Dobj egy teniszlabdát!

 

Nem csak medvét, polipot és patkányt hajigálnak a jégre. Más tradíciók is vannak a hokiban.

Darmouthban 1998 óta teniszlabdát dobálnak a jégre a Princeton elleni meccs első gólja után. 19 éve ugyanis egy princetoni diák ezt tette, a kapust vette célba. A következő évben néhány tanuló a Princeton elleni Darmouth-meccsen az első gól után bosszúból teniszlabdát dobott a jégre. Az azóta eltelt közel két évtized alatt egyre többen csatlakoztak hozzájuk, és az egyszeri eset hagyománnyá nőtt. Legutóbb január 6-án repültek a labdák, amikor a Big Green simán ? 5-0-ra ? verte a Princetont.

Floridában patkányt, Detroitban polipot, New Hampshire-ben halat dobnak a jégre a ’70-es évek elejétől. Bő négy évtizeddel ezelőtt a UNH nem a legfelsőbb szinten, hanem az egyetemi liga második vonalában játszott. Olyan rosszul, hogy egy szurkoló bedobott egy halat azzal a felkiáltással, hogy a játék színvonala olyan, mint ez a halé. Másodosztályú. Az egyszeri partizánakcióból hagyomány lett, így a Wildcats évente rendez haldobálást, amely egyszer különös fordulatot vett. A Yale egyetem másodedzőjét eltalálták egy hallal, ami adományként egy helyi árushoz került, ő pedig azóta is őrzi az ereklyét.

De nemcsak New Hampshire-ben dobnak halat a jégre rendszeresen, hanem a Cornell?Harvard örökrangadón is, ahol gyakran egy csirkét is bevesznek a dobálásba. A két csapat rivalizálása több mint egy évszázadra, az 1909/10-es szezonra vezethető vissza, a Cornell egyetem Élet és Tudomány tanszékének a hallgatói ekkoriban kezdtek el dugdosni mindenhova halat, ahol a Harvard diákjai megfordultak. A nem éppen illatos trükköt a Harvard tanulói is átvették, így a két csapat meccsén kölcsönösen dobálják a halakat.

Michiganben, Wisconsinban és Észak-Dakotában nem a dobálás a menő, a szurkolók mégis egészen egyedivé tudják tenni a mérkőzéseket. Az egyetemi futballmeccs ugye nem létezhet rezesbanda nélkül, ebben a három államban azonban a jégkorong sem. Ezért egészen különleges látványt nyújt a Michigan Tech’s, az University of Wisonsin és a North Dakota mérkőzésein a lelátó, amikor a banda rázendít, és hullámzik az egész szurkolótábor.

A Lake Superior mérkőzésein minden győzelem után a játékosok leveszik a korcsolyát, és szerelésben felmennek a győzelmi harangot megkongatni. Egyesével, jó hangosan.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum