A MAC Budapest a Magyar Kupa győztese

   

Miskolcon szerezte meg fennállásának első címét a fővárosi csapat.

A szezon eddigi legjobban várt mérkőzésére – az idén először – megtelt a miskolci Jégcsarnok. A két csapatnak rövid, de annál tartalmasabb történelme van, így biztosnak látszott, hogy érzelmileg felfűtött és mindenképpen izgalmas találkozót vívnak. A csapatok ennek megfelelően nagy elánnal, de érezhető óvatossággal kezdtek. Az első védeni valót csak a 4. percben jegyezhettük fel, igaz, Bálizsnak nem volt nehéz dolga. Már ekkor érezhető volt, hogy a két fél nagy hangsúlyt helyez ellenfele támadójátékának elfojtására. Az első emberelőnyt a Miskolc kapta a 6. percben, elég simán kivédekezték a vendégek. Teljes létszámban kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók. Mindkét oldalon maximálisan kidolgozott taktikával készültek az edzők, amit a játékosok be is tartották. Ennek eredménye küzdelmes, de helyzetszegény játék lett. A MAC első emberfórja a 11. percben jött el, ezt a hazaiak húzták ki megerőltetés nélkül. A „csak nem hibázni” elv kétoldali szigorú betartása kicsit kiölte a kreatívitást a játékból, hiszen a hokisok a legtöbbször csak a biztos megoldásokat választották. A legnagyobb helyzet a 16. percben alakult ki, Pavuk közeli lövését védte bravúrral Bálizs. Fél perc múlva megszerezte a vezetést a MAC: Escobedo kék vonalas lövésébe Jubinville szúrt bele, így került a korong az állva maradó Adorján lábai között a kapuba. A találatot a játékvezetők rövid videózás után adták meg (0-1). Az utolsó bő másfél percre előnybe kerültek a hazaiak, két másodperccel a dudaszó előtt Magosi oldalról leadott lövését kellett védenie Bálizsnak.

A második harmad elején gól nélkül lepergett az emberelőny hátralévő része. Nem sokkal később egy-egy MAC-, illetve Jegesmedve-fór is meglehetős csendességgel múlt ki. A 8. percben növelte előnyét a vendégcsapat: Terbócs először még Adorjánt találta el, ám az utána kialakult kavarodásban Nagy Gergő bukkant rá először a kipattanó korongra, és becsúsztatta azt a kapuba (0-2). A 10. percben újabb vendéggól szomorította a Jegesmedvék-szurkolókat: egy kék vonalas lövés oldalra jött Adorjánról, éppen Booras elé, akinek nem okozott gondot az üresen maradt kapuba emelni (0-3). Ez érezhetően megfogta a hazaiakat, a kék-fehérek ekkor némi fölényt tudtak kiharcolni, de Adorján tartotta csapatát, bár Terbócs az üres kapu mellé lőtt egy ziccert. A harmad maradéka hullámzó játékkal telt, mindkét kapus jól védett, így újabb gól már nem esett.

A harmadik játékrész nagy kérdése az volt, hogy a Jegesmedvék felvállalnak-e egy nagy adag kockázatot, hogy faragjanak a hátrányukból? Úgy tűnt, igen, hiszen a korongbedobás után öt másodperccel már Bálizsnak kellett védenie hatalmasat. Másfél perc múlva jött a szépítés: Pavuk szerzett korongot a kapu mellett, középre passzolt az érkező Leppanennek, aki a keresztvas alá lőtt tiszta helyzetben (1-3). Ezután Adorján a meccs védését mutatta be, amikor az üresen maradt Somogyi lövését a levegőben úszva fogta. A 6. percben éppen lejárt egy miskolci emberelőny, amikor egy kapu előtti kavarodás végén Gőz tuszkolta át a korongot a gólvonalon (2-3). A 8. percben Pavuk ugorhatott ki szólóban, Olson utolérte, kinyomta a kapu elől. Nagyobb fordulatszámon pörögtek a csapatok, élvezetese lett a meccs, a korábbinál több helyzettel. A 12. percben hihetetlen helyzet maradt ki a vendégkapu előtt: hazai emberelőnyben a gólvonal előtt heverő korongot óriási birkózás után sem sikerült a vonal mögé erőszakolni. A Jegesmedvék többet támadtak, de a MAC védkezése apránként stabilizálódott, így egyre kevesebb lehetőséget hagytak a hazai csatároknak, ráadásul kétszer kiléptek, de Kovács és Nikiforov is kihagyta abszolút ziccerét. Az utolsó percekben a vendégek lassították a játékot, többször is a támadó harmadban tudták tartani a korongot, így a Jegesmedvék csak fél perccel a vége előtt tudták levinni a kapust. 15 másodperc volt vissza, amikor a hazaiak mestere időt kért, ám ez sem segített, a MAC nyerte az idei kupadöntőt.

A Magyar Kupa bronzérmét a DHK szerezte meg, így profi korszakában Debrecen csapata minden évben éremmel zárta a versenysorozatot.

DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 2-3 (0-1, 0-2, 2-0)
Miskolci jégcsarnok 1850 néző

V: Babic, Haszontis, Soós, Váczi
Gól: Leppanen, Gőz ill., Jubinville, Nagy G., Booras

Kiállítás: 4 perc illetve 12 perc
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Kuqali, Hajós, Galanisz, Szopos, Pavuk, Láda, Ritó, Albert, Tóth, Tuominen, Joe, Leppanen, Vojtkó, Johnston, Miskolczi, Toulmin, Magosi, Sági, Karda, Kiss(k). Edző: Doug Bradley.
MAC Budapest: Bálizs – Ruikka, Escobedo, Somogyi, Roczanov, Nagy K., Pozsgai, Nagy G., Könczei, Tóth, Kovács Cs., Keresztury, Booras, Olson, Terbócs, Schmál, Mestyán, Kovács, Nikiforov, Vokla, Jubinville, Arany(k). Edző: Majoross Gergely.

Doug Bradley: “Nem játszottunk jól, az első két harmadban kevés helyzetekünk volt, így nem tudtunk gólt lőni. A harmadik harmadban visszajöttünk a meccsbe, felzárkóztunk, de ez már nem volt elég. Gratulálok a MAC-nak a kupagyőzelemhez.

Majoross Gergely: “Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a második harmadban eldönthettük volna a meccset, hiszen a 4-0-hoz több nagy helyzetünk is volt. Háromgólos előny azonban nem mindig elég, különösen egy ilyen jó csapat ellen, mint a Miskolc. A harmadik harmadra sokkal jobban jöttek ki, mint mi, ezért minden elismerésem az övék. Végül sikerült a háromból egy gól előnyt megtartani, és megnyerni a Magyar Kupát, így nagyon boldogok vagyunk.”

macmis-wc

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 21., szerda
U20 19:15 HUNLIF 4-6VÉGE
augusztus 22., csütörtök
U18 15:30 ITASVK 0-5VÉGE
U20 16:00 HUNVAX 1-4VÉGE
NŐI 18:00 HUNGER 1-5VÉGE
FEL 19:00 KOSMIS 4-2VÉGE
U18 19:00 HUNPOL 7-3VÉGE
augusztus 23., péntek
FEL 15:00 MISCRA 3-2VÉGE
U18 15:30 SVKPOL 3-1VÉGE
U20 15:45 HUNFRA 4-2VÉGE
FEL 16:30 AVSVSV 1-2VÉGE
FEL 17:00 STOUTE 1-10VÉGE
FEL 17:30 TRNVAS 2-1VÉGE
FEL 18:00 NITFTC 3-2VÉGE
FEL 18:00 TOPDEB 2-5VÉGE
NŐI 18:00 SUIGER 3-2VÉGE
U18 19:00 HUNITA 4-0VÉGE
augusztus 24., szombat
U18 12:00 POLITA 3-4 HVÉGE
U18 15:30 HUNSVK 3-9VÉGE
U20 16:15 HUNAUT 3-1VÉGE
FEL 16:30 AVSGRN 3-4 HVÉGE
NŐI 17:20 HUNSUI 2-0VÉGE
FEL 20:00 SHSMAC 5-4VÉGE
augusztus 25., vasárnap
U20 14:15 HUNRIG INFO
FEL 16:30 AVSJES INFO
FEL 19:00 CRDMAC 
FEL 19:00 MISDUM TÖRÖLVE
augusztus 27., kedd
FEL 18:00 PRBUTE 
FEL 18:30 FTCNZÁ 
Partnerünk