DAB-veréssel maradhatna a MAC nyakán az UTE

   

Ahogy a MAC-nak, úgy az Újpestnek is nehéz ellenfél jutott hétfő estére.

Bár a Dunaújváros hullámzó teljesítményt nyújt, igyekszik ezen változtatni a klubvezetés. Menesztették Lee Gilbertet, helyére a finn Heikki Malkkiát szerződtették. A finn szakvezető egy fontos győzelmet már felmutathat, mégpedig épp az UTE ellen: nem egészen egy hete a Magyar Kupa-selejtezőn komoly előnyt sikerült kiharcolni a feléig, onnan pedig be tudta húzni a csapat a fontos 3 pontot, kiejtve ezzel az újpestieket a kupából.

A csapat húzóembere kétségkívül Keegan Dansereau. A kanadai csatár elképesztő szezont fut, jobbat mindkét miskolci événél. Bár még messze nem tart annyi meccsnél, mint az előző két szezonban, máris túlszárnyalta akkori teljesítményeit. Toronymagasan vezeti a kanadai táblázatot, első a góllövőlistán és társbérletben a legjobb gólpasszosok listáján is. Ráadásul nem egy emberen múlik csapata eredményessége, hiszen Azari Zsolt, Justin Cseter és Danyil Kaszkov is meccsenként 1 pont felett termel, és e szint közelében van Becze Tihamér is. Ugyanakkor hiába vannak remek formában játszó védői is a csapatnak, viszonylag sok gólt, meccsenként több, mint 3-at kapnak, ami azt eredményezi, hogy jelenleg az 5. hely visszaszerzésén kell dolgozniuk. A legreálisabb célkitűzésük az alapszakasz végi 4. hely és a negyeddöntős pályaelőny megszerzése lehet.

A házigazda UTE is komoly fejtörést tud okozni a szakvezetőknek és a szurkolóknak. Remek novemberi teljesítményüknek köszönhetően a mezőny élére rakétáztak, majd a decemberi 8 meccsen elvesztett összesen 6 pont elegendő volt a pozíció megtartására. A január aztán közel sem sikerült olyan meggyőzőre. A Magyar Kupát is beszámítva 5 mérkőzésből 3 vereség és 2 győzelem a mérleg, de ami igazán elgondolkodtató, az a játék képe. Többször is megkísértették a sorsot a játékosok, elengedték az ellenfelet több góllal, aztán vagy sikerült fordítani, vagy nem. Történetesen a Dunaújvárosban lejátszott Magyar Kupa meccsen nem.

Miközben megvan a rájátszás, és élesíteni kellene a formát a kieséses szakaszra, úgy tűnik, mintha a játékosok mentális pihenőt tartanának. Nem elég feszesek, fegyelmezettek, összeszedettek. Nem könnyíti meg a dolgukat az sem, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen Andrej Hebar, a csapat vezéregyénisége egy valóban túl könnyű szívvel megítélt kiállítást követően végleges fegyelmit küzdött ki magának, így kényszerpihenőn lesz a DAB ellen.

Mindkét csapatnak szüksége lenne a pontokra, így remélhetőleg kiélezett, színvonalas küzdelmet láthatnak a nézők a csarnokban vagy a televíziók előtt.

UTE–DAB 4-1

   

Tükörsima győzelemmel tartja a lépést az élmezőnnyel az UTE.

A DAB nem tudta megismételni a Magyar Kupában a lila-fehérek ellen mutatott teljesítményt, másfelől nézve az UTE ezúttal az elsőtő az utolsó percig komolyan vette a mérkőzést. Már az első harmadban is dominált Szilassy Zoltán csapata, Frolik góljával vezetést is szerzett, már az 5. percben. A DAB nem találta a ritmust, az UTE pedig a második harmadban eldöntötte a mérkőzést. Nemes Benjámin szép emberelőnyös játékból duplázta az előnyt, majd Ropret és Frolik is betalált. A 33. percben, 4-0-nál kapust cserélt a vendégcsapat, ez jót tett hátul, de a meccs menetébe továbbra sem tudott beleszólni az újvárosi csapat.

Becze Tihamér a 39. percben szépített ugyan, ennek köszönhetően a vendégek alaposan felpörögtek a záró húsz perc elején. Köze jártak a további felzárkózáshoz, de csak kapuvasig jutottak. Legalább egy 6-7 perces komoly hokit is láthattunk ezen a meccsen, mindkét csapat jól pörgött ekkor. Gól ugyan már nem esett, de jó ritmusú oda-vissza játékkal búcsúzott a mérkőzés. Az UTE-győzelem jogosságához kétség sem fért.

Erste Liga, Megyeri út, 215 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Pálkövi, Váczi.
Sila: 96,7% (Ágoston)
K
Duschek: 85,7% (Koitmaa: 100%)
Huba, Kiss, Benk, Frolík, Ropret
1
Ölander, Hudec, Dansereau, Cseter, Azari
Hegyi, Gröschl, Nemes, Tóth, Csányi
2
Hruby, Ladigin, Becze, Török, Kaszkov
Nagy N., Kovács, Szalma, Dósa, Pápa
3
Lencsés, Hüffner, Odnoga, Nagy M., Tanka
Virág, Pokornyi, Dömötör, Turbucz
4
Léránt, Németh, Borbás
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Malkia Heikki, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:33 UTE Frolík Benk
2-0 22:43 UTE PP Nemes Gröschl Hegyi
3-0 25:37 UTE Ropret
4-0 32:23 UTE Frolík Benk Ropret
4-1 38:58 DAB PP Becze Cseter
44 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 38

Az UTE–DAB galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum