A kultúra nem lesz rád hatással, ha nem vagy elég jó

 

Ezt Ken Holland, a Detroit Red Wings általános igazgatója mondta egy előadáson.

Holland, aki 1985 óta áll a detroiti csapat alkalmazásában, a Red Wings farmcsapata, a Grand Rapids Griffins csarnokában szólalt fel. Az eseményről az mlive.com számolt be, tőlük idézünk. Az egyik téma természetesen a hat hét múlva lejáró átigazolási határidő volt, és hogy a klub az eladási vagy a vevői oldalon szerepel-e majd, vagy esetleg kivár. Az NHL-t közelről nem követők számára fontos háttér-információ, hogy bár a csapat 1990 óta megszakítás nélkül bejut a rájátszásba, csillaga leáldozóban van, a Boston elleni kulcsfontosságú meccs előtt hat pont volt a lemaradása a Bruinsszal szemben. Hollandtól a szurkolók állandóan azt követelik, hogy szabaduljon meg az idősebb játékosoktól, adjon végre teret a fiataloknak.

A szakember elmondta, az olyan fiatalokra, mint a 22 éves Anthony Mantha vagy Andreas Athanasiou, nem lehet egy egész franchise terhét pakolni, ez a mostani öregek fénykorában sem volt így. A csatársorban Zetterberg Yzerman, a védelemben Kronwall Lidström visszavonulása után vette át a vezető szerepet. Ekkorra mindketten túl voltak húszas éveik felén. A két nagy öreg ma 36, illetve 35 éves, ideje, hogy ők is átadják a stafétát, ez azonban csak fokozatosan történhet meg.

Ken Holland, Henrik Zetterberg and coach Mike Babcock.

?Ezért olyan fontos, hogy egy Henrik Zetterberg egy Anthony Mantha mellett ül, vagy hogy egy Thomas Vanek, egy Frans Nielsen egy Athanasiou-val játszik egy sorban, vagy hogy a védelemben egy Jonathan Ericsson lehet Xavier Ouellet párja ? nyilatkozta Holland. ? Innen jön az a kultúra, ami később a különbséget fogja jelenteni.? A szakember a kultúrát nagyon fontosnak tartja: ?A kultúra nem lesz rád hatással, ha nem vagy elég jó. A kultúra akkor sem lesz rád hatással, ha már a szupersztárrá válás folyamatában vagy. A kultúra azoknál a játékosoknál a legfontosabb, akiknek még egy kis időre van szükségük, akik még igényelnek egy kis irányítást, akiknek még érniük kell. Ez az a pont, ahol a klub és a Grand Rapids is hatással lehet arra, ahova el akarunk jutni. Vagyis hogy kupaesélyes csapatunk legyen.?

Holland szerint a farmcsapatban jelenleg is van 5-7 olyan játékos, akiből 2-3 év múlva csapattag lehet. ?Továbbra is próbálkozunk és sikeresek is leszünk, továbbra is a playoff elérésén dolgozunk, a végső célunk, hogy eséllyel szálljunk harcba a kupáért? ? mondta a GM. Mindez azért is érdekes, mert a csapat egykori ikonikus edzője, Mike Babcock jelenleg egészen más modellen dolgozik Torontóban, ahol Branden Shanahannel és Lou Lamoriellóval teljes újjáépítést hirdettek. Holland elmondta, ő nem hisz a teljes újjáépítésben, inkább a ?menet közben történő rebuild? híve: ?Az én felfogásomban a teljes újjáépítés 8-10 évet jelent, és voltak újjáépítést hirdető csapatok, amelyek 10 év alatt egyszer jutottak be a rájátszásba. Egyetlen olyan embert sem ismerek, aki csatlakozni akarna egy ilyen programhoz. Mi minden évben nyerni akarunk. Mit is jelent a győzelem? Győzni annyit tesz, mint bejutni a rájátszásba, és a liga első felébe tartozni.?

Zárszóként érdemes megemlíteni, hogy az esti derbin a Red Wings szétlövésben nyert 6-5-re, a meccsen Larkin, Ouellet, Athanasiou és Tatar is gólt szerzett, a szétlövésben pedig az öregek voltak a nyerők, Nielsen és Vanek is betalált. A Red Wings négy pontra van a rájátszástól.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum