Üldözés után menekülne a DAB

   

Az újvárosiak a debrecenieket fogadják, akik már csak hat pontra vannak tőlük, így nagyon fontos pontokról döntenek az Eszperantó úton.

Az alapszakasz végének közeledtével nincs nem fontos meccs a MOL Ligában. A vasárnapi DAB–Debrecen tétje az ötödik hely. A dunaújvárosiak eredménytelenül üldözték a Brassót a negyedik helyen, miközben egyre gyakrabban kellett maguk mögé pillantgatniuk, hogy nem jön-e rájuk a hatodik helyezett Debrecen. A miskolci vereséggel, illetve Hári Norberték tüskecsarnokbeli győzelmével a két csapat nagyon közel került egymáshoz, egészen pontosan hat pont a különbség. Amelyik csapat tehát győzni tud vasárnap, az nagy lépést tesz az ötödik hely felé. A két csapat december derekán már találkozott egymással, akkor őrült meccsen, hosszabbításban győztek az Acélbikák 8-7-re. A másik két meccset simán nyerte a hazai csapat, a DHK 4-1-re, a DAB 4-0-ra. Ha pontosztozkodás történik vasárnap, akkor ezek az egymás elleni eredmények a DAB-nak kedveznek.

A Debrecen nehéz sorozaton van túl, az elmúlt két hétben háromszor játszott a MAC-cal, folyamatosan egyre közelebb került ellenfeléhez, mígnem pénteken el is kapta őket és 3-1-re nyert idegenben. A terv ugyanez lehet a DAB otthonában, egy rendes játékidős győzelemmel három pontra olvadna a különbség, ami a hátralévő 7 fordulóban bőven ledolgozható lenne. Ehhez azonban a Bikáknak is lesz egy-két szavuk, akik még mindig nem mondtak le a negyedik hely megszerzéséről, bár hosszú idő után először a Brassó már vesztett pontok tekintetében is előzi a Dunaújvárost: két meccsel többet játszva hét ponttal vezet. A Debrecen nagy szívességet tenne az erdélyi csapatnak, ha e különbség vasárnap este sem csökkenne.

A DAB és a DHK nagyon egyforma teljesítményt nyújt idén. 32 meccsen csak hét góllal szereztek többet a vendégek, ők már 130 találatnál járnak, míg a DAB 123-nál. Az Acélbikák 100 gólt kaptak ezzel szemben a debreceniek eggyel többet, ez szintén elhanyagolható különbség. Az egyik legszembetűnőbb különbség, hogy ebből a nagyon hasonló teljesítményből a DAB sokkal többször szerzett pontot magának. A DHK 14, a DAB csak 11 meccsen távozott pont nélkül. A másik jelentős differencia, hogy a pontok sokkal jobban oszlanak el a debreceni csapat játékosai között. Az ő keretükben tíz olyan játékos is van, aki 20 pont felett szerzett, míg a DAB-nál ez a szám mindössze öt. Az Azari, Dansereau, Cseter alkotta első sor 146 pontot termelt, míg az összes többi csatár együttvéve 105 pontot.

Ez a fejnehézség különösen a rájátszásban jelenthet gondot, igaz, addig még van idő igazolni és a fiatalok is tovább erősödhetnek még. Mint például Nagy Márk, aki idén szerezte élete első felnőtt bajnoki pontjait, egyre több és egyre fontosabb gólokat és pontokat szerez, már 10 pontnál jár, legutóbb a DVTK ellen is betalált. A másik oldalon többször írtunk már Németh Attila kiváló teljesítményéről, aki a MAC-ból érkezve kivirult Debrecenben. Ő ugyan jó pár évvel idősebb Nagynál, de neki is idén jött el az áttörés, már most közel kétszer annyi pontnál jár, mint tavaly a teljes alapszakaszban. Jelenleg négymeccses pontszerző szériában van, az elmúlt 8 meccsen 14 pontot szerzett. Mindent egybevetve a DHK jelenleg komplexebb és jobb formában lévő csapatnak tűnik, mint a DAB, azonban a dunaújvárosiak nem véletlenül állnak előttük a tabellán, ráadásul hazai pályán a negyedik legerősebb csapat a ligában.

Dunaújváros–Debrecen 3-4

   

Az ötödik helyért folyó küzdelemben a DHK nyert csatát, de a vesztes továbbra is előnyösebb helyzetben van.

A dunaújvárosi rangadó során a közvetlen riválisok egyike sem volt képes egygólosnál nagyobb előnyre szert tenni. Először a vendégek szereztek vezetést, majd kétszer próbáltak meglépni a hazaiak, a rendes játékidő azonban 3-3-as döntetlennel végződött.

A meccs krónikájához tartozik, hogy jobban kezdett a DHK, így megérdemelten szerzett vezetést. Ezután feljebb kapcsolt a DAB, de eleinte hiányzott az atütő erő a játékából. Aztán előnyből csak betalált Dansereau, mindenesetre kész csoda, hogy csak két gól esett az első felvonásban. A második menetben Azari Zsolt igazi csapatmunka végén volt eredményes, majd Koszourov szerencsés egalizálását követően a sokat melózó Cseter jól megérdemelt gólja nyomán vonulhattak fórral szünetre a hazaiak. Azután azonban – az harmadik húsz percben, majd a ráadásban – érkezett az ex-MAC-os Németh Attila, és előbb hosszabbításra mentette a találkozót a Debrecennek, majd a ráadásban igen szét szólóból döntésre vitte a sztorit.

Két pont a DHK-é lett, egy a DAB-é, a különbség csökkent a riválisok között, de még így is jelentős.

Meddők voltak csatáraink

 

A DAB védekezése javult, de ez csak egy pontra volt elég a Debrecennel szemben.

Heikki Malkia (vezetőedző, DAB): Fizikailag és mentálisan fáradtak voltak a fiúk, a kapott góljaink buta hibák után estek. A védekezésünk kicsit jobb volt, mint az előző mérkőzéseken, de támadásban visszaestünk kicsit, meddők voltak csatáraink.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): Kemény, taktikus mérkőzést játszottunk, amelyen jól kezdtünk, de mind az előnyt, mind az irányítást kiengedtük a kezünkből. Ezt követően mentünk az eredmény után, és szerencsére a kritikus pillanatokban mindig sikerült egyenlítenünk, és a végjátékban fontos két pontnak örülhettünk.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Haszonits, Wolf, Berger, Váczi.
Duschek: 91,7% (Koitmaa)
K
Pleszkán: 92,9% (Gyenes)
Hruby, Ölander, Dansereau, Cseter, Azari
1
Varga, Smith, Németh A., Brown, Saluga
Lévai, Ladigin, Becze, Nagy M., Kaszkov
2
Bezrukov, Berta, Koszourov, Piszkunov, Vaszjunyin
Lencsés, Hüffner, Németh P., Borbás, Léránt
3
Hetényi, Wéber, Vincze, Godó, Molnár
Török, Odnoga, Tanka
4
Györfy, Pados
Malkia Heikki, Strenk Hunor
E
Morgan Jason
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:41 DHK Godó Vincze
1-1 09:04 DAB PP Dansereau Azari
2-1 26:37 DAB Azari Dansereau Hruby
2-2 37:08 DHK Koszourov Vaszjunyin Piszkunov
3-2 39:50 DAB Cseter Hüffner Azari
3-3 47:37 DHK Németh A. Brown Saluga
3-4 63:16 DHK Németh A. Brown Bezrukov
42 Kapura lövések száma 48
12 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum