemcsak azért bocsátható meg nehezen a híveik szerint, mert az ősi riválist mindig kötelező lenne legyőzni, hanem azért is, mert kifejezetten rossz felfogásban játszottak, és ez több más meccsükről is elmondható volt.

Mindkét csapat játszott a közelmúltban azzal a MAC-cal, amely az aktuális tapasztalatok szerint a leginkább playoffüzemmódban pörög már. Az UTE a MOL Ligában, a Debrecen a Magyar Kupában szenvedett négygólos vereséget. Azóta nagyjából egy hét állt mindkét társaság rendelkezésére, hogy csiszolják a játékukat, javítsák koncentrációjukat, magasabb fordulatszámra pörgessék a gépezetet. A hétfő esti mérkőzés annak a tesztje is lesz, hogy hol tartanak a felkészülésben. Ezért egyenlő erők harcára számíthatunk, amelyben mindkét csapatnak közel azonos esélyei vannak. Az ilyen szituációkból jó dolgok szoktak kisülni.

Debrecen–UTE 2-1

   

A DHK a 3. helyezett ellen bebizonyította, hogy egyre inkább versenyképes az élmezőnnyel is.

Hiába volt az UTE jóval aktívabb a kapu előtt, mindkét csapat csak egy-egy harmadban volt eredményes a találkozón. Ráadásul a kiválóan védő Pleszkán József alaposan kifogott előző évi csapatán, mindössze egy gólt engedélyezett a liláknak, az is emberhátrányos kontrából esett, az utóbbi időben igen ponterős Nemes Benjámin jóvoltából. Ez az 51. percben esett, addigra már 2-0-s hazai vezetés alakult ki.

Saluga a 22., Dudas a 38. percben mattolta Silát. Utóbbi a győztes gólt is jegyzi. Dudas hosszú sérüléséből tért vissza két hete, ezúttal játszotta a harmadik MOL Liga-mérkőzését a szezonban, amin az első gólját szerezte.

A Debrecen a három pontot otthon tartotta, így továbbra is él a reménye, hogy befogja és megelőzi a Brassót, és így hazai pályán kezdheti a rájátszást.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Halassy, Vas, Sipos, Juhász.
Pleszkán: 97,3% (Gyenes)
K
Sila: 92,0% (Ágoston)
Szagyikov, Dudas, Koszourov, Brown, Schultz
1
Huba, Kiss, Nemes, Benk, Frolík
Varga, Smith, Németh, Hári, Saluga
2
Hegyi, Gröschl, Dósa, Pápa, Tóth
Hetényi, Györfy, Molnár, Berta, Vaszjunyin
3
Nagy N., Kovács, Csányi, Hebar, Ropret
Vincze, Godó
4
Dömötör, Nagy R., Szalma, Virág, Turbucz
Morgan Jason
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:58 DHK Saluga Varga Németh
2-0 37:41 DHK Dudas Koszourov Schultz
2-1 50:07 UTE SH Nemes Kiss
25 Kapura lövések száma 37
10 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum