A Belgrád a 9. helyre hajt a MOL Ligában

   

Nem kis teljesítmény lenne a szerb ligaújonctól, ha első évében két csapatot is megelőzne. Galacon elért szombati győzelmével minden esélye megvan erre.

A két csapat között egyelőre négy pont a távolság, de a galaciak két meccsel többet játszottak. Nekik már csak egy Debrecen elleni hazai találkozó maradt a szezonból, és aligha valószínű, hogy az utóbbi négy meccsen produkált 5-42-es gólkülönbség után pontot szereznek az első négybe hajtó ellenfelüktől. Könnyű helyzetben persze a belgrádiak sincsenek, hiszen a négy pont hátrány három meccsre tetemesnek mondható. Különösen, ha három idegenbeli mérkőzésen kellene azt behozni, ráadásul olyan csapatok ellen, mint Brassó, a MAC és a DAB. Valószínűbb forgatókönyv tehát, hogy a két csapat nem cserél már helyet.

Ebben a kiélezett helyzetben különösen érthetetlen, hogy engedheti szabadjára valaki annyira az indulatait, mint Dimitrije Filipovic, aki a Galati elleni meccs 44. percében először szabálytalanul ütközött, majd verekedést kezdeményezett a társa védelmére induló Munteanuval szemben. Amikor a két játékos között már éppen csitultak volna az indulatok, és úgy tűnt, elkerülhető a bunyó, a szerb játékos hátulról támadt ellenfelére, aki azonban így is alapos leckében részesítette. Az eset után Filipovic automatikus egymeccses eltiltást kap, de nincs kizárva, hogy a fegyelmi bizottság további szankciókra is lát majd okot. Márpedig a Brassó ellen mindenkire szükség lenne, az egyik legponterősebb játékosra pedig különösen.

A Brassó helyzete sem biztonságos. Hasonlóan a Galati–Beograd relációhoz előnye négy pont a két meccsel kevesebbet játszó DHK-val és DAB-bal szemben. A belgrádiak ellen tehát kötelező a három pont megszerzése, hiszen ha látótávolságba kerül bármelyik csapat az említett kettő közül, az végzetes lehet számukra a négy közé jutásért vívott harcban. Különösen a Debrecen jelent nagy veszélyt, hiszen ellenük még hátra van egy mérkőzésük,. Bár a kupaelődöntőn nagyon sima vereséget szenvedett a MAC-tól a DHK, Jason Morgan csapata a rájátszás közeledtével egyre jobban kezd összeállni. A Beograd elleni meccs arra is jó lehet, hogy a csapat önbizalma helyrebillenjen, hiszen az elmúlt két hétben négy meccsből csak egyet tudtak nyerni, igaz, pont a legfontosabbat a DAB ellen. Viszont kikaptak a MAC-tól, az UTE-tól és a a Fraditól is. A három meccs összesített gólkülönbsége 4-15, amire nem lehetnek büszkék Klempáék.

bra-beo-20161114-900

fotó: Corona Brassó facebook

A Brassóban is lesznek hiányzók. Valószínűleg pihenni fog a hátsérülésre panaszkodó Zsók Levente, és a Beograd ellen tölti le hárommeccses eltiltását Garrett Clarke, akinek az esetét a pénteki sajtótájékoztatón egy szabályos bodicsekért igazságtalanul kapott eltiltásnak minősített Cernica szakosztályelnök. Nem lesz ott a csapatban Petres Tivadar sem, aki a Csíkszeredával szemben elvesztett román kupa elődöntő óta nem jelent meg a csapatnál. A Progym elleni meccsen megsérült MacDonald, az ő játéka az orvosi döntéstől függhet. Martin Lacroix edző a sajtótájékoztatón elmondta, elvárja csapatától, hogy úgy játsszon olyan hozzáállással és eltökéltséggel, ahogy a rájátszásban kell. Ennek első jeleit a Progym elleni, szombati román bajnokin meg is mutatták, keménykedésektől sem mentes meccsen 9-3 arányú kiütéses vereséget mértek a gyergyóiakra, nem mellesleg Clarke ezúttal is összeszedett egy végleges fegyelmit verekedésért.

Brassó–HK Beograd 6-2

 

A Brassó nagyon komolyan vette a meccset, nem kockáztatta a felsőházi tagságát.

35 másodpercig volt döntetlen a mérkőzés, ekkor McDonald szerzett vezetést a hazaiaknak. A találkozó a 13. percben eldőlt, ekkor ugyanis a játékvezetők végleges kiállítással sújtották a belgrádiak gólzsákját, Turcotte-ot. A kiállítást újra csak McDonald használta ki.

2-0-ról indult a középső harmad, és 6-0-ra futott ki. Természetesen meglett McDonald mesterhármasa, mellett Molnár Zsolt, Bíró Mátyás és Gyenisz Zabludovszkij talált Trifonov, majd a kapuscserét követően Rankovic kapujába.

A harmadik harmadban már pihent a brassói együttes, az utolsó tíz percben két szépítő gólt is lőttek a szerbek, Crnogorac és Szabados révén.

Ezzel a sikerrel a Brassó fogja a 4. helyet, ami nagyon fontos a rájátszásban, hiszen a negyeddöntőt hazai pályán kezdheti az első négy csapat.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 780 néző. Játékvezetők: Mate, Csata, Redai, Bandi.
Tőke: 95,8% (Béres: 85,7%)
K
Trifonov: 77,3% (Rankovic: 94,4%)
Filip, Nagy I., McDonald, McGregor, Klempa
1
Albers, Podunavac, Vucurevic, Brkusanin, Saliji
Jemeljanyenko, Nagy Cs., Mihály, Gliga, Zabludovszkij
2
Crnogorac, Árvay, Kerezovic, Despotovic, Turcotte
Bors, Bíró O., Molnár, Tranca, Bíró G.
3
Anic, Szabados, Zwick, Bjelogrlic, Novakovic P.
Imecs, Balázs, Fodor, Péter, Bíró M.
4
Ogrizovic, Vukicevic
Lacroix Martin, Martinas Adrian
E
Jankovic Nemanja
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:35 BRA McDonald Klempa Filip
2-0 13:45 BRA PP McDonald Klempa Filip
3-0 23:01 BRA Molnár Fodor
4-0 29:50 BRA Bíró M. Fodor Bors
5-0 33:28 BRA PP McDonald Mihály Klempa
6-0 35:37 BRA Zabludovszkij Nagy Cs.
6-1 52:03 BEO Crnogorac Bjelogrlic
6-2 57:15 BEO Szabados Bjelogrlic
40 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 31
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum