Hat hét múlva zárul a játékospiac az NHL-ben

 

A teljes újjáépítés előtt álló Avalanche áll a figyelem középpontjában, illetve két sztárjátékosa: Matt Duchene és Gabriel Landeskog.

A közelgő határidő alkalmából a TSN összeszedte, kik lehetnek a legesélyesebbek, hogy a szezon közbeni átigazolási határidő előtt váltsanak csapatot. Természetesen számtalan ilyen lista kering a szakportálokon, de talán ez volt az első és leghosszabb a hasonlóak közül. Visszatérve az Avalanchre, két topcsatára esélyes ugyan valamilyen csereügyletre, de azt még a TSN is hozzáteszi, hogy minderre nyáron van a legnagyobb esély, hiszen akkor jobban pezseg a piac, több a potenciális vevő. Landeskog mindenesetre máris kijelentette a Detroit Postban, hogy esze ágában sincs elhagyni Coloradót, még nagyon sokáig akar jelenlegi állomáshelyén szolgálni. Az Avs a liga jelenlegi legrosszabb csapata, a csapat 21 éves fennállása óta nem állt ilyen alacsony pontszámmal. Joe Sakic általános igazgató szerint a gárda teljesen demoralizált állapotban van, muszáj újraépíteni az egészet az alapoktól. Azt is nyilatkozta, hogy gyakorlatilag bármilyen üzletre nyitott, három játékosnak van bérelt helye és az NHL egykori legfiatalabb csapatkapitánya nincs köztük. A szakvezetés szerint Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen és a 2016-ban az első kör 10. helyén draftolt Tyson Jost mozdíthatatlan csak. Ezért esélyes, hogy előbb-utóbb megválnak legponterősebb játékosuktól, Duchene-től is.

duchene-hanzal-landeskog-iginla-doan

A másik nagyon aktív csapat az eladási oldalon az Arizona Coyotes lehet, amelynek a trade deadline az utolsó időpont, amikor még kaphat valamit két szabadon igazolható tapasztalt játékosáért, Martin Hanzalért és Radim Vrbatáért cserébe. A hátvédek közül Kevin Shattenkirk az egyetlen hátvéd a húsz legesélyesebb játékos között. A rövidesen 28. születésnapját ünneplő játékosról csapata, a St. Louis Blues már korábban kijelentette, hogy anyagilag megengedhetetlen kategóriát képvisel. Jelenlegi fizetése 4,25 millió dollár, de jövőre kinéz számára egy hétéves, 50 millió dollár értékű kontraktus. A jobbkezes bekkre az Edmontonnak nagy szüksége lehet, aminek következtében viszont Jordan Eberle helye válik bizonytalanná. Az egykori első körös draft gyenge szezont fut, 46 meccsen mindössze nyolc gólt lőtt, hatmilliós szerződése kicsit sok ezért a teljesítményért.

eberle

Szintén feltűnő, hogy mennyi ? szám szerint öt ? kapus szerepel a listán, köztük a Világkupa egyik legjobb teljesítményt nyújtó ásza, Jaroslav Halak. Az Európa-válogatottban a Világkupán 94% fölött teljesítő szlovák hálóőrnek még egy éve van szerződéséből, szóval az ő esetében is viszonylag nagy meglepetés lenne, ha az Islanders máris megválna tőle. Ugyanez igaz a lista utolsó helyezettjére, James van Riemsdykra. Torontóban ugyan minden egykori játékostól igyekeztek megválni, ő azonban az új érában is bizonyított, 15 gólnál jár, amelyek közül ráadásul 12-t egyenlő létszám mellett lőtt, amivel hatodik az egész ligában. Ráadásul a Toronto az idő előre haladtával egyre inkább playoffesélyes csapatnak néz ki, ami tovább gyengíti eladásának sanszait, bár érdeklődés kétségkívül lesz iránta.

Mint látható, ez egy előzetes lista, egyelőre egyik jelölt eladása sem túl valószínű. Ugyanerről számolt be a témában legjobban értesült Bob Mackenzie is, aki szerint egyelőre a beszélgetős fázisban tartanak a csapatok, a konkrét lépésekkel még mindenki kivár.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum