Sorozatterhelés alatt finisel a MAC Budapest

   

Tíz nap alatt hat meccset játszik a csapat, és közben rengeteget buszozik is. Fehérvárról indultak szerdán Szeredába, ahol a hazaiak számukra tét nélküli találkozón várják őket.

Csíkban kezdi idei utolsó romániai túráját a MAC, amely vasárnap Galacon, hétfőn Brassóban lép majd jégre. Győzelemmel búcsúztatta az óévet és győzelemmel köszöntötte az újat Majoross Gergely csapata, előbb a Miskolcot, utóbb a Debrecent győzte le, mégsem lehet elégedett a maximalista szakember, hiszen azóta két vereséget is begyűjtött. A DHK a Tüskecsarnokban vágott vissza a január 1-jei vereségért, a Fehérvár EBEL-es játékosai vezérletével fordított 0-3-ról hazai pályán. Ennek következtében a csapat lépéshátrányba került nagy riválisaival, a ligát vezető DVTK Jegesmedvékkel és az UTE-val szemben. A lemaradás természetesen minimális – négy-négy pont, miközben az újpestiek egy meccsel többet játszottak –, de éppen ezért kiemelten fontos, hogy Romániából minél több pontot szerezve térjenek haza. Ez annál is nehezebb lesz számukra, mert szerdán még Fehérváron léptek pályára a Magyar Kupában, majd csütörtök délelőtt értek célállomásukra, igaz, a 7-2-es győzelem nyilván könnyített valamit a buszozás fáradalmain.

A Csíkszereda számára sok tétje nincs a pénteki mérkőzésnek, lemaradása 15 pont a még éppen rájátszást érő helyen álló Galati-cal szemben, miközben már csak 7 meccse van hátra a szezonból. Az esélyt bátran nevezhetjük inkább matematikainak, mint reálisnak. Ilyen körülmények között Leo Gudas vezetőedző számára bőven van lehetőség arra, hogy azokat a játékelemeket gyakoroltassa játékosaival, amelyekre a román bajnokságban még szüksége lesz a csapatnak. Keleti szomszédunk bajnokságában kiélezett küzdelem folyik ugyanis a 2–4. alapszakaszhely megszerzéséért. Ebben a versenyben a Csíkszereda jól áll, húsz meccsen szerzett 38 pontjával egyelőre második, a gyergyóiaknak ugyanennyi pontjuk van, de hárommal több meccset játszottak, míg a galaciak 22 meccsen 35 pontot hoztak össze, ez a negyedik helyre elég.

A Sportklubnak idén nem termett sok babér a MAC ellen. A Tüskecsarnokban mindkét meccs szoros volt, az első annyira, hogy csak büntetőkkel tudott nyerni a hazai csapat, a Vákárban viszont kinyílt a gólzsák, Roczanov duplájával és Nagy Gergő 1+3 pontos teljesítményével 6-3-ra nyertek a vendégek három hónappal ezelőtt.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): Természetesen úgy állunk fel, hogy szeretnénk megkaparintani a győzelmet. A legnagyobb feladatunk az, hogy a védelmünket stabilizáljuk, és minél kisebb hibaszázalékkal kell játsszunk. Sajnos van három sérült csatárunk is, akik nem tudnak pályára lépni.

Csíkszereda–MAC 0-7

   

Nagy Gergő, Nagy Krisztián és Terbócs István vezérletével kiütötte a Csíkszeredát a MAC.

Nagyjából négy perc alatt eldöntötte a meccset a tavalyi MOL Liga-ezüstérmes. A 2. perc elején Terbócs, a 4. perc végén Nagy Krisztián szerzett gólt a tartalékosan felálló – Kana, Szolarjov és Molnár Zsombor hiányzott – Csíkszereda ellen. A második harmad elején a MAC 34-ese meglőtte a támadótrió harmadik gólját is, ami után Leo Gudas kapuscserére határozta el magát. A frissen beállt Onodi 5 percig bírta, ekkor Ruikka mattolta, majd a harmad végén csatlakozott a góllövőkhöz Bödök Bence és Keresztury Erik is. Ebben a harmadban óriási volt a MAC-fölény, szinte ráborult a pálya a szeredaiakra. Az utolsó 20 percben visszavett a MAC, feljött a Sportklub, így ezt a játékrészt csak 1-0-ra nyerték a vendégek, újfent a második sor góljával. A vége 7-0 lett, a Csíkszereda közel került ahhoz, hogy matematikailag is kiessen a rájátszásból.

Gólok nélkül nem megy

   

A MAC ezúttal csak azzal foglalkozott, ami a dolga, emiatt lett egyhangú a csíkszeredai mérkőzése.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): Gólok nélkül nemhogy nyerni nem lehet, de szorossá tenni sem az ilyen meccseket.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC Budapest): Megfogalmaztunk a meccs előtt egy pár célt. Az egyik az volt, hogy a szokásos magas energiaszintünket hozzuk, ami száz százalékig sikerült is. A másik az volt, hogy összpontosítottak és fegyelmezettek legyünk a végéig, függetlenül attól, hogy mit történik. Mindegy, hogy vezetünk, kapunk egy gólt, vagy kapunk egy rossz kiállítást. Mi csak azzal foglalkozzunk, ami a mi dolgunk. Azt gondolom, hogy ez az, ami nem mindig sikerült a korábbiakban, és ez okozta, hogy helyenként hullámzott a teljesítményünk. Ma ez is tökéletesre sikerült. Ennek volt köszönhető, hogy egy ilyen egyhangú meccs alakult ki.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Csomortani, Máthé, Péter, André.
Ruczuj: 83,3% (Onodi: 85,7%)
K
Arany: 100% (Bálizs)
Wood, János, Antal Zs., Valchar, Farkas
1
Pozsgai, Olson, Somogyi, Booras, Jubinville
Korenko, Papp, Sándor, Péter, Antal N.
2
Escobedo, Kovács B., Nagy K., Nagy G., Terbócs
Campbell, Gecse, Moldován, Molnár Z., Bíró
3
Ruikka, Vokla, Könczei, Kovács Cs., Keresztury
Orbán, Salló, Geréb, Egyed, Rokaly
4
Bödök, Mestyán, Silló, Tóth R., Schmál
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:14 MÚB Terbócs Nagy G. Nagy K.
0-2 03:45 MÚB Nagy K. Nagy G. Terbócs
0-3 21:04 MÚB Terbócs Nagy G. Nagy K.
0-4 26:51 MÚB Ruikka Somogyi Jubinville
0-5 34:11 MÚB Bödök Tóth R.
0-6 37:43 MÚB Keresztury Könczei Olson
0-7 41:48 MÚB Nagy G. Terbócs Kovács B.
35 Kapura lövések száma 46
4 Kiállításpercek 8

A Csíkszereda–MAC képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum