Az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a HK Beograd

   

A szerbeknek egyszerűen muszáj lenne legyőzniük a Fehérvári Titánokat.

48 pontot szerezhet a szezonban a HK Beograd, ha mostantól minden meccsét megnyeri. 42 pontjuk van a Titánoknak, 41 a Ferencvárosnak. Túlzás nélkül sorsdöntő mérkőzés előtt áll tehát vasárnap este a MOL Liga szerb újonca, amikor a Fehérvári Titánokat fogadja. Egyikét annak a két csapatnak, amelyet – elméletileg – még megelőzhet a rájátszásért folytatott harcban. Ráadásul 3 pontos fehérvári győzelem esetén gyakorlatilag el is dől minden, a belgrádiak már nem előzhetnének, és annak a Galati-nak is minimálisra csökkennek az esélyei, amely már legfeljebb csak 46 pontot tud összeszedni, és elképesztően pocsék formában van.

A szerbek számára tehát kötelező a győzelem rendes játékidőben, ami egyébként nem is lehetetlen küldetés. A Titánok azon kevesek közé tartoznak, akiknél a belgrádiak egymás elleni mérlege jobb. Eddig háromszor játszott egymással a két csapat a ligában, és mind a három alkalommal túlórában dőlt el a pontok sorsa. Kétszer a szerbek, egyszer a fehérváriak nyertek. A Beograd formája novemberig egyre javult, abban a hónapban 50% feletti teljesítményt értek el. Decemberben ezt egy hozzájuk és a kezdeteikhez képest szintén nem rossz 44,44%-os mérleggel támogatták meg, ráadásul idegenben legyőzték a DVTK-t. Januárban erőltetett menet vár rájuk, mindenkinél több, 11 alapszakasz-meccsük maradt az új évre, és egyelőre az eddig megszerezhető pontok negyedét sikerült behúzniuk csupán. Ezen javítaniuk kell a hátralevő 7 meccsükön. A Titánok ellen jótékonysági akciót hirdettek a belgrádiak a szerb vöröskereszttel együtt: akik meleg ruhákat visznek a gyűjtésre, ingyen nézhetik meg az összecsapást.

A Fehérvári Titánok kiismerhetetlen csapattá váltak ebben az idényben. Az élmezőnyt bármikor meg tudják izzasztani vagy le is győzni, ugyanakkor a náluk gyengébbeknek tartottaktól bármikor ki tudnak kapni. Ők a liga döntetlenkirályai. Összesen 35 mérkőzésen túlóráztak a csapatok a szezonban, ezek majdnem a felében, 16-szor a Titánok érintettek voltak. Kóger István már az előszezonban jelezte, a belgrádiakat nem lehet félvállról venni, és ezt az újonc éppen az ő csapata ellen rendre be is bizonyította. A Titánok pozíciói a rájátszáshoz nem rosszak, de a sorsolás ismeretében a belgrádi a legkönnyebben nyerhető meccsük, ráadásul ahogy fentebb írtuk, egy hárompontos sikerrel közvetlenül a negyeddöntő kapujába érhetnek.

HK Beograd–Fehérvári Titánok 2-0

   

A belgrádiak  harmadik sikerüket aratták a fehérváriak ellen, életben tartva önmaguk és a Galati playoffreményeit.

Kevés gólt és sok büntetéspercet hozott a Titánok szerbiai vendégjátéka. Az első találatra a 35. percig kellett várni, Despotovic révén a HK Beograd megszerezte a vezetést. Az első két harmadban összesen 4-4 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők, ám a záró játékrész közepén Crnogorac és Krogh összeakaszkodtak, verekedésükért 2+2+10 percet kaptak. A végjátékban Lemay lekorcsolyázott, hiába, Saliji üres kapus góllal beállította a 2-0-s végeredményt.

A Titánok 42 ponttal állnak 3 fordulóval a vége előtt, az őket üldöző Galati lemaradása 5 pont, a HK Beograd 30 pontos, ezzel meglépett az SC Csíkszeredától az utolsó hely elkerüléséért folyó küzdelemben.

Elképesztően játszottak a fiúk

 

A Titánoknak egy tervet sikerült végrehajtaniuk Belgrádban: kevés kapott gólon tartani az ellenfelet. Pontot viszont nem szereztek.

Nemanja Jankovic (vezetőedző, HK Beograd): “Elképesztően játszottak a fiúk. Az egész meccsen keményen és fegyelmezetten játszottunk és ez végül kifizetődött. Külön is meg szeretném említeni Alekszej Trifonov kapust, aki 33 lövést védett, tényleg lehúzta a rolót. Dominik Crnagorac bátor játéka is kiemelendő, és az is, ahogy motiválta a társakat, bár mindenki remekül játszott. Csak rajtunk múlik, hogy kitart-e a lendületünk a Dunaújváros ellen is.”

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): “Megpróbáltuk kevés kapott gólon tartani az ellenfelet és ez sikerült is. Emberhátrányban voltunk, majd kiegészültünk és öt másodperccel később gólt kaptunk. A végén pedig az ellenfelünk egy üres kapus góllal eldöntötte a mérkőzést. Sokat támadtuk és sokat dolgoztunk, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket és lőtt gól nélkül nem lehet meccset nyerni. Ezzel el is dőlt a három pont sorsa.”

(Forrás: fehervarav19.hu)

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2017. jan. 22., vasárnap. Játékvezetők: Fazekas, Juhász, Fazekas, Sipos.
Trifonov: 100% (Rankovic)
K
Lemay: 94,7% (Scola)
Crnogorac, Árvay, Filipovic, Despotovic, Saliji
1
Szaller, Krogh, Just, Shupe, Kiss
Albers, Podunavac, Vucurevic, Bjelogrlic, Turcotte
2
Imre, Láday, Kocsis, Pillók, Hamvai
Anic, Szabados, Kerezovic, Zwick, Novakovic P.
3
Arany, Reiter A., Varga, Mazzag, Tóth
Brkusanin, Ristic, Vukicevic, Ogrizovic
4
Korbuly, Szabó B., Szász, Sofron, Balogh
Jankovic Nemanja
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 34:56 BEO Despotovic Filipovic
2-0 58:14 BEO EN Saliji
20 Kapura lövések száma 33
28 Kiállításpercek 26
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum