A Volánnak le kell ráznia a Dornbirnt

   

Az osztrákok hátránya a Fehérvárhoz képest most 7 pont az EBEL-tabellán, ne legyen kevesebb, legyen inkább több.

Három forduló maradt hátra az EBEL alapszakaszából, amelyet vasárnapig erőltetett menetben le is zavarnak a csapatok. Sok kérdésre választ kaptunk már, A Capitals megnyerte az alapszakaszt, felsőházban van a Salzburg, a Linz és a Bolzano, egy pontra van szüksége ehhez az Innsbrucknak, háromra a Klagenfurtnak. Jó eséllyel a Villach, Znojmo, Graz trió is megy az alsóházba, ahol csatlakozik a már biztosan alul ragadt Fehérvár, Dornbirn, Ljubljana hármashoz.

A hátralevő fordulók legfontosabb kérdése, hogy ki hány ponttal kezdi a következő szakaszt. A Fehérvárnak még jó esélyei vannak a javításra, az 1 bónuszpontot érő 10. helyéről akár a 7.-ig is előrerukkolhat, feltéve, hogy a közvetlen vetélytársak elleni mérkőzéseit megnyeri. Nem is kell ezen kívül különösebb csoda. Ha 9 pontot termelne a Volán a hátralevő 3 meccsén, a 8. hely és a 3 bónuszpont biztos lenne, és túl nagy szerencse ahhoz sem kellene tényleg, hogy a 7. helyen végezzen a csapat, és 4 ponttal induljon neki a középszakasznak. Ugyanis mind a Villach, mind a Znojmo elleni páros összevetésben jobb lenne ebben az esetben a magyar csapat, és hármójuk minitáblázatát is nyerné. Ennek azonban valóságos feltétele a 9 pont megszerzése, amelyhez az első lépést Dornbirnban kell megtenni szerda este.

A Bulldogs gyenge alapszakaszt zár, a legjobb esetben is csak 1 bónuszpontra számíthat, ahhoz a Fehérvárt kellene megelőznie. Mivel 7 pont a hátránya jelenleg, a szerdai meccs szó szerint az utolsó szalmaszál ehhez. Mindenképpen 3 pontos győzelemre lenne szükségük, minden más esetben beragadnak az utolsó előtti pozícióba, ahonnan már el sem tudnának mozdulni. Motivált ellenfélre számíthatunk tehát. Ugyanakkor a szezon eddigi 3 Fehérvár–Dornbirn csatájából 2 a Volán javára dőlt el, így nem olyan feladatról beszélünk, amely teljesíthetetlen lenne. Ugyanakkor óvatosságra kell intsen bennünket a 2-0-s vorarlbergi győzelemmel végződött fehérvári összecsapás, amelyen az égvilágon semmi nem sikerült Sofronéknak. Reméljük, szerda este visszatalálnak a helyes útra, és megteszik az első, rendkívül fontos lépést az alsóházon belüli kiinduló pozíció javításához.

“Változtattunk a játékrendszerünkön, most biztosabbak vagyunk hátul és elől több lehetőséget tudunk kialakítani – nyilatkozta a ligahonlapon Kevin Macierzynski. – Az öltözői hangulat nagyszerű, nőtt az önbizalmunk. Kemény meccset várok a Fehérvár ellen, de muszáj letennünk a névjegyünket. Elvégre még kétszer játszunk egymással a középszakaszban is.”

“Pontosan tudjuk, mi a jelentősége ennek a mérkőzésnek – mondja ugyanott Benoit Laporte vezetőedző. – Ugyankkor egyszer már nyertünk Dornbirnban. Fegyelmezetten kell játszanunk, pillanatnyi kihagyás nélkül. Az utóbbi időben az emberelőnyös játékunkon próbáltunk javítani, és egy-két apróságon is csiszoltunk még.”

Dornbirn–Fehérvár 4-0

   

Lenullázták a Volánt, a szezonban ötödször is. Ezzel a vereséggel a bónuszpont is veszélybe került.

A Dornbirn a két csapat legutóbbi meccsét 2-0-ra nyerte Székesfehérváron, éppenséggel ez nem sok jót ígért az EBEL leghosszabb túrájára induló Fehérvárnak. Ellenfelünk a 8. percben vezetést szerzett, a második harmadban pedig eldöntötte a mérkőzés sorsát. A 38. percben már 3-0 állt a táblán, és a Volán jelenlegi formája alapján ez ledolgozhatatlan hátrány. Sajnos a záró húsz percben tovább nőtt a különbség, végül négygólos vereséggel zárult a dornbirni kaland.

A statisztika azt mutatja, a Fehérvár aktív volt a támadóharmadban. Florian Hardy, a DEC kapusa ugyanis 35 lövést hárított a shutouthoz.

Veszve még semmi sincs, csak ez a komoly lehetőség, ami ebben a fordulóban adódott, a Volán ugyanis pontban utolérhette volna a 7. helyezett csapatot. Így még a 10. helye sem biztos, két körrel a vége előtt. De legyünk optimisták, még előre is lehet menni, bőven, ráadásul két nap múlva egy közvetlen rivális otthonában játszunk. Lesz alkalom a javításra.

Műszaki hiba nehezítette a Fehérvár dolgát

 

Dornbirnban könnyű gólokat kapott és nem volt elég éles a magyar EBEL-csapat.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár): Elégedett vagyok az első harmadbeli játékunkkal. Tudni kell, hogy hajnal háromkor került ágyba a csapat, tizenkilenc órát töltöttünk úton egy műszaki hiba miatt. Nem így terveztük, de a srácok jól alkalmazkodtak ehhez a helyzethez. Az első két gól egyéni hiba következtében esett, ezen sajnos nehezen léptünk túl. Bár a második harmadban 19 kapura lövésünk volt, nem született gól. Emellett a második harmadtól úgy láttam, nem voltunk elég élesek, majd két újabb könnyű gólt kaptunk. Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, hiszen a többi mérkőzés számunkra ideálisan alakult. Ha oda akarunk érni a hetedik helyre, pénteken mindenképpen győznünk kell.

(Forrás: fehervarav19.hu)

EBEL, 1930 néző. Játékvezetők: Berneker, Kellner, Schauer, Sparer.
Hardy: 100% (Stroj)
K
Hetényi: 90,0% (Rajna)
Schmidt, Magnan-Grenier, Ban, Arniel, D'Alvise
1
Vernace, Schiestel, Maylan, Sarauer, Beauregard
Connelly, Caruso, Macierzynski, McBride, Sylvester C.
2
Szabó D., Szirányi, Bodó, Vas, Erdély
Crawford, Siutz, Livingston, Haussle, Petrik
3
Manavian, Owens, Sofron, Kóger, Vincze
Konradsheim, Pöschmann, Haberl
4
Orbán, Szaller, Sárpátki, Reisz, Orban
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:08 DEC Arniel Ban Caruso
2-0 25:33 DEC Sylvester C. Macierzynski Connelly
3-0 37:44 DEC Petrik Livingston Magnan-Grenier
4-0 57:02 DEC PP McBride Connelly Arniel
40 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 12

A Dornbirn–Fehérvár góljai

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum