Magyarország?Kanada vb-döntő bandyben

   

Magabiztos kezdés után nehezen ugyan, de győzött Japán ellen a magyar bandyválogatott, így a B csoport aranyérméért játszhat szombaton délután 5 órától.

A 6. percben szerezte meg a vezetést a mieinknek Frajka egy kapu előtti kavarodásból. A 18. percben egy hosszan előrepasszolt labdával Kordisz ment el a kapu torkáig és biztosan lőtte a kapus mellett a hálóba. Több, mint 2 percet kellett várni az újabb magyar találatra. Ezt Polgár Ludwig érte el. Polgár Ronnie távoli lövése pattant ki a japán kapus lábvédőjéről, a labdát a magyarok 66-osa gyűjtötte be és fonákkal pofozta a hálóba. 4 perccel később egy magyar szögletet Robert Thelin vágott a hálóba.

A 46. percben szépítettek a japánok. Egy bal oldalon meghúzott támadás végén a kapu elé adták a labdát, ahol az egyedül maradt Miyakawa kényelmesen le is kezelhette, mielőtt a hálóba lőtt. Szétesett a mieink játéka, nem sikerültek a passzok, alig volt a mieinknél a labda, a japánok fölénybe kerültek. Az 51.percben ennek egy újabb japán gól lett az eredménye. Ishioka tört be az alapvonal mellett a kapu előterébe, és lövése magyar játékosokon megpattanva került a kapunkba. A gólt követően időt is kértünk, hogy rendezzük sorainkat. A félidő utolsó perceire ki is jöttünk a szorításból, újból voltak értékelhető akcióink. A mérkőzés utolsó momentuma mégis egy újabb japán gól lett, a 62. percben szögletből Miyakawa talált a hálónkba. A négygólos előnyből egyet azért meg tudtunk őrizni, a 4-3-as győzelem pedig azt jelenti, hogy szombaton mi játsszuk a másodosztály döntőjét.

Az összefoglalót megnézhetik alant, a teljes meccset pedig ezen a linken.

A döntő másik résztvevőjéről a péntek késő esti mongol?kanadai mérkőzés döntött. Változatos csatát vívott egymással a két csapat. A kanadaiak szerezték meg a vezetést, a mongolok egyenlítettek, majd újra a kanadaiak kerültek előnybe. A második félidő elején a lelkes és hangos közönsége által támogatott mongol csapat fordítani tudott, és uralta is a játékot. A kanadaiak nem tudtak kibontakozni, a mongolok általában a felezővonalnál elfojtották a próbálkozásaikat. A 48. percben viszont siker koronázta a kanadai erőfeszítéseket. Hosszú idő után először sikerült újra eljutniuk a kapuig, és ha már így történt, egyenlítettek is. Sőt, az 51. percben szögletből óriási góllal a vezetést is visszaszerezték. A hátralevő időben a mongol csapat mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a kanadaiak Justin Göritz kapus vezérletével minden próbálkozásukat hárították. Végül Kanada 4-3-ra nyert, és ezzel kivívta a jogot, hogy a magyar válogatottal megmérkőzzön a másodosztály világbajnoki címéért.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum