A Debrecen megelőzheti a DAB-ot

   

A Titánoknak a rájátszás a tét. Nagy kérdés, melyik csapat mennyit tanult pénteken.

Sorra hajtják végre a bravúrokat a rájátszásért küzdő csapatok a MOL Ligában. Múlt hét végén a Titánok legyőzték a MAC-ot, amivel levegőhöz jutottak, pénteken viszont a Ferencváros az UTE otthonában aratott 5-4-es sikerrel mutatta meg, hogy korai lenne még leírni. Továbbra is a fehérváriak állnak jobban, 34 meccsen szerzett 41 pontjukkal a hetedikek, míg a Ferencváros három pont hátrányban követi őket. A Galati kilencedik, 33 meccsen 37 pontot szereztek Bushbacherék.

Vasárnap a Titánok Debrecenbe utaznak. A hazaiak az ötödik helyért hajtanak, amit egy rendes játékidős győzelemmel meg is szerezhetnek, igaz, az éppen pihenő DAB-bal szemben így is meccstöbbletük van.

A DHK azonban alaposan belehúzott a héten, leigazolta Jesse Dudast és a kanadai Jesse Schultzot is, akik első MOL Liga-meccsükön pontokat isszereztek, a csatár 2 gólja mellett egy gólpasszt jegyzett, a magyar válogatott bekkje két gólpasszt adott. Ezekre óriási szükség volt pénteken, hiszen üres kapura elért góllal nyertek 5-3-ra a szerb ligaújonc ellen. Jason Morgan vezetőedző nem volt elégedett a meccs után a Nemzeti Sportnak nyilatkozva. Azt mondta, nagyon gyengén kezdtek, kissé lebecsülték ellenfelüket. Kóger István is nyilatkozott már hálásabb pozícióból ugyanott, ők 7-1-es zakóba szaladtak bele hazai pályán a címvédő Miskolc ellen. Kóger azt emelte ki, hogy elsősorban a védekezést kell rendbe rakni, illetve túl kell tenni magukat a nagy különbségű vereségen.

A Titánoknak nincsenek rossz emlékeik a Debrecen elleni meccsekről, hiszen háromból kétszer győztek, egyszer idegenben is. Az utolsó csatát viszont a hajdúságiak nyerték, ráadásul nagy különbséggel, december 26-án Fehérváron 5-2-re diadalmaskodtak. A két csapat idei párharcainak specialistája Kiss Patrik. A juniorválogatott csatár a három meccsen három gólt szerzett, miközben a két csapat egyetlen másik hokisa sem tudott még csak duplázni sem.

DHK

Fotó: Szepesi Boglárka

Debrecen–Fehérvári Titánok 4-3

   

Németh Attila és Hári Norbert továbbra is jó formában van, vezetésükkel a hazaiak megelőzték a DAB-ot.

A kis Volán debreceni vendégjátéka nyújthatott volna némi gyógyírt az EBEL-csapat hazai vereségére. S bár Kóger István szintén a rájátszásért küzdő lelkes csapata hatvan perce át nyitottá tette a meccset, végül pont nélkül távozott a DHK-tól.

Az elején a hazaiak gyorsan kétgólos előnybe kerültek, Németh Attila és Bezrukov révén, de a Titánok is megérkeztek a meccsbe, megállították a hazaiakat és a végén még szépíteni is tudtak, Kocsis Ferenc talált be.

Innentől kezdve felváltva lőtték a gólokat a csapatok, de a Volán mindvégig csak loholt a Debrecen nyomában, utolérni nem tudta. Az utolsó harmad nagyon izgalmasan alakult, 4-3 után két emberelőnyt is kapott a Fehérvár a végjátékban, de Gyenes Dávid vezetésével megóvta kapuját a DHK, így begyűjtötte mindhárom pontot.

A hazaiaknál Németh duplázott, Hári 1+1-gyel zárt, a vendégeknél a hátvédek szerepeltek ponterősen, Szaller két gólpasszt adott, Reiter Attila és a fiatal Szabó Bence pedig gólt lőtt.

Rejtély, miért rontjuk el a mérkőzések elejét

 

Kívülről úgy tűnhet, néha a saját dolgát nehezíti meg a Debrecen.

Jason Morgan (vezetőedző, Debreceni HK): Küzdelmes mérkőzés volt, jól hajtottak a fiúk. Lehet, hogy kívülről úgy tűnt, néha a saját dolgunkat nehezítjük meg, de figyelembe kell venni, hogy 14 percet játszottunk emberhátrányban, ami nagy terhet ró a kulcsjátékosokra, akiket ilyen helyzetekben is a pályára kell küldeni. Most néhány napos pihenő következik, ami azért szükséges, hogy a játékosok kipihenjék magukat és feltöltődjenek. Ezután folytatjuk a felkészülést egyrészt a MAC elleni Magyar Kupa-mérkőzésre, másrészt a MOL-meccsre a Csíkszereda ellenében.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Számomra rejtély, hogy az utóbbi időben miért rontjuk el a mérkőzések elejét. Most három perc alatt az első és a második sorunk is gólt kapott. Ekkora hátrányt ledolgozni ezzel a Debrecennel szemben nem könnyű. Mi azonban megpróbáltuk, volt is rá lehetőségünk, a végén nem sok hiányzott. A rájátszásért le kell győznünk a Csíkszeredát és a Belgrádot, de azért jól jönnének az extra pontok is az előttünk álló csapatok ellen.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 309 néző. Játékvezetők: Varjú, Sós, Soltész, Sipos.
Gyenes: 93,0% (Pleszkán)
K
Lemay: 89,7% (Scola)
Bezrukov, Berta, Koszourov, Piszkunov, Hári
1
Krogh, Takács, Kocsis, Just, Kiss
Varga A., Smith, Németh, Brown, Schultz
2
Imre, Láday, Erdei, Hamvai, Shupe
Hetényi, Wéber, Vincze P. T., Molnár, Vaszjunyin
3
Korbuly, Reiter A., Varga B., Pillók, Mazzag
Györfy, Pados, Godó
4
Szabó B., Szaller, Szász, Sofron, Balogh
Morgan Jason
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:10 DHK Németh Brown Schultz
2-0 03:10 DHK Bezrukov Hári Piszkunov
2-1 19:57 FHA Kocsis Szaller
3-1 23:27 DHK Hári Godó
3-2 37:44 FHA Reiter A. Pillók Varga B.
4-2 42:27 DHK Németh Brown Schultz
4-3 51:35 FHA Szabó B. Mazzag Szaller
39 Kapura lövések száma 43
14 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum