A rájátszásra készülnek a Tüskecsarnokban

   

A dobogós helyek elosztása a tét vasárnap este a Tüskecsarnokban, ahol a MAC az Újpestet fogadja.

Mindkét csapat romániai ellenfél biztos legyőzésével melegített a nagy rangadóra. Az UTE a negyedik helyre hajtó Brassót verte, a MAC az elvben a rájátszásért hajtó Galati-ot, bár ez utóbbi meccsnek Majoross Gergely nyilatkozata alapján kevés volt a sportértéke.

Januárban mind a két csapat hasonló teljesítményt mutat eddig. a MAC 7-ből 5-ször nyert, és 2 veresége van, az UTE eddig 6-szor játszott, 4-szer nyert, 2-szer kapott ki. Papíron eddig talán az UTE játszott nehezebb meccseket ebben a hónapban, hiszen fogadta a Miskolcot és a Brassót, a MAC az első 4-ből csak a Brassóval játszott. Mindketten kaptak ki a rájátszásért hajtó csapattól, a MAC Székesfehérváron szenvedett vereséget, az UTE hazai jégen a Ferencvárostól. Kettejük egymás elleni mérlege egyelőre a MAC javára billen. A szezon elején biztos, 6-1-es győzelmet aratott Újpesten, amelyet az UTE egy 4-3-mal torolt meg a Tüskecsarnokban. Ez volt az újpestiek első győzelme a MAC ellen a MOL Ligában. Mindkét csapatnak gólerős támadói vannak, és stabil védői, a MAC lőtte eddig a legtöbb gólt a ligában, és kapta a második legkevesebbet, az UTE negyedik a lőtt, harmadik a kapott gólok listáján.

MACUTE

A számok tehát azt mutatják, kiegyenlített csatára számíthatunk a szezon elejét nem túl jól kezdő, ám azóta fokozatosan egyre jobb formát mutató UTE és a szezonban két kisebb hullámvölgyön is túljutó MAC között. A fiatal edzőgeneráció két szép reményekre jogosító tagja, Majoross Gergely és Szilassy Zoltán által vezetett csapatok összecsapása komoly taktikai csata is lehet. Ráadásul az érzelmek is komoly szerephez juthatnak, mind a két csapatban többen is vannak olyanok, akik megfordultak korábban a mai ellenfélnél. A két csapat egy ideje már a rájátszásra készül, amelynek első körében biztosan el fogják kerülni egymást, de az elődöntőben akár össze is kerülhetnek. Lassan fel kell pörögjenek a playoff tempóra, és mentálisan is készen kell álljanak rá. Legutóbb az UTE–DVTK mérkőzés már közelítőleg playoff-hokit hozott ennek megfelelő játékvezetői felfogással, reméljük, vasárnap este a Tüskecsarnokban hasonlóan magas tempójú, színvonalas csatát láthatunk.

MAC–UTE 4-0

   

Egyelőre a MAC tűnik felkészültebbnek a rájátszásra, amit nagyon magabiztos játékkal adott az újpestiek tudtára a Tüskecsarnokban.

Rettenetesen kezdett az UTE. Vagy nagyon jól a MAC – ez lehet vita tárgya, az azonban tény, hogy nem egészen három perc elteltével két góllal vezetett a hazai csapat. Kísértetiesen hasonló gólokat kapott az UTE, először Könczei és Kovács Csaba, másodszor Escobedo, Terbócs és Bödök ment át úgy az újpesti védelmen, mint kés a vajon, a létszámfölényes helyzeteket pedig annak rendje és módja szerint be is lőtték. Nem volt túl jó a mérkőzés kezdeti szakasza, mert ahhoz két csapat kellett volna, az UTE pedig szemmel láthatóan megszeppent. A másik oldalon pedig nem kellett erőltetni a góllövést, komfortosan, magabiztosan játszó MAC fojtotta el a lilák próbálkozásait. Szembetűnő volt, mennyivel többet töltött a MAC a lilák kapuja előtt, mint fordítva. Az első életjelek a 8. perc környékén érkeztek a liláktól, de Somogyi kiállítását különösebb izgalmak nélkül sikerült kivédekezniük a hazaiaknak. A lilák lövésig sem jutottak, felállni is alig tudtak Jóval több kakaó volt a MAC első emberelőnyében, a kék mezesek nagyobb forgalmat generáltak Sila kapuja előtt, jóformán minden ketrec előtti csatában ők kerültek pozícióelőnybe. Szenvedett az UTE, de addig eljutott, hogy a közvetlen gólveszélyt a harmad hátralevő részében elhárította. Bár a MAC aktívabb volt, érdekes módon ez a kapura lövések statisztikájában nem jutott érvényre, azt csak 9-8-ra nyerték az első 20 percben. Az első harmad legérdekesebb jelenete a gólokon kívül talán az volt, amikor az újpesti Kovács Attila bottal lökésért, a MAC-os Kovács Csaba színészkedésért mehetett ki a büntetőpadra páros jelenetük után. Lesz mit megbeszélni a következő családi vacsoránál.

Kicsit keményebben állt bele a második harmadba az UTE, az első két lövés az övék volt. Jól reagált a MAC, hamar visszavették a kezdeményezést, három gyors helyzettel. Nyíltabban játszottak a lilák,  hiszen futniuk kellett az eredmény után. Többször jutottak el a MAC kapuja elé, mint az első harmadban, de pontatlanok voltak, Bálizsnak nem nagyon volt miért izgulnia, védeni valója pedig annál is kevesebb. Nem úgy a túloldalon Silának, akit rendszeresen pontos lövésekkel teszteltek a hazai játékosok. Az első emberelőnyt ebben a harmadban a MAC kapta. Ez volt talán a leggyengébb előnye, komolyabb probléma nélkül sikerült kivédekezniük a liláknak. Majd következett egy újpesti előny, ez talán a legjobb volt lila részről, de a pontatlanság továbbra is kísérője volt a megmozdulásaiknak. Felállni fel tudtak a MAC harmadában, de pontos lövésre nem futotta. A MAC-nak kellett megmutatnia, hogyan kell ezt csinálni. Dósa kiállítása alatt gyakorlatilag betolták a kapuba a lilákat, Sila kétszer tisztázott, ám a harmadik kipattanóra a kapu üresen maradt, Somogyi fonákkal ügyesen beemelte a korongot. Három és fél perccel később újabb gólt szereztek a hazaiak, egy hátraadott korongot Escobedo a kék vonalról bombázott Sila kapujába.

A második harmadhoz képest nyugodtabb tempóban kezdődött a harmadik játékrész. Aztán Ruikka kiállítása környékén felpörgött az iram. Az emberelőnyben az UTE megpróbált szépíteni, a MAC viszont remekül védekezett, különösen Roczanov megmozdulásai voltak kiválóak, egyszer el is tudott menni egy megszerzett koronggal szólóban, majd pár pillanattal később majdnem még egyszer összejött neki. Gól nem lett, de jelezte a liláknak, hogy nem támadhatnak mindent egy lapra feltéve, még emberelőnyben sem. Arra jó volt ez a kiállítás, hogy egy kicsit magasabb fordulatra kapcsoljanak a csapatok. Az UTE legösszeszedettebb percei következtek, végre volt megfelelő számú kapura lövésük, ugyanakkor a MAC is igyekezett kihasználni, hogy nyíltabban játszottak a lilák, ebből jó tempójú oda-vissza hoki kerekedett, amit meg is érdemelt a viszonylag szép számú közönség. Az utolsó percekben a MAC megint fölénybe került, ezt egy kiharcolt kettős emberelőny is jelezte.

Nem kaptunk annyit a rangadótól, amennyit vártunk, ahhoz sokkal jobban kezdő Újpestre lett volna szükség. A gyorsan bekapott két gól megfogta a lilákat, akik akkor találtak kissé magukra, amikor már elment a hajó. Az eddigi három MAC–UTE közül ez volt a legegyértelműbb mérkőzés, egyértelműbb a szeptemberi 6-1-nél is. A MAC győzelme megérdemelt, ők már készen állnak a negyeddöntőre, a lilák még nem annyira.

Ez már közel volt ahhoz, amit szeretnék látni

   

Banális hibák nyomták rá a bélyegüket az UTE Tüskecsarnok-beli teljesítményére. Majoross Gergely viszont elégedett volt.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): “Ez már közel volt ahhoz, amit szeretnék látni a csapatomtól a rájátszásban. Jól kezdtünk, gyorsan szereztünk két gólt, és úgy érzem, teljes mértékben kontrolláltuk a meccset. Nem engedtük közel az ellenfelet a kapunkhoz, jól szűrtünk a kék vonalnál, az esetek többségében sikerült csírájában elfojtani a támadásaikat. Azt hiszem, egyértelmű győzelmet arattunk. A szeptemberi 6-1-es győzelmünk alkalmával volt néhány momentum, amikor szerencsénk volt, ha az ott másképp történik, az a meccs talán nem úgy alakul. Most viszont, azt hiszem, nem volt semmi ilyenre szükségünk, nem is nagyon voltak számunkra szerencsés pillanatok, nem hagytuk az újpestieket kibontakozni. Az utóbbi mérkőzéseinken fokozatosan egyre élesebbek vagyunk. Közel van a rájátszás kezdete, nincs sok időnk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy lazán vegyük a meccseket, vagy tekintettel legyünk az ellenfélre, hiszen a rájátszás ilyen műfaj. Ha ennek az az ára, hogy 15 gólt lövünk az ellenfélnek, akkor ez történik, ahogy szombaton a galaciak ellen.”

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): “Az első két cserénk nem sikerült rosszul, ám a harmadikban máris gólt kaptunk, aztán kisvártatva még egyet, mindkettőt banális hibákból, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak. Ez rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Az első két harmadunkkal egyáltalán nem vagyok elégedett, a harmadikban valamit már viszontláttam abból, amit szerettem volna látni végig a mérkőzés során. Sajnos voltak olyan játékosok, akiknek a teljesítménye elmaradt attól, amit vártunk tőlük. Készülünk a rájátszásra, de még sok munkánk van.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 690 néző. Játékvezetők: Haszonits, Rencz, Gil, Soltész.
Bálizs: 100% (Arany)
K
Sila: 87,5% (Ágoston)
Pozsgai, Olson, Somogyi, Booras, Jubinville
1
Huba, Kiss, Nemes, Benk, Frolík
Escobedo, Kovács B., Nagy K., Nagy G., Terbócs
2
Hegyi, Gröschl, Dósa, Pápa, Tóth Gergő
Ruikka, Vokla, Könczei, Kovács Cs., Keresztury
3
Nagy N., Kovács A., Csányi, Hebar, Ropret
Bödök, Mestyán, Roczanov, Tóth R., Schmál
4
Szalma, Nagy R., Dömötör, Virág, Turbucz
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:15 MÚB Kovács Cs. Könczei
2-0 02:53 MÚB Bödök Terbócs Escobedo
3-0 34:28 MÚB PP Somogyi Nagy G. Pozsgai
4-0 37:58 MÚB Escobedo Jubinville Booras
32 Kapura lövések száma 19
16 Kiállításpercek 20

A MAC–UTE képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum