Garrett Clarke 3 meccses eltiltást kapott

   

A Brassó légiós bekkje kiharcolt magának két hét pihenőt.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 192 (Dunaújvárosi Acélbikák?ASC Corona Brasov) mérkőzés 52. percében történt esetet, amelynek során Garrett Clarke (ASC Corona Brasov) 10+20 perces büntetést (MISC ? fegyelmi büntetés, GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) kapott, majd 25 perces büntetést (MATCH ? végleges kiállítás) kapott.

A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg: A játékos egy kisbüntetést követően a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta azt felszólításra sem hagyta abba. Ezt követően a játékvezetőt vulgáris hangnemben fenyegette.

IIHF-szabálykönyv, 168. szabály: Sportszerűtlen magatartás

Definíció: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat. Fegyelmi Büntetés – A játékos, aki botrányosan viselkedik vagy folytatólagosan sportszerűtlenkedik. Végleges fegyelmi büntetés ? A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki továbbra is obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használ bárkivel szemben a jégen vagy a csarnok területén, holott korábban már kapott kisbüntetést vagy technikai kisbüntetést ezért. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor úgy is kiszabható a végleges fegyelmi büntetés, hogy a vétkes korábban nem kapott kisbüntetést vagy technikai kisbüntetést. Végleges kiállítás ? A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki bárki mást megfélemlít, rasszista, etnikai színezetű vagy szexuális töltetű megjegyzésekkel illet, leköp vagy vérrel beszennyez.

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága továbbra is a legszigorúbb szankciókkal fogja büntetni azon résztvevőket, akik a játékvezetők tisztességét megkérdőjelezik, szidalmazzák, fenyegetőleg lépnek fel ellenük, vagy bármilyen fizikai kontaktusba lépnek velük.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Garrett Clarke-ot, az ASC Corona Brasov játékosát 2 mérkőzésről eltiltja.

A játékos részére a mérkőzés folyamán végleges kiállítás (MATCH) büntetést szabtak ki a játékvezetők. A végleges kiállítás automatikusan legalább egy mérkőzésről való eltiltást von maga után. Garrett Clarke a fenti szabály értelmében plusz 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő mérkőzéséről.

A játékos a büntetését csapata soron következő MOL Liga-mérkőzésein tölti le.”

A kanadai hátvéd így már csak az utolsó alapszakaszmeccsen játszhat majd. Az aktuális túrán kihagyja az UTE és a Ferencváros elleni meccset, majd odahaza a HK Beograd ellen sem léphet jégre. Legközelebb február 2-án a Brassó?Debrecen mérkőzésen láthatjuk.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum