Már csak elméletiek a HK Beograd playoffesélyei

   

Arra viszont, hogy javítson helyezésén, reálisak a sanszai. Romániai túrájuk első napján az utolsó Sportklub otthonában lépnek jégre a szerbek.

A Csíkszereda négy idegenbeli meccs után otthon fejezi be az alapszakaszt és a MOL Liga idényt. E négy találkozón 5 pont a mérlege, győzött Galacon, túlórában nyert Fehérváron, kikapott Miskolcon és Debrecenben. Leo Gudas a debreceni összecsapás előtt azt nyilatkozta, most már elsősorban a mutatott játékon, nem pedig az eredményen van a hangsúly a MOL Ligában, hiszen a csíkiak sorsa beteljesedett, semmiképpen nem juthatnak a legjobb 8 közé. A DHK ellen aztán egy pocsék első harmadot követően összeszedte magát a társulat, az utolsó harmadot megnyerte, ez talán egy kis sikerélményt is adhatott. Szükség is van erre, hiszen a hazai közönséget ki kell szolgálni, ahogy Antal Zsombor nyilatkozta a tévé kamerái előtt Debrecenben, meg kell halni a jégen. Szép búcsút szeretne a közönség és a csapat is a MOL Liga 2016/17-es idényétől, és ehhez most az egyik leginkább verhető ellenfél, a HK Beograd érkezik. Ellenük és a Debrecen ellen legalább 4 pontot kell gyűjteni ahhoz, hogy a szerb csapattal helyet cserélhessenek, és ne a mezőny legvégén zárjanak.

hsc-beo_20161111-sml

Fotó: Pál Zoltán

A szerbek későn kapcsolódtak be a ligába, későn kezdték a felkészülést, a lemaradásuk hosszú heteken át minden mérkőzésükön nyilvánvaló volt. Aztán lassan beleszoktak a MOL Ligába, sokat tanultak, elkezdtek jönni a biztató eredmények, apró pontok, győzelmek. Nemanja Jankovicnak sikerült kellőképpen fel is tüzelnie a társaságot, így decemberre kellemetlen ellenféllé vált az újonc mindenki számára. Január elején, sorozatban aratott harmadik győzelmüket követően már a rájátszásról kezdtek álmodni Belgrádban, pedig szeptemberben semmi sem látszott kevésbé reálisnak, mint ez. Aztán az álmok kezdtek egyre kevésbé reálissá válni, az UTE elleni hazai, majd a debreceni és miskolci vereségek előrevetítették ezt. A Titánok hazai legyőzése kötelező volt és utolsó reménysugarat adott, de hogy ez életben maradjon, győzni kellett volna az Acélbikák ellen legutóbb. Ez nem sikerült, így a rájátszásba jutás immár csupán elméleti esély. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a lehető legjobb helyezéssel és a legtöbb pontot gyűjtve szeretnék zárni az alapszakaszt. Egyszer már sikerült nyerniük Csíkszeredában, nyilvánvaló, hogy újból meg fogják próbálni ezt. Ha sikerül, akkor a jelenleg 9. Dunarea Galati is elérhető közelségbe kerül számukra.

SC Csíkszereda–HK Beograd 5-3

   

Nem a Belgrád került közelebb a Galachoz, hanem a Szereda a Belgrádhoz. A HKB elméleti rájátszásesélyei még minimálisabbak.

A hivatalos adatok szerint 1000 néző előtt kezdte az alsóházi rangadót a két csapat a Vákár Lajos-csarnokban. Az első gólnak a hazai szurkolók örülhettek, de a vendégek még a szünet előtt fordítani tudtak. A folytatásban egy ideig egyik fél sem tudott egy találatnál többel ellépni ellenfelétől – 3-2-re és 4-3-ra is a csíkiak mentek –, egészen az utolsó harmad közepéig, amikor kialakult az 5-3-as végeredmény. Ezen már az obligát szerb kapuslehozatal sem változtatott.

A meccs hőse egyértelműen a hazaiak légiósa, Radim Valchar volt, aki nem kevesebb, mint négy gólt vállalt. Ezzel a cseh támadó lett a Sportklub egyetlen olyan hokisa, aki pont/meccs szinten teljesített a szezonban.

A hazai győzelem nyomán a Szeredának és a Belgrádnak is 30 pontja van a 10-11. helyen, ám a székelyeknek már csak egy meccsük van hátra, vetélytársuknak pedig még négy. A playoffról lemaradtak sorrendjét illetően kiemelkedően fontos lesz a szombat esti Galati–Beograd összecsapás.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Csomortani, Máthé, Rédai, Péter.
Onodi: 92,5% (Adorján)
K
Trifonov: 88,9% (Rankovic)
Wood, Salló, Antal Zs., Valchar, Bíró
1
Albers, Podunavac, Filipovic, Despotovic, Saliji
Korenko, Papp, Molnár Zs., Szolarjov, Farkas
2
Crnogorac, Árvay, Vucurevic, Bjelogrlic, Turcotte
Campbell, Gecse, Péter, Antal N., Moldován
3
Anic, Szabados, Kerezovic, Brkusanin
Bors, János, Sándor, Geréb, Egyed
4
Vukicevic, Ogrizovic, Zwick, Novakovic P.
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Jankovic Nemanja
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:37 SCC Valchar Bíró Wood
1-1 12:54 BEO Turcotte Vucurevic
1-2 19:03 BEO Brkusanin Albers
2-2 21:21 SCC Valchar Korenko
3-2 27:41 SCC Valchar Molnár Zs. Szolarjov
3-3 36:27 BEO Saliji Bjelogrlic
4-3 39:00 SCC PP Szolarjov Molnár Zs.
5-3 52:10 SCC Valchar Antal Zs.
45 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum