Az Atlantic-csapat nyerte az ügyességi versenyt

   

Mike Smith és Ryan Kesler kisfia volt az első nap sztárja az NHL All Star-hétvégén.

Ebben az évben Los Angelesben gyűltek össze az NHL legjobbjai, hogy összemérjék erejüket a különböző versenyszámokban. A hagyományos ügyességi versenyt megelőzően azonban korábbi legendák és celebek bevonásával rendeztek egy gálamérkőzést. A Team Lemieux és a Team Gretzky csapatát minden idők 100 legjobb játékosából válogatták össze, ezt egészítették ki olyan hírességekkel, mint David Boreanaz, Justin Bieber, Cuba Gooding Jr, Tim Robbins és egyetlen hölgyként Angela Ruggiero. A mérkőzést végül a fehér mezben játszó Gretzky-csapat nyerte, Justin Bieber vezetésével, aki góllal és gólpasszal zárta az összecsapást.

Az ügyességi verseny egy kivételtől eltekintve a megszokott formában zajlott. Idén ugyanis már nem rendezték meg azt a versenyszámot, amiben minél látványosabban és kreatívabban kellett a büntetőlövéseket elvégezni. Helyette a kapusok kaptak főszerepet, akik egész pályáról lőttek kapura, nem is akárhogyan. Közülük is kiemelkedett Mike Smith, az Arizona hálóőre, aki egészen elképesztő gólt szerzett.

Természetesen megrendezték a klasszikus számokat is. A legerősebb lövése még mindig Shea Webernek van, a Montreal hátvédje zsinórban harmadszor nyerte ezt a versenyszámot. Weber 102,8 mph/órás ? azaz 164 km/órás ?  sebességgel zúdította be a korongot a kapuba. A legpontosabban Sidney Crosby lőtt, a Pittsburgh kapitánya 10,73 másodperc alatt szedte le a négy céltáblát, ezzel a Toronto első évesét, Auston Matthewst verte, akinek 12,28 másodperc kellett ugyanehhez.

Akárcsak Matthews, Connor McDavid is első gáláján vett részt, és rögtön a leggyorsabb korisnak bizonyult. Az Oilers kapitánya 13,31 másodperc alatt tette meg a klasszikus kört, ami éppen csak elmaradt Dylan Larkin rekordjától. A váltóversenyt a Metropolitan nyerte, míg a Four Line Challenge viadalt a Pacific.

A gálát a legklasszikusabb számmal, a büntetőlövésekkel zárták a csapatok. A versenyt az Atlantic-divízió nyerte, a show-t azonban mindenki elől ellopta Ryan Kesler hatéves kisfia, aki biztosan lőtt Carey Price lábai között a hálóba.

A büntetőlövéseket és ezzel együtt az egész ügyességi versenyt az Atlantic nyerte, így a csapat kapitányának, Price-nak volt joga ellenfelet választani az All Star-mérkőzésre. Price és helyettesei végül a Metropolitanra szavaztak, így vasárnap éjjel Atlantic?Metro és Pacific?Central elődöntőkre kerül majd sor. A két győztes játszik az első helyért. A mérkőzéseket a Spíler TV élőben közvetíti.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum