A Fehérvár szeretné megóvni pozitív mérlegét

   

A Titánok még csak kétszer játszottak a címvédő DVTK-val az idei MOL Liga-szezonban, de a megszerezhető 6 pontból 4-et eltettek. Harmadjára sem lesz könnyű dolguk.

Egy héttel ezelőtt a fehérváriak nagyon fontos mérkőzést nyertek egyik legfőbb riválisuk, a Ferencváros otthonában, majd bravúrgyőzelmet arattak a MAC ellen a Raktár utcában, így a korábbiakhoz képest kényelmesebb pozícióból várhatják az alapszakasz hajráját. Hét meccsel a vége előtt előnyük hat pont a zöldekkel szemben, a 8. helyezett galaciak lemaradása pedig négy pont. Ez a hajrá azonban csöppet sem lesz könnyű, hiszen kezdésként rögtön a DVTK Jegesmedvék csapatát fogadják pénteken, de a későbbiekben még a MAC-cal és a DAB-bal is játszanak, illetve a miskolciak látogatását is viszonozni kell. A belgrádi túra sem tartozik a legkönnyebb feladatok közé, a Csíkszereda ellen pedig idén nem találta az ellenszert a csapat, három meccsen három pontot szerzett mindössze. Ráadásul a nagycsapat is élethalálharcot vív az EBEL-ben, így onnan sem számíthatnak sok segítségre. Ami mellettük szól: az élcsapatok ellen kimondottan jól megy nekik, a MAC legyőzése mellett az UTE-t is elkapták kétszer, és egy alkalommal a Brassó sem tudta őket legyőzni. Ebbe a sorba illeszkedik a címvédővel szembeni mérlegük: Miskolcon 2-1-re nyertek, Fehérváron hosszabbításig vitték a meccset.

A DVTK-nak más céljai vannak idén, mint a Fehérvárnak, a miskolciak az alapszakasz-elsőségért hajtanak. Meglehetős sikerrel teszik, jelenleg is vezetik a tabellát, bár az UTE és a MAC szorosan ott van a nyakukon. Ahhoz, hogy ez így maradjon, a Fehérvárt mindenképpen le kellene győzniük, már csak az imént említett egymás elleni mérleg „helyrebillentése” miatt is. A csapat jó formában van, idén még nem kapott ki, a DAB után az UTE csapatát is legyőzte a múlt héten. Kedvező lehet a számukra, hogy a hátralévő nyolc meccsükből ötöt játszanak hazai pályán, Fehérváron kívül Dunaújvárosba és a Ferencvároshoz látogatnak még. A csapatból külön is érdemes megemlíteni Peter Sakarist az utóbbi időben nyújtott kiemelkedő teljesítménye miatt. A 24 éves kanadai csatár nyolcmeccses pontszerző szériában van, ezalatt nem kevesebb, mint tíz gólt és öt asszisztot szerzett.

A Fehérvár tehát elvileg ismeri a Miskolc elleni győzelemhez vezető utat, a MAC mellett a Titánoké az egyetlen csapat a ligában, amelynek pozitív a mérlege a listavezetővel szemben. A nagy kérdés az, hogy ez így marad-e a lefújás után.

 

Fehérvári Titánok–DVTK 1-7

   

A végig nagy fölényben játszó Miskolc könnyedén győzött Székesfehérváron.

Listavezetőhöz illő magabiztossággal kezdtek a Jegesmedvék. Mindössze fél perc elteltével a fehérvári csarnokot kiválóan ismerő Magosi passza után Sági tuszkolta a korongot a hazai kapuba (0-1). A gól után is lendületben maradtak a piros-fehérek. A 3. perc közepén Láda megduplázta a miskolci előnyt (0-2). A meccs eleje kísértetiesen emlékeztetett a pár nappal korábbi Titánok–MAC mérkőzésre, ezúttal azonban nem került háromgólos hátrányba a Fehérvár, mert az 5. percben Korbuly távoli lövésébe Kiss Patrik gólt érően tette bele az ütőjét (1-2). Eseménydús első öt percet produkáltak a csapatok. A szépítő találat után komoly erőfeszítéseket tett az egyenlítésért a Kisvolán, de Adorján állta a sarat. Láday kiállítása törte meg a házigazda lendületét. Az emberhátrányt kivédekezték Reiterék, de egyenlő létszámban a Gőz lövése utáni kipattanóra Pavuk ért oda a leggyorsabban, ezzel újra kettővel tartottak előrébb a vendégek (1-3). A kapusoknak a folytatásban is volt dolguk bőven. Mindkét együttes tüzelt becsülettel, de újabb gól már nem esett ebben a játékrészben.

Agilisabban kezdték a Titánok a középső harmadot, melynek elején Joe és Shupe kiállítása után négy a négyben felgyorsult a mérkőzés. A sok játékmegszakítás miatt viszont korántsem volt olyan folyamatos a játék, mint az előző húsz percben. A Miskolc magabiztosan őrizte előnyét, jól kontrollálta a meccset. Ahogy Kóger István az összecsapás előtt jelezte, mindkét kapusának lehetőséget biztosított. A kapuscseréből azonban nem jöttek ki jól a hazaiak. A 30. percben Hajós Miskolczival lövetett gólt (1-4) – ezt még Scola kapta, majd nem egészen egy percre rá Sakaris a frissen beállt Lemay-t is felavatta (1-5). A két gyors gól után futószalagon jöttek a miskolci helyzetek, csak Lemay-n múlt, hogy nem nőtt tovább a különbség. A másik oldalon Adorjánnak kevesebb dolga akadt, jobb híján magát szórakoztatta, többször is fejjel hárította a kósza hazai próbálkozásokat. Fehérvári emberelőny következett, de ebből is a DVTK alakított ki helyzetet, majd Pavuk szlalomozott át a komplett hazai védelmen – érett az újabb vendéggól, de csak kapuvasig jutottak Gőzék.

A záró harmad kérdése az volt, hogy szorosabbá tudja-e tenni a mérkőzést a házigazda, vagy könnyedén győz a Miskolc. Kóger István megkeverte a sorokat, próbálta felrázni a csapatát, de nem járt sikerrel. A 45. percben Toumlin szerzett korongot, ezt a szólót Lemay még védte. Egy perccel később, Miskolczi bombájánál viszont már tehetetlennek bizonyult. A Jegesmedvék kiválóan játszó csatára saját maga második, csapata hatodik gólját szerezte (1-6). Az 51. percben jöhetett a negyedik fehérvári emberelőny, de ez sem segített a fehérváriakon, Láda passzából Miskolczi emberhátrányban megszerezte a mesterhármasához még hiányzó találatot (1-7). A hetedik vendéggól után mindkét csapat játékosai csak a meccs végét várták. Lemay még bemutatott pár bravúrt, emiatt nem nőtt a különbség. A Miskolcnak harmadik nekifutásra sikerült rendes játékidőben legyőzni a Titánokat, akikből ezúttal hiányzott az erő, hogy megszorongassák a címvédőt.

Még pontokat kell szereznünk a playoffba jutásért

 

Ez volt a Titánok második nagy veresége a szezonban, ez belefér, de a mutatott játék kissé lehangoló volt.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): Harmincnégy meccset játszottunk idáig, ez volt a második ilyen nagy vereségünk: egyszer kikaptunk a MAC-tól hat nullára, és most ez. Ilyen hosszú időszakban azt lehet mondani, belefér, de a mutatott játék kissé lehangoló. Nem voltunk elég koncentráltak, a védekezésünket kell feszessé tenni, ott borzasztó nagy lyukakkal kellett szembesülnünk. Nagyon gyorsan el kell felejteni ezt a hatvan percet, és a hátralevő mérkőzéseken még pontokat kell szereznünk a playoffba jutásért.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK): Az volt a mérkőzés kulcsa, hogy már az elején gyorsan betaláltunk, és nyomást tudtunk gyakorolni a Fehérvárra. Végig jól járattuk a korongot, nagyon örülök annak, hogy ilyen védekező csapat ellen eredményesek voltunk, és sok gólt lőttünk.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 275 néző. Játékvezetők: Mayer, Haszonits, Gil, Soltész.
Scola: 80,0% (Lemay: 86,4%)
K
Adorján: 97,0% (Kiss B.)
Krogh, Szabó B., Just, Vizi, Shupe
1
Láda, Leppanen, Pavuk, Magosi, Sági
Imre, Láday, Kocsis, Hamvai, Kiss P.
2
Gőz, Kuqali, Hajós, Tóth A., Miskolczi
Reiter A., Takács, Varga, Pillók, Mazzag
3
Bernáth, Joe, Johnston, Toulmin, Sakaris
Erdei, Korbuly, Szász, Sofron, Balogh
4
Albert, Popovics, Szopos
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Bradley Douglas, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:31 MIS Sági Pavuk Leppanen
0-2 02:32 MIS Láda Johnston Sakaris
1-2 04:38 FHA Kiss P. Korbuly Kocsis
1-3 11:25 MIS Pavuk Gőz Sági
1-4 29:37 MIS Miskolczi Hajós Tóth A.
1-5 30:15 MIS Sakaris Johnston Bernáth
1-6 45:39 MIS Miskolczi Hajós Joe
1-7 52:09 MIS SH Miskolczi Láda
33 Kapura lövések száma 42
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum