A Titánok nagy lépést tehetnek a rájátszás felé

   

A becsületéért és az utolsó hely elkerüléséért küzdő Csíkszereda legyőzése kötelező, de egyáltalán nem könnyű feladat.

Galacon kezdte idei utolsó idegenbeli túráját a Csíkszereda, amely az ottani győzelmet követően útra kelt és meg sem állt Székesfehérvárig. Szombaton Miskolcon, hétfőn Debrecenben játszanak Leo Gudas tanítványai. Mint említettük, Galacon győzelemmel nyitottak, aminek a csapaton kívül még Ferencvárosban örülhettek nagyon, a hagyományosan jó viszonyt ápoló két klub barátsága tovább mélyülhet egy esetleges Fehérváron elért győzelem esetén. A Titánok ugyanis vezetik a középmezőny alját a MOL Ligában, 41 pontot szereztek, amivel jelen pillanatban a hetedik helyen állnak, a Fradinak 38, a Galati-nak 37 pontja van. A Titánokra a Csíkszereda után egy belgrádi és egy miskolci túra vár, miközben odahaza fogadják a MAC-ot és a DAB-ot. Idei utolsó magyarországi körét Pesterzsébeten kezdi a Galati, onnan a Tüskecsarnokba, majd a Népkertbe vonul, végül hazai pályán fogadja a Belgrádot és a Debrecent. A Fradi pénteken kulcsfontosságú meccset játszik a galaciakkal, majd érkezik hozzájuk a Brassó, ezt követően ők utaznak Dunaújvárosba, de ők is két hazai meccsel zárják a szezont, az örökrangadók újabb felvonása után a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen búcsúznak az alapszakasztól.

Mindhárom csapatnak öt kőkemény meccse van hátra tehát a szezonból, melyek során nem szabad nézni, hogy ki az ellenfél, meg kell szerezni a három pontot. Hatványozottan igaz ez a papíron gyengébb ellenfelek ellen, hiszen az ilyen botlásokért, az egymás elleni vereségekhez hasonlóan, duplán kell fizetni. Ez a mentalitás jól fekszik egyébként a Fehérvárnak, amely legutóbb különösebb külső erősítés nélkül is jelentősen meg tudta nehezíteni a sokkal esélyesebb Debrecen dolgát, amely végül csak 4-3-ra tudott győzni ellenük. Érdekes módon a Csíkszereda ellen eddig negatív az idei mérleg, bár Szeredában egyszer tudtak győzni büntetőkkel, egyszer viszont kikaptak és az eddigi egyetlen fehérvári meccsüket is elbukták büntetőkkel. Mindez azonban már nagyon régen történt, közel két hónap telt el a két csapat legutóbbi találkozása óta. Pénteken kiderül, ki mennyire hasznosan töltötte ezt az időszakot.

Titánok–Csíkszereda 3-4

   

A Sportklub fordulatos mérkőzésen, háromgólos hátrányból felállva, büntetőkkel győzött Fehérváron.

Intenzíven kezdtek a Titánok, már az első percekben alaposan megdolgoztatták Onodit. A hazai fölény kiállításban kamatozott, érett a gól, de a vendég védők az utolsó pillanatokban rendre felszabadítottak. Ami nem sikerült fórból, sikerült öt az ötben. A 6. perc elején Reiter távoli lövése védhetetlenül vágódott a hálóba (1-0). Támadásban maradt a Fehérvár, sorra dolgozta ki a helyzeteket, kapta az emberelőnyöket. A második fórt is jól játszották meg Ládayék, de a gól ismét egyenlő létszámnál érkezett. A 12. percben Szaller távoli lövése kipattant Onodiról, Just ismétlése is, végül Shupe tuszkolta át a pakkot a gólvonalon (2-0). Következett zsinórban a harmadik hazai emberelőny, ebből viszont a Csíkszereda lőtt kis híján gólt. Antal Zsombor szerzett korongot, kilépett, de Lemay bravúrral védett. A Titánok uralták az első harmadot, a Sportklub játékosai próbáltak ezen változtatni, főként kontrákból iparkodtak veszélyeztetni Lemay kapuját. A 20. percben újra öt a négyben támadhattak Kroghék, és negyedik előnyüket már gólra váltották, ismét Shupe kotort be egy kipattanót (3-0).

Jóval agilisabban jött ki az öltözőből a második harmadra a csíki csapat. Valcharék tüzeltek mindenhonnan, de Lemay állta a sarat, nem tudtak szépíteni a látogatók. Öt perc után csökkent a nyomás a hazai kapun. Kiegyenlítettebbé vált a játék, amelybe sok hiba csúszott, emiatt kevésszer jutottak el helyzetekig a felek. Továbbra is Valchar volt a vendégek legaktívabb játékosa, szépen megkerülte a kaput, de Lemay számított a cselre. Álmoskásan csordogált a mérkőzés, mígnem a 33. percben jött az első csíkszeredai emberelőny. Szépen húzogattak Antalék, de a hazai kapus eszén nem tudtak túljárni. Egyenlő létszámnál Molnáré volt a következő helyzet, Lemay fekve is hárított. Második fórjukat is kihasználatlanul hagyták az erdélyiek. Az utolsó percekre felpörgött a mérkőzés, de gól nem esett, 3-0-s hazai vezetéssel ért véget a középső játékrész.

Just előző harmad végi kiállítása miatt emberelőnyben kezdhette a záró felvonást a Sportclub. Jól zárt a fehérvári retesz, nem tudtak szépíteni a vendégek. Egészen a 44. percig, amikor Szolarjov köténygólt lőtt Lemay-nek, és újra meccsbe hozta csapatát (3-1). Lendületbe jöttek a székelyek, beszorult a harmadába az eredményre túlságosan is ráülő Kisvolán. A 48. percben jött az újabb csíki találat, Péter Róbert egy gólra zárkóztatta övéit (3-2). Kóger István időt kért és alapos fejmosást tartott játékosainak. Ezután Just helyzete következett. Jót tett a második vendéggól a meccsnek, felpörögtek a játékosok. Nyílt sisakos támadóhoki ment, ez volt a mérkőzés legélvezetesebb része. Öt perccel a vége előtt kettő egyben kiléptek Antalék, Valchar lőtte telibe a kapuvasat. Pár másodperccel később már az sem mentette meg a fehérváriakat, Bíró Tamás góljával megérdemelten egyenlített a Csíkszereda (3-3). Azonnal feljebb kapcsoltak a Titánok, Pillók ütőjében volt a vezető gól, míg a másik oldalon Campbell közelről Lemayt lőtte telibe. Újabb találat nem esett, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban óvatosabban kezdtek a felek, majd elcserélték magukat a fehérváriak, ezért az utolsó másfél percben 4 a 3 ellen támadhatott a Sportclub, de Antalék nem tudtak élni az emberelőnnyel.

A büntetőlövések során az egyik oldalon sokáig csak Kocsis, a másikon Valchar talált be, folytatódott tovább a párbaj. Egészen a hatodik körig, amikor Szolarjov megtörte a gólcsendet, két pontot szerzett csapatának. A sokáig győztesnek tűnő Titánok 1 egységgel gazdagodtak.

Ezzel maradtak 7.-ek és 5 pontra nőtt az előnyük a 9. Galati-cal szemben – a Fradihoz képest 1 egységgel állnak jobban –, vagyis még lesz mit tenniük a rájátszás elérése érdekében.

Nem szépen kell játszani, hanem győzni kell

   

3-0-ról kapott ki a Fehérvár, az edző szerint is megérdemelten.

Kóger István (vezetőedző, Titánok): Tartottam ettől a mérkőzéstől, mert a Csíkszereda nagyon gyorsan korcsolyázó, nagy energiaszinten játszó csapat. Az első harmadban sikerült lépéselőnybe kerültünk, két emberelőnyös gólt lőttünk és egyet öt az öt ellen, de nem tudtam megértetni a srácokkal, hogy ennek a meccsnek még nincs vége. Már a második harmad is intő jel volt, nem játszottunk jól, de óriási szerencsével megúsztuk kapott gól nélkül. Ahelyett, hogy egyszerűen játszottunk volna, és tartottunk volna az eredményt, mi szépen akartunk játszani, még egy passzt akartunk adni a védekező harmadban, nem kilőttük a korongot, hanem ki akartuk vinni, ki akartuk passzolni és ez hosszú távon megbosszulta magát. Nem voltunk elég alázatosak, nem voltunk elég fegyelmezettek, nem érdemeltünk győzelmet a mai mérkőzésen, hiába vezettünk 3-0-ra. Sajnos ezt ennek a csapatnak meg kell tanulnia a hátralevő időszakban, hogy nem szépen kell játszani, hanem győzni kell.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): Nagyon rosszul kezdtünk, ugyanis az első harmadban sok büntetést szedtünk össze és az ezekből kapott gólok okozták a legnagyobb problémát az első játékrészben. A második harmadban elkezdtünk keményebb hokit játszani, ennek eredményeként sikerült is gólokat lőnünk a harmadik harmadban, szóval nem kellett semmin változtatnunk, csak az elején nem jöttek jól a kiállítások.

(Forrás: fehervarav19.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 420 néző. Játékvezetők: Vas, Varjú, Árkovics, Juhász.
Lemay: 86,2% (Scola)
K
Onodi: 89,7% (Ruczuj)
Krogh, Szaller, Just, Pillók, Shupe
1
Wood, Salló, Antal Zs., Valchar, Bíró
Imre, Láday, Kocsis, Hamvai, Mazzag
2
Korenko, Papp, Molnár Zs., Molnár Z., Farkas
Arany, Reiter A., Varga, Kiss, Tóth
3
Campbell, Gecse, Péter R., Moldován, Szolarjov
Korbuly, Szász, Sofron
4
Bors A., Orbán Sz., Antal N., Geréb, Egyed
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:08 FHA Reiter A. Kiss Láday
2-0 11:31 FHA Shupe Szaller Just
3-0 19:21 FHA PP Shupe Just Krogh
3-1 43:54 SCC Szolarjov Péter R.
3-2 47:15 SCC Péter R. Wood Antal Zs.
3-3 54:52 SCC Bíró Valchar
3-4 65:00 SCC GWS Szolarjov
29 Kapura lövések száma 29
8 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum