Megléphetnek kihívóik elől a Jegesmedvék

   

Ha verik a Belgrádot, kissé lerázzák az UTE-t és a MAC-ot.

Három januári győzelemmel fordult rá az alapszakasz-elsőségért folytatott verseny célegyenesére a DVTK, amelynek papíron relatíve könnyű mérkőzései vannak hátra a 40 meccses etapból. Azonban éppen a HK Beograd karácsony előtti, miskolci győzelme demonstrálta, hogy egyetlen játékosban vagy csapatban sem merülhet fel, hogy lehetnek előre lefutott mérkőzések. Ráadásul a szerbek többek között éppen a miskolci győzelmük hatására még egyáltalán nem tettek le a rájátszásba jutásról, bár nincsenek túl jó lapjaik ebben a versenyben. 10 pont és egy mérkőzés a lemaradásuk a 9. helyezett Galati-hoz képest, míg a jelenleg 8. Ferencvárosnál 11 ponttal gyűjtöttek kevesebbet kettővel kevesebb összecsapáson. A Titánok 5 győzelemnyi, 14 pontos előnye pedig – tekintve, hogy csak 8 meccse van hátra a szerb újoncnak – a behozhatatlan kategóriába tartozik.

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a belgrádiak mindent meg fognak tenni a minél jobb eredményért. Nemanja Jankovic edző éppen a legutóbbi, szerb győzelemmel végződő meccs előtt váltotta a svéd Christer Dreberget, és azóta jobban a játékosok közé van dobva a gyeplő. Ennek eredménye egyrészt a több pont, másrészt a több kiállítás is. Dreberg igyekezett skandináv stílusra szoktatni a társaságot, Jankovic tanítványai viszont rúgnak, csípnek, harapnak ha kell, így igazán kellemetlen ellenféllé vált a HKB.

A miskolciak hátralevő ellenfelei között egyetlen élcsapat sincs már, viszont még ötször játszanak olyannal, aki élethalálharcot vív a rájátszásba jutásért, és ez sem kellemes feladat. Ilyenkor ezek a csapatok mindent bevetnek a cél elérése érdekében, motiváltak, nehéz ellenük játszani. A DVTK, a MAC és az UTE is megmutatta viszont, hogy  az élen állóknak ebben a szakaszban sokszor máshol járnak a gondolataik, szakvezetőiknek nehezebb felpörgetni őket a szükséges szintre. Márpedig a szombat egyetlen MOL Liga-mérkőzésén a kulcs az lehet, hogy képes lesz-e a címvédő hozni ugyanazt a fegyelmezett, megalkuvás nélküli játékot, amely a mezőny élére repítette és ott tartja.

DVTK Jegesmedvék–HK Beograd 9-1

   

A címvédő a Fehérvári Titánok után a szerbeket is magabiztosan győzte le, és kiütéssel vágtak vissza a legutóbbi kellemetlen vereségért.

A HK Beograd ismét szűkös kerettel érkezett Miskolcra, de a hazaiaknál is voltak komoly hiányzók, elég csak Galanisz, Miskolczi, Vojtkó, Ritó nevét említeni. A kérdés az volt, hogy az újonc meg tudja-e ismét tréfálni a címvédőt, mint azt legutóbb tette. A mérkőzés úgy indult, hogy ez nem történhet meg még egyszer, hiszen már a 4. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Miután kipasszolták a vendégvédelmet, Magosi lőtte a korongot két lépésről a hálóba (1-0), majd egy perc múlva Tóth szinte pontosan ugyanarról a helyről talált be (2-0). A 6. percben egy kemény lövés találta fejbe Rankovicot, akit vérző sérüléssel vittek le, így a vendégek kapuscserére kényszerültek. A 8. percben két percre kettős előnybe kerültek a hazaiak, ezt 25 másodperc alatt váltották gólra, Pavuk révén (3-0). A szimpla fórból is sikerült a Jegesmedvéknek gólt szerezni, Sági a kapuvas mellől húzta be a korongot a gólvonal mögé (4-0). A találat után a belgrádi tréner időt is kért, hogy megpróbálja rendezni a szétzilálódni látszó sorokat. Ezután is egyoldalú játék folyt a jégen, a miskolci kapuban kezdő Kiss Bencének kevés dolga akadt. A belgrádiak meg sem tudták közelíteni legutóbbi teljesítményét, és nem tudták kihúzni a harmadot újabb kapott gól nélkül. Bő egy perccel a vége előtt Joe keveredett a vendégkapu elé, közeli lövése Trifonovról visszapattant rá, róla pedig a kapuba csorgott a korong (5-0).

A második harmadban nem változott a játék képe, a Jegesmedvék nagy fölényben játszottak, a szerb csapat csak emberelőnyben tudott huzamosabb időt eltölteni a támadó harmadban. A 26. percben – 4 a 4 elleni szituációban – ismét kipasszolták a miskolciak a belgrádi védelmét, és végül Pavuké lett a góllövés dicsősége (6-0). A macska-egér harc következő jegyzőkönyvi pillanata a 33. percben jött el, amikor Pavuk vette észre a kapu előtt üresen maradt Magosit, remekül passzolt neki, a válogatott csatár pedig nem hibázott (7-0). A harmad további része kevés izgalmat, és még kevesebb, egészen pontosan nulla gólt hozott.

A harmadik játékrész egy áthúzódó belgrádi emberelőnnyel kezdődött, amiből kettős fór lett, ám gólt végül ezek lejárta után 19 másodperccel tudtak lőni: Saliji szép cselek után fonákkal emelt a miskolci kapuba (7-1). Gyorsan jött a válasz, 43 másodperc elteltével Sági oldalról lőtte ki a bal felső sarkot (8-1). A 49. percben már egy komolyabb kiütés körvonalazódott, miután Tóth nagy lövése akadt be a sarokba (9-1). Az utolsó percek már komoly izgalmak nélkül telt el, így a Jegesmedvék végül kiütötték szerb ellenfelüket.

 

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Kitűnően kezdtünk, nagy nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, és szép gólokat lőttünk. Ezek mellett sok helyzetünk is volt. Több remek teljesítmény is volt a csapatban, így megérdemelten győztünk ilyen arányban is.

Nemanja Jankovic (vezetőedző, HK Beograd): ”Pénteken egy kemény meccset vívtunk Debrecenben, és úgy tűnik, az túl sokat kivett a csapatból. Egyszerűen nem álltunk készen a mérkőzésre, és ez megbosszulta magát.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 760 néző. Játékvezetők: Halassy, Kincses, Kis-király, Kormos.
Kiss: 97,1% (Adorján)
K
Rankovic: 75,0% (Trifonov: 85,1%)
Láda, Leppanen, Pavuk, Magosi, Sági
1
Albers, Szabados, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
Gőz, Kuqali, Hajós, Popovics, Tóth
2
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Bjelogrlic, Saliji
Bernáth, Joe, Johnston, Toulmin, Sakaris
3
Novakovic U., Brkusanin, Ristic, Zwick, Novakovic P.
Szopos, Albert
4
Anic
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Jankovic Nemanja
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:07 MIS Magosi Sági Pavuk
2-0 04:05 MIS Tóth Bernáth Hajós
3-0 07:58 MIS PP2 Pavuk Magosi Leppanen
4-0 09:20 MIS PP Sági Pavuk Láda
5-0 18:48 MIS Joe Johnston Sakaris
6-0 25:26 MIS Pavuk Magosi Láda
7-0 32:56 MIS Magosi Pavuk Sági
7-1 43:08 BEO Saliji Despotovic
8-1 44:51 MIS Sági Szopos Magosi
9-1 48:15 MIS Tóth Joe Kuqali
55 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 12

A DVTK–HK Beograd góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum