Újoncok csatája Galacon

   

Egy mérkőzés maradt szombatra a MOL Ligában, ezen a két újonc, a Dunarea Galati és a HK Beograd csap össze a román kikötővárosban.

A HK Beograd csíkszeredai vereségével eldőlt, hogy a Ferencváros biztosan a rájátszásba jutott. A szerbek galaci vendégjátékán két olyan csapat játszik egymással, akiknek még elméleti esélyük van befogni az eggyel előttük álló Fehérvári Titánokat. Ám az is lehet, hogy a nap végén a Volán farm is bejut a legjobb nyolc közé, anélkül, hogy játszott volna. Ehhez nem kell más, mint egy túlórában kivívott belgrádi győzelem. Bármilyen galaci győzelem a Dunarea pislákoló reményeit tartaná életben, míg 3 megszerzett belgrádi pont a belgrádiakét. Mivel azonban leginkább elméleti esélyekről beszélünk, a meccs legnagyobb tétje minden bizonnyal az lesz, hogy az újoncok közül ki szerezheti meg a 9. helyet a MOL Ligában.

A két résztvevő közül egyértelműen a galaciak vannak rosszabb formában. Legutóbbi magyarországi túrájuk egyszerűen pocsékul sikerült, 3 lőtt gólra 36 kapott gól volt a válasz. Nem volt meg a teljes légiós keretük, és többen hiányoztak a hazai kulcsjátékosok közül is. A kapuban két meccsen is Viorel Radu a 47. évében járó egykori válogatott kapus kezdett, aki ezzel a MOL Liga legidősebb újonca és valaha jégre lépett legidősebb játékosa lett. A galaci források hallgatnak arról, hogy mi volt a fél légió távolmaradásának oka – az ukrán és fehérorosz játékosok esetében ez lehetett akár  megfelelő vízum hiánya is –, így azt sem lehet előre megtippelni, milyen felállásban fogadják a belgrádiakat. Az biztos, hogy ha tényleg szeretnének legalább a 9. helyen végezni, akkor a lehető legjobb összeállításban kell felvegyék a harcot a szezon végére sokat javult szerbekkel.

GAL-BEO_20161112-900

Fotó: Sportul Illustrat, Sorin Pana

A HK Beograd fáradtan érkezik a meccsre, péntek este Csíkszeredában szenvedett vereséget, amit nehéz lesz kipihenni a hatórás autóbuszozás során Galac felé. Ennek ellenére nem teljesíthetetlen a feladatuk, ha nyerni szeretnének. Az előző mérkőzésükön sem voltak messze a Dunareától, 2-1-re kikaptak ugyan egy emberhátrányos és egy emberelőnyös gólnak köszönhetően, de végig megvolt az esélyük a pontszerzésre. Belgrádban az első összecsapáson egygólos galaci győzelem született, másodszorra viszont a szerbek négy góllal nyertek. A pontokat tekintve tehát egyelőre a Galati, a gólkülönbséget tekintve pedig a Beograd áll jobban az egymás elleni összehasonlításban. Kimondott cél, hogy minél előrébb végezzen a csapat, ehhez pedig győzni kellene a Galati ellen. Biztosak lehetünk benne, hogy mindent el is fognak követni ezért a belgrádi játékosok.

Dunarea Galati–HK Beograd 2-6

   

Dominik Crnagorac vezérletével kétgólos hátrányból fordított a HK Beograd Galacon, és ezzel végleg az utolsó helyre sorolta a Csíkszeredát.

Fél órán keresztül nem találta a galaci védelem ellenszerét a Beograd, és ez alatt az idő alatt az ismét csak 5 légióssal felálló hazai csapat kétszer is betalált Arsenije Rankovic hálójába. Másodszor ráadásul a lehető legfájdalmasabb módon, emberhátrányban játszva. A 33. percben aztán megtört a jég, Crnagorac emberelőnyben betalált, 2 és fél perccel később Brkusanin pedig már ki is egyenlített. A második harmad első felében Crnagoracról szólt a meccs, előbb emberhátrányból megszerezte a vezetést a belgrádiaknak, majd emberelőnyben immár kétgólosra növelte a vendégvezetést. Ez volt a kanadai születésű védő harmadik gólja az este. Az utolsó 10 percben újabb két belgrádi gólt láthatott a publikum, Kerezovic, majd kettős emberelőnyben Ogrizovic talált be.

Fontos kérdések is eldőltek a belgrádi győzelemmel. Egyrészt az egymás elleni eredményeknek köszönhetően a Cskszereda már nem tudja megelőzni őket, így marad utolsó. A Galati már nem előzheti meg a Titánokat, így egyedül a belgrádiaknak van még egészen minimális elméleti esélyük arra, hogy kiszorítsák őket a legjobb 8-ból. A Beograd ugyanakkor megteremtette magának az esélyt arra, hogy ha jól szerepel a hátralevő mérkőzésein, akkor megelőzheti a galaciakat és elméletileg még a Fehérváriakat is. A Beograd hétfőn Brassóban játszik, az a meccs ezekben a kérdésekben is sorsdöntő lehet.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 2017. jan. 28., szombat. Játékvezetők: Gergely, Siko, Mihai, Radu.
László: 82,9% (Radu)
K
Rankovic: 92,3% (Trifonov)
Lusneac, Durkech, Rusnák, Bushbacher, Irimia
1
Albers, Podunavac, Filipovic, Brkusanin, Saliji
Góga, Flinta, Georgescu, Lőrincz, Szőcs
2
Crnogorac, Árvay, Kerezovic, Despotovic, Turcotte
Berdila, Raszulov, Marcus, Munteanu A. C., Koljada
3
Anic, Szabados, Vucurevic, Bjelogrlic, Novakovic P.
Tamás, Pál Zs., Popa A., Mihály, Pál Z.
4
Ogrizovic, Zwick, Vukicevic
Trandafir Marius, Irimia Gherghisan
E
Dreberg Christer, Jankovic Nemanja
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:03 GAL Koljada Munteanu A. C.
2-0 24:49 GAL SH Bushbacher Rusnák Góga
2-1 32:06 BEO PP Crnogorac Vucurevic
2-2 34:31 BEO Brkusanin
2-3 44:13 BEO SH Crnogorac
2-4 47:25 BEO PP Crnogorac Turcotte Brkusanin
2-5 54:00 BEO Kerezovic Turcotte
2-6 55:32 BEO PP2 Ogrizovic Saliji Despotovic
26 Kapura lövések száma 35
51 Kiállításpercek 35
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum