Belgrádban javíthat az UTE

   

A nagy feladat első részét, a kötelezőt megoldotta a HK Beograd. Hétfőn nagyobb falat, az alapszakasz-elsőségért harcban álló UTE ellen kellene folytatnia a pontgyűjtést.

A belgrádiak vasárnap a rendes játékidőben legyőzték közvetlen riválisukat, a Ferencvárost. Ezúttal pihenőnap nélkül látnak neki a feladatnak a csapatok, vasárnap este mindketten játszottak. A belgrádiak sorozatban harmadik győzelmükkel a tarsolyban kellő eufóriával eshetnek neki a liláknak, akik viszont a DVTK Jegesmedvék elleni, óriási iramú és intenzitású meccs és az utazás fáradalmait kell maguk mögött hagyják a kezdésre.

A szerbek számára remek hír, hogy mintha kezdene oldódni a csapat kezdeti egyoldalúsága. Immár nemcsak Hugo Turcotte az, akitől a gólokat várhatják, hanem mások is kiveszik a részüket a termelésből. A mostani, egyelőre hármas győzelmi széria első és harmadik meccsén a kanadai légiós például egy gólt sem lőtt, “csak” gólpasszai voltak. Az év közben igazolt Daniel Despotovic óriási nyereségnek bizonyult, Turcotte mellett ő a másik pont/meccs átlagot hozó játékosa a Beogradnak. Vucurevic, Filipovic és újabban Crnagorac is jelentősen besegít a ponttermelésbe. A kanadai születésű hátvéd egymaga nyerte meg a Ferencváros elleni kulcsfontosságú mérkőzést. Győzelmével a HK Beograd a Ferencváros elé került a vesztett pontokat nézve, de most jön a feladat nehezebb része, meg kell szerezni azokat a pontokat, amelyeket a zöldek, a galaciak és a fehérváriak már megszereztek. Akkor érhet igazán sokat a Ferencváros elleni győzelem, ha hétfőn újabb pont vagy pontok kerülhetnek a belgrádiak neve mellé.

Mindehhez viszont az egyik legnehezebb ellenfelet kellene pontvesztésre kényszeríteni. A két csapat eddigi három meccsének mindegyikét megnyerték a lilák. Otthon kétszer is fölényesen diadalmaskodtak, ám a belgrádi találkozó vége 3-2 lett úgy, hogy a szerbeknek a pontszerzésre is volt esélyük. Azóta a belgrádiak csak jobbak lettek, az Újpest pedig egy embert és erőt próbáló, nem mellesleg vesztes meccsel a tarsolyban érkezik a Pionír csarnokba. Fel kell tehát kötnie a gatyát a Szilassy-legénységnek, ha jó eredményt szeretne elérni.

HK Beograd–UTE 1-4

   

Simán gyűjtötte be a kötelező három pontot a Megyeri úti csapat Szerbiában.

Mivel a lilák vasárnap három pontot vesztettek a közvetlen riválissal szemben, hétfőn minden szempontból muszáj volt nyerniük. Belgrádban volt minek örülni, legutóbb nullára verték a Ferencvárost, ami létfontosságú lépés volt a 8. helyért folyó küzdelemben.

Az UTE-játékosok a feladatot a szlovén-szlovák támadólégiójuk eredményességével megtámogatva oldották meg. Az első két harmadot egyaránt 1-0-ra nyerték Szilassy Zoltánék. Ropret, majd Frolik volt eredményes, a 2., majd a 37. percben. A meccs a harmadik harmad elején dőlt el végleg, amikor Frolik büntetőből duplázott. 3-0 után még két gól esett, Hebar is feliratkozott a gólszerzők közé, és a meccs derekán a kapuban Silát Ágostonra váltó vendégek kapuja az 58. percben zördült, ki más, mint Turcotte talált be.

4-1-es győzelmével az UTE pontszámban beérte a DVTK Jegesmedvéket.

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2017. jan. 9., hétfő. Játékvezetők: Bogdan, Fazekas, Perduv, Popovich.
Trifonov: 88,0% (Rankovic: 87,5%)
K
Sila: 100% (Ágoston: 88,9%)
Albers, Turcotte, Vucurevic, Filipovic, Szabados
1
Huba, Kiss, Nemes, Benk, Frolík
Crnogorac, Árvay, Kerezovic, Despotovic, Saliji
2
Hegyi, Gröschl, Csányi, Hebar, Ropret
Anic, Novakovic U., Zwick, Bjelogrlic, Brkusanin
3
Nagy N., Kovács, Szalma, Dósa, Tóth
Ogrizovic, Ristic
4
Virág, Pokornyi, Dömötör, Turbucz
Jankovic Nemanja
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:18 UTE Ropret Csányi
0-2 36:39 UTE Frolík Nemes Huba
0-3 41:18 UTE PS Frolík
0-4 48:45 UTE Hebar Ropret Huba
1-4 57:02 BEO Turcotte Szabados
24 Kapura lövések száma 33
28 Kiállításpercek 42
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum