Be kell venni a grazi Bunkert

   

A Villachhal és a Grazcal zárta az alapszakaszt és a Grazcal és a Villachhal kezdi a középszakaszt a Fehérvár.

Gyorsan viszontlátja egymást a Volán és a Graz, mindössze öt nappal az alapszakasz végi fehérvári 1-5 után. Az emlékek még frissek, a revánsvágy mindennél nagyobb lehet, a feladat több mint szép de ugyanakkor nehéz is, négypontos hátrányból indulva 10 forduló alatt felverekedni a csapatot az alsóház első két pozíciójának valamelyikébe. A jó hír, hogy a Fehérvárnak még a saját kezében van a sorsa. A rossz, hogy ez pillanatnyilag azt jelenti, 10 győzelemmel biztosan az élen végez a csapat. A négypontos hátrányt figyelembe véve nyilvánvalóan nem is lehet más céljuk Saraueréknak, mint hogy hárompontos győzelemmel indítsák a középszakaszt. Nincs szó teljesíthetetlen feladatról, ebben az idényben is sikerült már idegenben legyőzni a graziakat. December 7-én, a nemzetközi szünet utáni nagy menetelésben 4-3-ra győzött a csapat a felújított Bunkerben.

A sikerhez némi átlényegülésre lenne szükség a csapat részéről. A Fehérvár borzasztó januárt produkált, a hét meccsen megszerezhető 21-ből 4 pontig jutott, 12 gólt lőtt és 25-öt kapott, miközben pénteki ellenfelének ugyanebben az időszakban 21-ből 15 pontja lett, 21-12-es gólkülönbség mellett. Az utolsó 4 fehérvári meccs különösen elkeserítő lett, 0 pont 6-18-as gólkülönbséggel. A rossz formának azonban egyszer véget kell érnie, és soha jobb alkalom nem volt még erre, mint az, hogy véget ért az alapszakasz és kezdődik a középszakasz. Külön pikantériát ad a meccsnek, hogy az eltelt pár napban a Graz leigazolta a Fehérvár volt játékosát, Mike Boivint, akire annál is inkább szükségük volt, mert sérülések és betegségek miatt a graziak bevethető hátvédállománya jelentősen megcsappant.

“A legutóbbi mérkőzéseinken a helyzeteink nagy részét kihagytuk – nyilatkozta a ligahonlapnak Benoit Laporte, a Fehérvár Av19 vezetőedzője. – Ráadásul könnyű gólokat is kaptunk sorozatban. A Graz jó csapat tehetséges játékosokkal, ráadásul az utóbbi időben remek formában is van. Doug Mason érkezésével jóval fegyelmezettebbé vált a játékuk. Nagyon kemény kihívás előtt állunk, de mindannyian késznek érezzük magunkat megfelelni ennek.”

“Jó a hangulat a csapatban – mondta a graziak védője, Sven Klimbacher. – Jók az érzéseink, mindannyian úgy gondoljuk, hogy amennyiben hozzuk azt, amit tudunk, megfelelő teljesítményt nyújtunk, akkor el tudjuk érni a rájátszást.”

A Graz a legutóbbi 3 idényben nem tudott bejutni a legjobb 8 közé, a Fehérvárnak ez tavaly nem sikerült, az azt megelőző két évben viszont igen.

Graz Bunker 2

Graz–Fehérvár 5-2

   

Hiába szerzett vezetést a magyar EBEL-gárda a Graz otthonában, végül simának mondható vereséget szenvedett.

A találkozó első gólját Sarauer lőtte kereken 8:00-nál, de nem sokáig örülhettünk ennek, bő két perccel később az egykor fehérvári Boivin egyenlített. Annak ellenére, hogy az első és a második harmadban is többet lőttünk kapura, gólokat inkább a házigazdák értek el. Bár 3-1 után ismét közelebb kerültünk – Orbán Attila talált be, Erdély Csanád asszisztált –, Zusevics az újabb szünet előtt gondoskodott róla, hogy a hazai szurkolók nyugodtabban várhassák a végjátékot. Hogy még kevésbé legyenek izgatottak, azt McLean intézte el Sofron István kiállítása alkalmából. Ekkor már csak szűk hat perc volt hátra, ami jegyzőkönyvbe kívánkozó események nélkül lepergett annak rendje-módja szerint.

Az EBEL-alsóház további eredményei sem nekünk kedveztek. Finoman szólva sem. A Villach elgázolta szegény Ljubjanát – két harmad után 8-0 volt, a vége 8-2 lett –, és a Znojmo sem kímélte a Dornbirnt. Ezzel máris kettészakadt a mezőny, kilenc, hét és öt ponttal állnak az éllovasok, miközben a Volán nullán maradt. Vasárnap a Villach jön Fehérvárra, muszáj lesz elkapni, különben tényleg túl hamar véget ér a középszakasz érdemi része csapatunk számára.

A mérkőzés nagy részében jobbak voltunk náluk

   

A grazi edző is a Volánt látta jobbnak.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): A hazaiak edzőjével beszélgettem a mérkőzés után, aki azt mondta, a mérkőzés nagy részében jobbak voltunk náluk. Egyetértettünk, hogy a két csapat közötti különbséget a helyzetkihasználás jelentette. Vannak ilyen mérkőzések, sajnos ez most a lehető legrosszabbkor jött. Ha ilyen intenzitással játszunk minden mérkőzésen, és megtaláljuk a módját annak, hogy lőjünk két gólnál többet – hiszen ha az elmúlt hat mérkőzést nézzük, nem lőttünk kettőnél több gólt –, megadjuk magunknak az esélyt a győzelmekre. Ma 44-30 volt a kapura lövési arány a javunkra, rengeteg helyzetet dolgozunk ki, azonban a végén két üres kapus helyzet is kimaradt. Ez megbosszulja magát, emellett megint két gólt kaptunk előnyből, ráadásul könnyű gólokat. A graziak sikeréhez egy kiemelkedő kapusteljesítmény is társult, és ahogy említettem, a gólerős játékosaik befejezték a helyzeteket, nekünk pedig ez nem sikerült.

(Forrás: fehervarav19.hu)

EBEL, 1519 néző. Játékvezetők: Kincses, Smetana, Kaspar, Nemeth.
Dahm: 93,5% (Höneckl)
K
Rajna: 78,3% (Hetényi)
Weihager, Pöck, Ograjensek, Brophey, Beach
1
Vernace, Schiestel, Sofron, Vas, Kóger
Boivin, Klimbacher, Woger, Feichtner, Pirmann
2
Manavian, Owens, Bodó, Sarauer, Erdély
Pelech, Reinthaler, Zusevics, McLean, Setzinger
3
Orbán, Szirányi, Sárpátki, Maylan, Vincze
Trost, Petrovitz, Natter, Zierer
4
Szabó B., Szabó D., Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:00 FHA Sarauer Owens
1-1 10:10 G99 Boivin Trost
2-1 21:54 G99 PP Woger Boivin Setzinger
3-1 29:33 G99 Setzinger
3-2 35:41 FHA Orbán Erdély Bodó
4-2 38:02 G99 Zusevics McLean Setzinger
5-2 54:04 G99 PP McLean Pöck
22 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum