A barátaim azt mondják, hogy áloméletet élek

 

Jereme Tendler 3+6-tal vette ki a részét a Ferencváros kétmeccses feltámadásából, nem csoda, hogy ő lett a hét játékosa.

A 33 éves kanadai támadó 36 mérmőzésen 32 gólnál és 25 asszisztnál tart, ezzel immár második a MOL Liga összesített kanadai táblázatán. Magától értetődik, hogy ezzel ő csapata legeredményesebbje. Az előző idényben is az volt, akkor 37 találkozón 29+24-ig jutott. Ilyenformán miként egy éve, most is meghatározó szerepet játszott abban, hogy a zöld-fehérek elérjék a rájátszást. A dolgok állását figyelve talán nem túlzás elkönyvelni, hogy ha matematikailag még nem is, gyakorlatilag a legjobb nyolc tagjának érezheti magát a Fradi: a csapat a Fehérvári Titánokat visszaelőzve 7. pillanatnyilag, és a Galati már nem érheti utol, a HK Beograd pedig csak abban az esetben, ha mind az öt hátralévő meccsét rendes játékidőben nyeri.

A Ferencvárosnak volt egy nagyon hosszú rettenetes periódusa, de elmondható, hogy a legjobbkor sikerült feltámadnia. A közvetlen rivális Galatit 9-0-val, a Brassót 6-2-vel sikerült elintézni múlt héten. Jereme Tendler előbb 3 gólt és 2 asszisztot, majd 4 gólpasszt tett bele a közösbe, ezzel érdemelte ki az MJSZ elismerését.

Minderről így nyilatkozott a szövetség honlapjának adott kisinterjúban: ?Most elkaptuk a fonalat, és szeretnénk ezt átvinni a rájátszásra is, igyekszünk minél kevesebb gólt kapni, és annyit lőni, mint a szezon során eddig folyamatosan. Ha egy csapatnak elkezd felfelé ívelni a teljesítménye, akkor bármi megtörténhet.?

A remek csatár arról is beszélt, hogy mit tanácsolna honfitársainak, ha felmerülne, hogy megmérethetik magukat Európában: ?Attól függ, hogy mit szeretnének. Ha úgy gondolják, van esélyük az NHL-be kerülni, akkor maradniuk kell otthon, ha viszont már a harmadik-negyedik szezont töltik az ECHL-ben, akkor jó ötlet ide jönni. Nehéz Észak-Amerikában, hiszen nincs túl nagy keretük a csapatoknak, és mindenki igyekszik egy-egy posztot elcsípni. Akármilyen jól játszol, semmi garancia nincs rá, hogy a következő szezonban is lehetőséget kapsz. Ezért jó lehetőség Európába jönni, utazni, azt a sportot űzni, amit imádsz. Nagyon nagy élmény számomra, és nem bánom a döntésemet. Amikor hazamegyek, a barátaim azt mondják, hogy áloméletet élek, de ilyenkor azért elmondom nekik, hogy az ő életüknek is vannak pozitívumai. Viszont mivel mi folyton utazunk a családommal, nekünk nincs olyan stabil hátterünk. A szezon végén aztán mégis mindig úgy döntök, hogy hokizok még egy évet. A végén mindig működnek a dolgok, hiszen a csapatok itt valóban törődnek a játékosokkal.?

A teljes Tendler-interjúért ide érdemes kattintani.

Tendler FTC 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Az idei szezonban eddig a hét játékosai voltak:

1. hét: Arany Gergely (MAC)
2. hét: Nagy Krisztián (MAC)
3. hét: Vladimir Dubek (FTC)
4. hét: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék)
5. hét: Hugo Turcotte (HK Beograd)
6. hét: Andrej Hebar (UTE)
7. hét: Richard Filip (Brassó)
8. hét: Phil Bushbacher (Dunarea Galati)
9. hét: Jarkko Leppanen (DVTK Jegesmedvék)
10. hét: Csányi Karol (UTE)
11. hét: Keegan Dansereau (DAB)
12. hét: Andrej Hebar (UTE)
13. hét: Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék)
14. hét: Kovács Csaba (MAC)
15. hét: Tomas Klempa (Brassó)
16. hét: Németh Attila (Debrecen)
17. hét: Nagy Gergő (MAC)
18. hét: Jereme Tendler (FTC)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum