A fiatalok harcolják ki a legtöbb büntetőt az NHL-ben

 

Johnny Gaudreau a liga legjobbja a kiállítás-pluszmínuszokban.

Érdekes összeállítást közölt a TSN arról, hogy az idény első felében kik voltak azok a játékosok, akikről a legtöbbször állítottak ki ellenfelet. Az elemzés több szempontból is érdekes eredményt hozott. Az adatok forrása a www.corsica.hockey nevű adatelemző oldal volt. A képen látható bal oldali oszlop azt a 10 játékost mutatja, akik a legtöbb kiállítást harcolták ki idén, míg a jobboldali e kiállítások számát mutatja 60 perc nettó jégidőre vetítve.

buntetok1

Az abszolút és relatív sorrend első négy helyezettje ugyanaz a jégkorongos. A legfeltűnőbb dolog, hogy mind a négyen roppant fiatalok, a Calgary Flames ásza, Johnny Gaudreau már-már veteránnak számít a maga 23 évével, a dán Nikolaj Ehlers 1996-os, Connor McDavid és Matthew Tkachuk 1997-es születésű. Az azonban mindegyikükben közös, hogy fiatal koruk ellenére csapatuk meghatározó játékosai, Gaudreau és Tkachuk 2. és 3. a Calgary kanadai táblázatán, előbbi 0,77 pont per meccses átlaga a legjobb a csapatban. Connor McDavid 12 ponttal vezeti a pontlistát Edmontonban, míg Ehlers holtversenyben első Edmontonban Scheifele-val.

Az előnyök kiharcolása mellett az sem mellékes ugyanakkor, hogy mennyi hátrányt szednek össze a játékosok. A következő táblázat éppen azt mutatja, hogy az előnyök és hátrányok mérlegében kik tartoznak a liga élmezőnyébe.

buntetok2

Mint látható, itt már megjelennek az idősebb játékosok is, de azért a lista éléről az előbb említett négy fiatal közül csak Tkachuk tűnik el. Gaudreau és McDavid előnye ráadásul igen komolynak mondható. Az pedig egészen elképesztő teljesítmény, hogy Gaudreau 35 meccs alatt egyszer sem volt kiállítva, miközben 20 előnyt harcolt ki csapatának.

Tkachuk megítélése már közel sem ilyen egyértelmű, hiába harcolt ki 22 előnyt, ha 24 alkalommal került miatta hátrányba csapata. Itt persze már az is számít, ki milyen sorban játszik, hiszen van olyan eset, amikor nincs más választás, mint szabálytalankodni, ez pedig nagyban függ egy adott sor minőségétől, az általuk végzett feladatoktól.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum