Idegenben fogadja a Ferencváros a Brassót

   

Összekapta magát fejben a Ferencváros, nyilatkozták az edzők a Galati elleni meccs előtt, és ennek látványos jele volt az újonc elgázolása. A Tüskecsarnokban nehezebb feladat vár Tendlerékre.

Azóta tudjuk, a galaciak tovább fogyatkozva újabb rettenetes verésbe szaladtak bele, a Ferencváros viszont a vasárnap déli fél egyre előrehozott és a Tüskecsarnokba áthelyezett mérkőzésen ezt remekül ki is használhatják. Természetesen ennek módja a Brassó legyőzése lehet. A Fradit a Csíkszereda már nem tudja utolérni, a Galatival szemben az hozhatja el a zöld-fehéreknek a biztonságot, ha 5 pontot szereznek a hátralevő meccseken, a HK Beograddal szemben pedig 7 megszerzett pont jelent biztos védelmet. 12 pontot szerezhetnek még Dubekék a hátralevő meccseken, a Brassón kívül fogadják még az újpestieket és a DVTK-t, és ellátogatnak Dunaújvárosba. Nem könnyű tehát a sorsolás, de nem is teljesíthetetlen a feladat. Annál is inkább nem, mert a teljesen kipukkadt galaciaknak Miskolc lesz a következő állomás, ahol szintén nem ők az esélyesek. Ha ott papírforma szerint buknak, akkor velük szemben már 2 pont is elegendő.

A ferencvárosiaknál a legnagyobb hír az volt pénteken, hogy a reméltnél sokkal hamarabb felépült és visszatérhetett Peter Sevela. Bár a nagyon fiatal Soós László jól helyettesítette a honosított hálóőrt, Sevelának mégis jóval nagyobb rutinja van, és ez érthetően nagyobb támaszt is jelent a többieknek, akik a jelenlétében talán felszabadultabban mernek játszani. Márpedig az kulcskérdés, hogy a Fradi merjen játszani a Brassó ellen. A zöldek számára nagy előny lehet, hogy Greg Lindqvist úgy ismeri őket, mint a saját tenyerét, hiszen több évig volt a Brassó mestere.

Túrával fejezte be az előző évet és gyakorlatilag túrával nyitotta az új évet a Brassó a MOL Ligában. A kettő között eltelt 2 hét viszont nem tett túl jót a csapatnak. A román bajnokságban épphogy nyertek a Csíkszereda és a Galati, valamint egyszer a Steaua ellen, és csak egyszer arattak biztos győzelmet, ugyancsak a bakák ellen. Az indulás előtt még kikaptak hazai jégen a MAC-tól, idegenben túlórában verték a közvetlen vetélytárs Dunaújvárost, majd nagyon sima vereséget szenvedtek Újpesten. A Tüskecsarnokban visszatérhet a csapatba Molnár Zoltán, akinek a lilák ellen járt le az eltiltása, viszont Garrett Clarke ráhúz még az automatikusan járó részre, így ő biztosan nem fog játszani. A Brassónak is rendkívül fontos a pontszerzés, mert a szezon legvégén még játszani fog az őt a vesztett pontok tekintetében egyetlen pontos lemaradásban követő, jelentősen megerősödött Debrecennel, így még akár Vaszjunyinék, akár a velük azonos pontszámmal álló Dunaújváros is megelőzheti őket. Ennek a három csapatnak is nagy tétről szól a játéka, aki a negyedik lesz, pályaelőnyt élvez majd a negyeddöntőben. A mérkőzés rendkívül szokatlan időpontban kezdődik majd, ez pedig mind a két csapatot próbatétel elé állíthatja.

“A pénteki nagyon fontos összecsapás volt – nyilatkozta Greg Lindqvist az FTC által kiadott sajtóanyagban. – Az első gól megszerzéséig nagyon feszülten játszottunk, de ezután vége szakadt ennek. Szépen folyamatosan jöttek a gólok, mindenki kezdett egyre magabiztosabb lenni, egy csapat uralkodott csak a jégen, és azok mi voltunk. Boldogok vagyunk, örülünk a három pontnak, a következő meccsünk vasárnap lesz, a Brassó ellen, ám a jégcsarnokban technikai okok adódtak, így a Tüskecsarnokban lépünk jégre  12:30-as kezdettel. A Brassó nagyon jó rajtlistával rendelkezik, magasan képzett és technikás játékosaik vannak. 110%-os teljesítményt kell nyújtani, készen kell állni mindenre, nem szabad sok teret adnunk nekik. Jó védekezésre kell felépíteni a mérkőzést. Élni kell a helyzetekkel, akkor is ha koronggal támadunk és ha védekezünk is. Sevela visszatérése pozitívan és ösztönzőleg hatott a csapatra, segített megadni nekik a kellő elszántságot.”

FTCBRA_20151204-DSC_0689

Fotó: Claus János

Ferencváros–Brassó 6-2

   

A legjobbkor magára találó Ferencváros a mesterhármast szerző Dubek és a régi önmagát idéző Sevela vezérletével nagyon fontos győzelmet aratott.

A MOL Liga délideji mérkőzésén jól kezdett a Ferencváros, a később mesterhármasig jutó Dubek már a 6. percben vezetéshez juttatta csapatát. Ezután azonban a Brassó percei következtek, Klempa előbb egyenlő létszám mellett, majd előnyből is betalált. Nem hagyta magát a poraiból feltámadó Ferencváros, még az első harmad vége előtt 2-2-re módosította az állást, szintén előnyből. A speciális egységeknek kulcsszerep jutott ezen a mérkőzésen, a második harmad derekán két előnyös gólt is lőttek a hazaiak, mindkétszer Dubek volt eredményes. A meccs első hat gólja a szlovák hokis képzést dicséri, mind a hat találatot olyan játékos lőtte, aki északi szomszédunknál tanulta meg a játék alapjait: félóra alatt Dubek mesterhármast ért el, Klempa duplázott és Jaborník is betalált. Itt azonban még nem volt vége a zöld-fehér gálának, a 36. percben 34 másodperc leforgása alatt kétszer is beköszönt a Fradi, ezúttal két magyar gólvágó villant, előbb Szappanos Dávid, majd Papp Csaba volt eredményes. Két harmad után 6-2 állt az eredményjelzőn, a fontos kérdések tehát eddigre eldőltek. A Brassó még kényszerből meghúzott egy kapuscserét, Patrik Polc helyére érkezett a magát a szezon során a liga egyik legjobb kapusává kinövő Tőke Zoltán. Ő aztán már nem is kapott több gólt, igaz, a saját csatárai is képtelenek volt túljárni a 30 lövést hárító és közel 94%-kal védő Sevela eszén. A győzelem nagyon fontos volt a Fradi számára, három meccsel az alapszakasz vége előtt előnye hét pontra nőtt a 9. helyen álló Galati-cal szemben.

Ez érezhetően a mi meccsünk volt

   

A második harmadban lehengerlő volt a Ferencváros az edzők szerint.

Greg Lindqvist (vezetőedző, Ferencváros): Úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük. Jól tartottuk a kék vonalunkat, kevés helyet hagytunk a támadóiknak és nagy örömömre sikerült végre összehozni egy jó emberelőnyös játékot. Érezhetően ez a mi meccsünk volt, nem egyszer pattant szerencsésen számunkra a korong, de ezzel együtt is mi tudtuk kontrollálni a meccset, ami gólokban is megmutatkozott, főleg a második harmadban. Ezzel a győzelemmel nagy lépést tettünk a playoff felé, de nem állunk meg, tudjuk, hogy még sok munkát kell elvégeznünk.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): Csakúgy, mint pénteken az Újpest ellen, most is jól tartottuk magunkat az első húsz percben, két gólt is szereztünk, a középső harmadban viszont bármihez hozzáért a Fradi góllá változott. Ez a mi hibánk is természetesen, buta kiállításokat szereztünk, nem koncentráltunk eléggé a hatvan percen keresztül. Frusztráló volt ez a mai vereség, nem így terveztük el ezt az idegenbeli túrát, azok után, hogy előzőről nyolc ponttal tértünk haza, most kettővel kell megelégednünk.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 200 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Soós, Kókai.
Sevela: 93,8% (Soós)
K
Polc: 77,8% (Tőke: 100%)
Jaborník, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj
1
Filip, Nagy I., McDonald, McGregor, Klempa
Schwindt, Erdélyi, Sumi, Szappanos, Kiss
2
Bors, Nagy Cs., Mihály, Gliga, Zabludovszkij
Kovács, Shinkaruk, Németh, Papp
3
Csíki, Bíró O., Molnár, Tranca, Bíró G.
Tury, Üveges, Hardi, Inglis
4
Fodor, Péter, Bíró M.
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Lacroix Martin, Martinas Adrian
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:16 FTC Dubek Rafaj Tendler
1-1 11:44 BRA Klempa McDonald McGregor
1-2 17:08 BRA PP Klempa Mihály Filip
2-2 18:52 FTC PP Jaborník Tendler Dubek
3-2 26:52 FTC PP Dubek Rafaj Tendler
4-2 33:50 FTC PP Dubek Tendler Rafaj
5-2 35:05 FTC Szappanos Sumi Kiss
6-2 35:39 FTC Papp Németh
38 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 10

Az FTC–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum